11 Mayıs 2010 Salı

SBS'nin Kaldırılmasına Bakanlık Sıcak Bakıyor

SBS'nin Kaldırılmasına Bakanlık Sıcak Bakıyor

11 Mayıs 2010 10:40
SBS'nın kaldırılmasına ilişkin karara Milli Eğitim Bakanlığı da sıcak bakıyor. Bakanlık bu konuda 6 aydır çalışmalarını sürdürüyor.

Bakan Nimet Çubukçu'nun bu ay içerisinde yapacağı toplantıda SBS'ye ilişkin son kararı da açıklaması bekleniyor. Bakanlık, SBS yerine hata payı vermeyecek ve öğrencilerin olumlu bakacağı bir sistem üzerinde çalışmalarına yön verdi.

Önceki gün Akşam'ın manşetine taşıdığı ve hafta sonu bazı eğitim derneklerinin katılımıyla düzenlenen toplantıdan SBS'nin kaldırılmasına ilişkin kararın çıkmasına, Milli Eğitim Bakanlığı da sıcak bakıyor. Bakanlık bu konuda yaklaşık 6 aydır devam eden çalışmalarında sona yaklaştı. Bakan Nimet Çubukçu'nun bu ay içerisinde yapacağı toplantıda, 1 yılını değerlendirmesi ve eğitimin vizyonuna ilişkin açıklamalarda bulunması bekleniyor. Çubukçu'nun bu toplantıda SBS'ye ilişkin son kararı da açıklaması bekleniyor.

Başbakan Erdoğan'ın da dillendirdiği SBS hakkındaki şikayetlerde MEB, akademisyen ve eğitimcilerden destek almaya devam ediyor. Bakanlığa gelen çok sayıdaki SBS'ye ilişkin şikayet üzerine yaklaşık 6 aydır çalışma yürüten MEB, çalışmalarda sona yaklaştı.Nimet Çubukçu'nun bakanlığın tüm birimlerinden istediği raporlar, akademisyenlerden aldığı analizler ve eğitim çevrelerinden aldığı görüşlerden sonra bir karar vermesi bekleniyor.

MEB'e son olarak, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Eğitim Meclisi, eğitimciler, akademisyenler ve TÖDER, GÜVENDER ve ÖZDEBİR gibi eğitim dernekleri temsilcilerinin katılımıyla düzenlenen toplantıda bazı öneriler getirildi. Toplantıda ortak bir sistem üzerinde uzlaşma sağlandı. Buna göre 6 ve 7'inci sınıf sonunda yapılacak sınavların sadece eğitim düzeyinin değerlendirilmesi ve öğrencilerin öğrenme sorunlarını tespit için kullanılması ancak yerleştirmede sadece 8'inci sınıf sonuçlarının esas alınması planlayan bir öneri Bakanlığa sunuldu. Bu öneriyi de dikkate alan Bakanlık, tüm değerlendirmelerle birlikte bir sonuca varacak.

ANKET ÇOK ETKİLİ

MEB'in kararında en önemli unsurlardan biri, yaklaşık 500 bin kişinin katılımıyla gerçekleşen SBS Değerlendirme Anketi'nin sonucu olacak. Bakanlığın ankete ilişkin ayrıntılı değerlendirmeyi aldığı ve bu ankette büyük oranda SBS'nin değiştirilmesinin istendiği kaydedildi. Bu anketin sonuçları da bu ay içinde açıklanacak. Bakan Çubukçu, bu ay içerisinde eğitimdeki 1 yılını değerlendiren ve eğitimin vizyonunu çizecek bir basın toplantısı düzenleyecek. Bu toplantıda SBS'ye ilişkin son kararın da açıklanması bekleniyor. Bakanlığın, hata payı vermeyecek ve öğrencilerin olumlu bakacağı bir sistem üzerinde çalışmalarına yön verdiği kaydedildi.