11 Ağustos 2008 Pazartesi

Eğitimde Kaya Dönemi...

Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcılığı görevine, Bakanlık Personel Genel Müdürü Remzi Kaya’nın getirilmesinin ardından, Bakanlıkta görev dağılımı da yapıldı.

Hukuk Müşavirliği, Din Öğretimi Genel Müdürlüğü, İdari ve Mali İşler Dairesi Başkanlığı ile Merkez Disiplin Kurulu gibi önemli alanlar Remzi Kaya'nın denetimine bırakıldı. Kaya'nın yerine Personel Genel Müdürlüğüne vekaleten atanan Necmettin Yalçın'ın ise 1,5 yıldaki hızlı yükselişi dikkat çekiyor.


Bir süredir ismi Müsteşar Yardımcılığı için geçen Milli Eğitim Bakanlığı Personel Genel Müdürü Remzi Kaya'nın, Bakanlık Müsteşar Yardımcılığı'na atanmasına ilişkin karar dünkü Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlülüğe girdi. Kaya'nın Müsteşar Yardımcısı olmasının ardından Müsteşar ve Müsteşar Yardımcıları'nın görev dağılımını yeniden yapıldı.

Yeni Müsteşar Yardımcısı Remzi Kaya'ya Hukuk Müşavirliği, Din Öğretim Genel Müdürlüğü, Okuliçi Beden Eğitimi Spor ve İzcilik Dairesi Başkanlığı, Hizmetiçi Eğitim Dairesi Başkanlığı, İdari ve Mali İşler Dairesi Başkanlığı, İşletmeler Dairesi Başkanlığı, Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı ile Merkez Disiplin Kurulu'nun denetimi verildi. Hukuk Müşavirliği'ni ve Disiplin Kurulu'nu denetleyecek olan Kaya'nın geçtiğimiz günlerde Danıştay 1. Dairesi tarafından “kadrolaşma” gerekçesiyle yargılanmasının yolu açılmıştı.
Remzi Kaya, 2003 yılında Bakanlık Başmüfettişliği görevini yürütürken Mayıs ayında Personel Genel Müdürlüğü görevine vekaleten atanmıştı. Daha sonra asaleten ataması yapılan Kaya, 5 yıldan fazla süre Genel Müdürlük görevini yürütmüştü.

-PERSONEL GENEL MÜDÜRLÜĞÜ'NE NECMETTİN YALÇIN-

Remzi Kaya'nın Müsteşar Yardımcısı olmasından sonra ise Çıraklık ve Yaygın Eğitim Genel Müdürü Necmettin Yalçın, Personel Genel Müdürlüğü görevine vekaleten getirildi. Yalçın'ın asaleten atamasının da yakın zamanda yapılması beklenirken Personel Genel Müdürlüğü için aynı Genel Müdürlükte görevli bir Genel Müdür Yardımcısı'nın da ismi geçiyor. Yalçın'ın Personel Genel Müdürlüğü görevini istememesi nedeniyle söz konusu Genel Müdür Yardımcısı'nın bu göreve getirilmesi de bekleniyor.
Necmettin Yalçın, 8 aydır Çıraklık ve Yaygın Eğitimi Genel Müdürlüğü görevini yürütüyordu. 1,5 yıla yakın sürede 3 görev değişikliği ile hızla yükselen Yalçın, büyük bir kısmı Van'da olmak üzere 10 yıla yakın süredir MEB bünyesinde görev yapıyor. 1987 yılından sonra Van 100.Yıl Üniversitesi ve Manisa Celal Bayar Üniversitelerinde idari kadrolarda görev alan Yalçın'ın, akademik kariyeri olmadığı için 2007 yılının ortalarında kendi isteği ile önünün açılacağı düşüncesiyle MEB'e geçtiği iddia edilmişti.

TOBB'un İklimlendirme Raporu...

TOBB, iklimlendirme alanında mesleki teknik eğitiminin sorunları ve çözüm önerilerine yönelik çalışma raporunu YÖK'e sundu.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), iklimlendirme alanında mesleki teknik eğitiminin sorunları ve çözüm önerilerine yönelik çalışma raporunu Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan'a sundu.