11 Kasım 2010 Perşembe

İlköğretim Okulu'nda Skandal

İlköğretim Okulu'nda Skandal

Esenyurt'ta bir ilköğretim öğrencisi, derslerinde başarısız olduğu için otopark görevlisi gibi fosforlu yelek giyip, ağzında düdüğüyle okul önünde araçları düzenliyor.
U. C. karşılığında derslerden geçirileceğini iddia etti. Okul müdürü ise 'Nefes alma sorunu var. Ara sıra dışarıya çıkartıyoruz' diye savundu

Esenyurt Yakuplu Mahallesi Şair Fevzi Kutlu Kalkancı
İlköğretim Okulu'nda 'Bu olay ancak Türkiye'de olur' dedirten bir olay yaşanıyor. İddialara göre, derslerinde başarısızlı olamayan 8'inci sınıf öğrencisi U.C., ders zili çaldıktan sonra öğretmenleri tarafından sınıftan çıkartılıyor. Okul idarecilerinin odasındaki şapka ve fosforlu görevli yeleğini üzerine giyen U.C., ağzındaki düdükle soluğu okul kapısında alıyor. Geçtiğimiz çarşambadan beri okul önünde bekleyen U.C., karşılığında derslerinden iyi not alma sözü verildiğini iddia etti.

DERS BAŞLAYINCA DIŞARI ÇIKIYOR

Zil çalınca arkadaşlarıyla sınıfa giren U.C., hemen ardından kıyafetlerini giyip dışarı çıkıyor. Sabah 09.00'da okul kapısına dikiliyor, 14.30'a kadar nöbet tutuyor. Okul önünde park eden araçları düzenleyen U.C.'nin görevleri arasında velileri okula sokmamak da var.

NEFES ALMAKTA GÜÇLÜK ÇEKİYOR

Okulun Müdürü Salim İnan ise 'Okuldaki hiçbir öğrencimize özel kıyafetler giydirip dışarı göndermiyoruz. Burası okul. Çocuğun otoparkçı kıyafetiyle ne işi var? Size her kim söylediyse bunun aslı astarı yoktur. Ancak sorunlu bir öğrencimiz var. Bu çocuğumuz bazı derslerde nefes alma zorluğu yaşıyor. Psikolojisi bozuluyor. Öğretmenler de bu çocuğumuzu hava alması için dışarıya çıkartıyor. Çocuk hava alıyor, beden eğitim derslerine katılıyor. Sonra da derslerine devam ediyor. Bu her gün de olmuyor' diye konuştu.

GÜVENLİK DE ONDAN SORULUYOR

Ders saatlerinde okul kapısında bekleyen 14 yaşındaki U.C. yaptığı işten şikayetçi değil. U. C. 'Abi burada otoparkçı ve güvenlik görevlisi olarak bekliyorum. Matematik, Fen ve İngilizce 'de başarılı olamıyorum. Zaten derse girsem de bir şey anlamıyorum. Sinirlenebiliyorum. Okul yöneticileri eğer kapıda beklersem derslerden geçireceklerini söyledi. Ben de geçtiğimiz çarşambadan beri okul önünde bekliyorum. Bir de okul hademesi bazen içeride oluyor. O zaman da onun yerine burada bekliyorum. İçeriye öğrenci velisi sokmam kesinlikle yasak' dedi.

Meslek Liselerine Dev Yatırım

Meslek Liselerine Dev Yatırım

İzmir Valisi Cahit Kıraç, Uzmanlaşmış Meslek Edindirme Merkezleri, beş yıl içinde Türkiye genelindeki 111 teknik ve endüstri meslek lisesinin alt yapılarının yenileneceğini açıkladı.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ile TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi'nin ortaklaşa hazırladığı projenin İzmir ayağının 106 milyon liraya mal olacağını açıklayan Kıraç, bu çerçevede ara eleman ve yetişmiş işgücü açığının da kapanacağını kaydetti. Türkiye'nin en önemli probleminin işsizlik ve mesleksizlik olduğunun altını çizen Vali Kıraç, "Beceri 10 Projesi, beş yıl boyunca uygulanacak. Proje çerçevesinde 111 teknik ve endüstri meslek lisesinin alt yapısı yenilenecek. Bunun için 106 milyon liralık makine ve teçhizat yatırımı yapılacak. 6 bin eğitmen, modern tekniklere göre eğitilecek. Bunun yanısıra 1 milyon işsiz de eğitimden geçirilecek." dedi.

Beceri 10 Projesi'nin ülke için son derece önemli bir çalışma olduğunu belirten Kıraç, Türkiye'de çalışma yaşındaki nüfusun işgücüne katılım oranının yüzde 47,9, İzmir'de ise yüzde 46,6, işsizlik oranının Türkiye genelinde yüzde 14, İzmir'de yüzde 16,2 olduğu belirtti. Buradan yola çıkarak beceri kazandırma ve iş edindirme seferberliği yapılması gerketiğini ifade eden Vali Cahit Kıraç, "Türkiye için olduğu kadar İzmir için de çok önemli bir projedir. Üzerinde hassasiyetle durulması, millî bir proje olarak kabul edilmesi, herkesin gönül ve el vermesi gerekir. Çağımızda küreselleşmenin bir sonucu olarak ekonomik ilişkilerde, sosyal ve siyasal alanlarda köklü değişiklikler meydana gelmiş ve gelmeye devam etmektedir. Bu değişimlerin insanoğlunun yaşam standartını yükseltmesi gibi olumlu sonuçları yanında, yoksulluk ve işsizlik gibi sosyal sorunların da derinleşmesine neden olduğu bilinmektedir. İşsizliği mutlaka azaltmamız, istihdam için alt yapıyı güçlendirmemiz gerekir. 'Ne iş olsa yaparım' diyenlerin yerine, 'Ben bu işi yaparım' diyen elemanlar yetiştirmeliyiz. İşsizliği çözeceksek, önce meslek edindireceğiz. Türkiye'nin en önemli sorunu hem işsizlik hem de mesleksizliktir." şeklinde konuştu.

Toplantıya Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı ve TOBB Üyesi Ender Yorgancılar, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Sırrı Aydoğan, Milli Eğitim Bakanlığı Erkek Teknik Eğitim Genel Müdür Yardımcısı Hüsamettin Kaya da katıldı. Kaya, mesleki eğitimin son yıllarda büyük artış gösterdiğini, 4 milyon öğrenciden 1 milyon 650 bininin bu alana yöneldiğini söyledi.

KPSS Sonuçları Açıklanıyor

KPSS Sonuçları Açıklanıyor

İptal edilen Eğitim Bilimleri sınav sonuçlarının açıklanma tarihi belli oldu. İşte sınavın açıklanacağı tarih...
Soruların sızdırıldığı gerekçesiyle iptal edilerek 31 Ekim 2010'da yeniden yapılan KPSS Eğitim Bilimleri Sınavı sonuçları, yarın saat 14.00'de açıklanacak. Ertelenen 30 bin öğretmen ataması da bu sonuçlara göre yapılacak.


Sınavı düzenleyen Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), sınav sonuçlarını değerlendirme çalışmasını tamamladı.

Sonuçlar, yarın saat 14.00'de internet sitesine konulacak.

31 Ekim'de yapılan sınava yaklaşık 295 bin aday katılmıştı. Sınav yeni bir kopya skandalının önüne geçebilmek için yoğun güvenlik önlemleri altında yapıldı.

İptal edilen sınavda yüksek puan alan adaylar dikkatleri üzerlerine çekmişlerdi. Şimdi o adayların yeni puanları merak ediliyor.

Çünkü kopya iddalarına ilişkin sonuşturmayı yürüten Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı bu sonuçları da inceleyecek.

Sınav sonuçlarının ardından ise gözler Milli Eğitim Bakanlığı'nda olacak.

Çünkü Bakanlık aylardır bekleyen 30 bin öğretmenin atama tarihini belirleyecek.