22 Ocak 2010 Cuma

Elektronik Karneler Tehlikede...

MEB, karne için yoğun giriş olması nedeniyle kilitlenen e-Okul Sistemi'ndeki sorunun giderilmesi yönünde çalışıyor.

MEB yetkilileri, e-Okul Sistemi'ne okul yöneticilerince karne basımı, veliler ve öğrenciler tarafından da ders notlarının görülebilmesi için yoğun giriş yapıldığını bildirdi. Bu nedenle sistemin kilitlendiğini belirten yetkililer, sorununun giderilmesi yönünde çalışma yapıldığını kaydetti.

Öğrenci, Kendini Bıçakladı...

Diyarbakır'ın Ergani ilçesinde öğretmeni ile tartışan bir öğrenci, kendini bıçakladı.
Alınan bilgiye göre, Ergani Endüstri Meslek Lisesi 9. sınıfta öğrenim gören M.S.Ü., derse girmek istememesi üzerine öğretmeni M.K. ile tartıştı. Tartışmanın ardından M.S.Ü., üzerindeki bıçağı göğsüne sapladı. Okul Müdürü Gürkan Beyaz tarafından Ergani Devlet Hastanesi'ne kaldırılan M.S.Ü., buradaki ilk tedavisinin ardından Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. M.S.Ü.'nün sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu belirtildi.

Kötü Karnenin Sorumlusu Kim?

Kötü karnenin başarısızlık dışında ne gibi mesajlar içeriyor.

Karnenin ne olduğu, iyi karne ve kötü karnenin sadece öğrencinin çalışmasını mı gösterdiği, bir dönem boyunca çocuğun gerek yapısal, gerek psikolojik ve davranışsal anlamda öğrenme süreçlerini nasıl gerçekleştirdiği ile ilgili bilgi veren karnenin başka ne gibi anlamlar taşıdığını uzmanlar bu akşam İyi Bak Kendine programına değerlendirecekler. Karne, çocuğun kişiliği hakkında bilgi verir mi, kötü karne, öğrenme süreçlerinde çocuğun zorlanmasının bir geribildirimi midir? Kötü karnenin tek sorumlusu çocuk mu? Kötü karne, her zaman çocuğun tembel olduğu anlamını taşır mı?. Bu akşam İyi Bak Kendine programının konukları NPİSTANBUL Etiler Polikliniğinden Uzman Çocuk Ergen Psikiyatristi Serdar Alparslan ve Uzman Çocuk Psikologu Aynur Sayım; dönem başarısızlığının altında yatan Dikkat Eksikliği Hiperaktivite Bozukluğu, Özel Öğrenme Güçlüğü, Zeka Engeli, Davranım Bozukluğu, Okul reddi, Ayrılma Kaygısı, Performans Kaygısı, Sınav Kaygısı, Depresyon, Sosyal Fobi, Anne-baba arasındaki sorunlar, Kardeş Kıskançlığı gibi konuları irdeleyecek ve başarısız çocuklar için uygulanması gereken 'Telafi Programları'nın neler olacağı konusunda bilgi verecekler. Karnenin tek sorumlusunun çocuk olmadığı, anne babanın buradaki tutum hatalarının neler olduğu ve doğru davranışların nasıl olması gerektiği gibi konuların ele alınacağı programda canlı bağlantılar ile seyirci soruları alınacak, 'iyibakkendine@ulketv.com.tr' adresine gelen e posta soruları da stüdyo konuğu uzmanlar tarafından cevaplandırılacak. 0216 633 06 96 nolu danışma hattını arayıp isim ve sorusunu bırakanlara da cevap verilecek.

Öğrencilerin % 6,21'i Grip Aşısı Oldu...

Öğrenciler arasında domuz gribi aşısı olma oranının yüzde 6,21 olduğu bildirildi.

Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, CHP Kırklareli Milletvekili Turgut Dibek'in yazılı soru önergesini cevapladı. Türkiye genelinde velilerce aşı olmasına razı gösterilen öğrencilerin oranının yüzde 6,21 olduğunu belirten Çubukçu, şunları kaydetti: "Ülkemizde bahse konu grip ile ilgili hususların Sağlık Bakanlığı'nın sorumluluğunda ve koordinesinde yürütüldüğü herkesçe bilinmekte olup konuya ilişkin olarak velilerin özgür iradeleriyle karar verdiği değerlendirilmektedir."

Tatilde Başarı Sorgulaması Yapmayın...

Doç. Dr.Süleyman Doğan, ebeveynlerin başarısızlıklarından dolayı çocuklarına tenkit yerine ilgi göstermeleri gerektiğini söyledi.

Yıldız Teknik Üniversitesi Fen-Ebebiyat Fakültesi İnsan ve Toplum Bilimleri Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr.Süleyman Doğan, ebeveynlerin başarısızlıklarından dolayı çocuklarına tenkit yerine daha fazla ilgi göstermeleri gerektiğini söyledi. Yrd. Doç. Dr. Doğan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ailenin kişilik gelişimindeki önemine dikkati çekerek, tatillerde ailelerin başarı sorgulaması yapmak yerine çocuklarıyla ilgilenmesi gerektiğini söyledi. Başarısızlıkların telafi edileceğini ancak kişilik gelişimindeki olumsuz bir etkinin geriye dönüp düzeltilmesinin zor olduğunu ifade eden Doğan, şunları kaydetti: ''Zayıf not olan karneler için anne-babalar çocuklar üzerinde psikolojik baskı yapmamalı, aksine daha fazla ilgi göstermeli. Çocuğun yetişmesinde ailenin etkisi saymakla bitmez. Özellikle çocuk eğitiminde ailenin önemi ve sorumlulukları son derece önemlidir. Gerek çocukluğun ilk yılları olan okul öncesi dönemde, gerekse okul yıllarında ailenin vermiş olduğu eğitim veya takındığı tavır çocuğun kişilik gelişimini önemli oranda etkilemektedir. İlgisiz büyüyen çocukta oluşan olumsuz kişilik yapısı daha sonraki dönemlerde telafisi zor sonuçları doğurmaktadır. Yaşamın ilk yıllarını olumsuz ve ilgisiz koşullar içinde geçirmiş olan bireylerin bu olumsuzlukları yetişkin olduklarında da devam ettirdikleri gözlenmiştir. Birey yetişkin olsa da çocuklukta yaşamış olduğu ailenin ve almış olduğu aile eğitiminin etkilerini taşımaktadır.'' TATİLDE ÇOCUKLARINIZA DAHA FAZLA ZAMAN AYIRIN Anne-babaların çocuklarla tatillerde daha fazla vakit geçirmesi gerektiğinin bildiren Doğan, şöyle devam etti: ''Bazı anne-babalar çocuklarıyla gerektiği gibi ilgilenmezler. Çocuğa karşı davranışlarında onu birey olarak görmeme eğilimi yüksektir. Aralarında geçimsizlik bulunan anne-babalar çocukları için bu duruma katlandıklarını ifade ederler. Bu durumda çocuk kendisinin istenmediğini düşünür. Anne-babalar çocuklarını ayrı bir kişi ayrı bir birey olarak görmezler. Kendileri nasıl davranıyorsa çocuktan da aynı davranışları beklerler. Bu durum çocuğun kişilik ve ruhsal gelişimini olumsuz etkiler. Biz toplumun nasıl olmasını istiyorsak çocuklarımızı öyle yetiştirmeliyiz. Çocukla ne kadar fazla zaman geçirirsek o kadar değer verdiğimizi göstermiş oluruz. Üstelik tatil dönemlerini anne-babalar iyi değerlendirmeli, çocuğa değerli olduğunu göstermeliler. Önümüzdeki karne tatili de iyi bir fırsat, çocuğunuzun değerli olduğunu mutlaka gösterin.''

E-Okul Sistemi Kilitlendi...

MEB, karne için yoğun giriş olması nedeniyle kilitlenen e-Okul Sistemi'ndeki sorunun giderilmesi yönünde çalışıyor.

MEB yetkilileri, e-Okul Sistemi'ne okul yöneticilerince karne basımı, veliler ve öğrenciler tarafından da ders notlarının görülebilmesi için yoğun giriş yapıldığını bildirdi. Bu nedenle sistemin kilitlendiğini belirten yetkililer, sorununun giderilmesi yönünde çalışma yapıldığını kaydetti.