Uluslaraarası Eğitimcilerden Kanada'ya Ermeni Soykırımı Mektubu - Eğitim Haberleri

30 Ocak 2008 Çarşamba

Uluslaraarası Eğitimcilerden Kanada'ya Ermeni Soykırımı Mektubu

Uluslararası Avrasya Eğitimciler Derneği Genel Başkanı Şuayip Özcan, Ermeni soykırımı iddialarının Kanada'da liselerde seçmeli ders olarak okutulması ile ilgili olarak Kanada Hükümeti, Büyükelçiliği ve eğitim kurumlarına mektup gönderdi. Özcan, mektubunda, Türk milletinin tarihinde soykırım yapmadığını belirterek, iki ülke arasında düşmanlık sokabilecek duruma müdahale edilmesi gerektiğini söyledi.

Uluslararası Avrasya Eğitimciler Derneği Genel Başkanı Özcan, Kanada'nın Toronto kentinde 1915 olaylarına ilişkin Ermeni iddialarını içeren "Tarihte ve Günümüzde Soykırım" isimli dersin liselerde seçmeli olarak okutulmaya başlandığını bildirdi. Özcan konu ile ilgili olarak Kanada Hükümeti, Kanada Büyükelçiliği ve Kanada'da bulunan çeşitli eğitim kurumlarına bir mektup gönderdi. Özcan mektubunda, söz konusu dersin okutulmasının hem tarihi gerçeklere hem de pedagoji ilmine aykırı olduğunu savunarak, "Hiçbir uluslararası mutabakata dayanmayan, hiçbir tarihi belgeyle ispatlanmamış olan sözde Ermeni soykırımını, yaşanmış bir gerçek olara kabul etmek ve genç beyinlere empoze etmek en hafif deyimle gaflettir. Yapay mağdurlar yaratarak dram senaryoları yazmak ve bunun üzerinden de şerefli bir milleti zan altına somak düşmanca bir tutumdur" dedi.

Özcan, Türk milletinin, tarihinin hiçbir döneminde ve hakim olduğu hiçbir coğrafyada soykırım yapmadığına değinerek, Türkiye'de yaşayan Ermeni, Rum ve Yahudi'lerin de her konuda Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları olarak yaşamakta olduğunun da altını çizdi. Özcan söz konusu durumun sahip olunan huzuru bozmaya dönük olduğunu kaydederek, "Bu bağlamda Toronto Halk Okulları yönetiminin aldığı karar tarafımızca, iki millet arasındaki kin ve düşmanlık sokabilecek bir girişim olarak değerlendirilmektedir" açıklamasında bulundu.

Özcan, bu duruma Kanada Hükümeti'nin derhal müdahale etmesini istedi.(ANKA)

Hiç yorum yok: