8 Eylül 2008 Pazartesi

Üniversite Kayıtlarında Son Gün...

Üniversitelerde 1 Eylülde başlayan kayıt işlemleri bugün tamamlanacak.

2008-ÖSS sonucunda üniversitelere kayıt hakkı kazanan adaylar, kazandıkları programlar için belirlenen günde kayıt için başvuruyor. Kayıt için belirlenen gün adayların sınav sonuç belgesinde yer alıyor. Adaylar kendilerine bildirilen günde, gerekli belgelerle birlikte ilgili üniversiteye başvurarak kayıt yaptırabiliyor.


Bildirilen süre içinde kayıt için başvurmayan veya kayıt işlemlerini tamamlamayan adaylar haklarını kaybedecek.
Kayıt için adaylar bizzat başvuracaklar. Postayla kayıt yapılmayacak. Kayıt için istenen belgelerin onaysız sureti veya fotokopisi kabul edilmeyecek. Belgeler eksik ise kayıt yapılmayacak. Belirtilen tarihlerde kayıt yaptırmayan adaylar hak iddia edemeyecek. Üniversiteler, kayıt yaptıracak adaylardan sağlık kurulu raporu isteyebilecek.

Koç'ta Hukuk Dekanı Değişti...

Koç Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nin yeni dekanı iş hukuku ve insan hakları hukuku alanlarında uzmanlığı bulunan Prof.Dr. Tankut Centel oldu.

Koç Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nin yeni dekanı Prof. Dr. Tankut Centel oldu. İş hukuku ve insan hakları hukuku alanlarında uzmanlığı bulunan Prof.Dr.Tankut Centel,gelecek dönemlerde Hukuk Yüksek Lisans programları açmayı, daimi öğretim kadrosuna yeni üyeler kazandırmayı ve hukuk yayınlarının artırılmasını hedeflediklerini ifade etti. Centel ayrıca, günümüzde iş dünyasında önem kazanan ticaret hukuku üzerine daha kapsamlı, uzman derslerin açılacağını da söyledi.


1976 İstanbul Hukuk fakültesi mezunu olan Prof. Dr. Tankut Centel, Koç Üniversitesi'nin güçlü kaynak ve seçkin öğretim üyelerine sahip olduğunu ve bu nedenle, vakıf üniversiteleri arasında çalışmalarını sürdürmek üzere Koç Üniversitesi'ni seçtiğini vurguladı. Prof.Dr. Centel, göreve gelişiyle ilgili olarak yaptığı açıklamada beş yaşında genç bir fakülte olan Koç Hukuk Fakültesi'nin kısa sürede önemli gelişmelere imza attığına ve mezunlarının hukuk camiasında saygın yerlerde kariyerlerine başladığına dikkat çekti. Centel, açıklamasında yurtdışı üniversitelerle işbirliğinin önemine değinerek, öğrencilerin bu şekilde vizyonunun gelişeceğini, Koç Üniversitesi Hukuk Fakültesi bu doğrultuda, özellikle Kara Avrupası hukuk sistemleri ile Amerikan hukuku konusunda, olabildiğince öğretim üyesi davet ederek, konferanslar, seminerler düzenlemenin yanı sıra, bu konuda yaz okulları açmayı da hedeflediğini söyledi.

Okullar Açılıyor Ama Gözler Tatilde...

İlk ve orta öğretim için 2008-2009 eğitim-öğretim yılı yarın başlıyor. 14 milyon öğrenci ve 662 bin öğretmen ders başı yapacak. İlk dönemde 9 gün tatil var.

Yeni eğitim-öğretim yılının başlaması dolayısıyla Gaziantep'te Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in katılacağı tören düzenlenecek. Ayrıca tüm illerde de törenler yapılacak, öğrenciler ve öğretmenlerin de katılacağı heyetler, Atatürk anıtlarına çelenkler koyacak. Ankara'da da Anıtkabir ziyaret edilecek.

Okulların açıldığı gün öğrencilere ders ve çalışma kitapları ücretsiz dağıtılacak. Öğretmenlere de kılavuz kitaplar verilecek. Bu yıl öğrenci ve öğretmenlere toplam 165 milyon 854 bin 333 adet kitap dağıtılacak. Öğrencilerin ders ve çalışma kitapları poşetler içinde sıraların üzerinde hazır bulundurulacak. Poşetlerin içinde Başbakan Erdoğan ile Bakanı Çelik'in öğrencilere mesajlarını içeren bir broşür de yer alacak.

Eylül ayının 3. haftasının İlköğretim Haftası olması dolayısıyla Türkiye genelinde bazı etkinlikler yapılacak.

Bütün okullarda 15 Eylül 2008 tarihinde şenlikler düzenlenecek. Şenliklere veliler, emekli öğretmenler ile üniversitelerin eğitim fakültesi öğrencilerinin katılımı sağlanacak, ayrıca okul civarındaki yaşayan kişiler de şenliğe davet edilecek.

ÇALIŞMA TAKVİMİ

Öğrenciler, 2008-2009 eğitim-öğretim yılının ilk döneminde, Ramazan Bayramı, Kurban Bayramı ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve yılbaşı dolayısıyla toplam 9 gün tatil yapacak.

2008-2009 eğitim-öğretim yılının birinci dönemi 23 Ocak 2009'da sona erecek. Öğrenciler ve öğretmenler 26 Ocak-6 Şubat 2009 arasında yarı yıl tatili yapacak. İkinci dönem ise 9 Şubat 2009'da başlayacak. 2008-2009 eğitim-öğretim yılının son ders zili 12 Haziran 2009'da çalacak.

2009-2010 eğitim-öğretim yılının başlama tarihi ise 7 Eylül 2009 olarak belirlendi.

ÇOCUKLARININ OKUL ALIŞVERİŞİNİ HAFTA SONUNA BIRAKAN VELİLER YOĞUN ALIŞVERİŞ YAPTI

Çocuklarınım okul alışverişi hafta sonuna bırakan veliler, yoğun alışveriş yaptılar.

Velilerin çoğu, pazartesi günü okula başlayacak çocuğunun giyim alışverişi için hafta sonunu tercih etti. Bu yüzden Konya'da okul kıyafetleri satan mağazaların bulunduğu Piri Mehmet Paşa Çarşısı'nda yoğunluk yaşandı.

Çarşıda okul kıyafetleri satan firmanın Medya Pazarlama Sorumlusu İbrahim Gökay, bu hafta sonunda geçen haftaya göre daha yoğun olduğunu söyledi.

Velilerin alışverişi genelde son güne bıraktıklarını ifade eden Gökay, satışların son derece iyi olduğunu bildirdi. Fiyatlar da geçen yıllara göre bir değişiklik olmadığını vurgulayan Gökay, ''Geçen yıl 5 YTL'den sattığımız önlüğü bu yıl da aynı fiyattan satıyoruz. Aynı şekilde üniforma fiyatlarında da fazla bir değişiklik olmadı'' dedi.

Çarşıda, 5 YTL'ye satılan naylon karışımı makine örgüsü önlükler büyük ilgi görürken, erkek önlükleri 5 YTL ile 40 YTL, kız önlükleri ise 6 YTL ile 45 YTL arasında değişen fiyatlarla satılıyor.

Erkek öğrenciler için gri pantolon, lacivert ceket, beyaz gömlek ve kravattan oluşan üniformaların fiyatları kalitesine göre 30 YTL ile 100 YTL arasında değişirken, süveter, etek, gömlek, fular ve çoraptan oluşan kız öğrenci üniformaları ise 40 YTL'den başlayan fiyatlarla mağazalarda satışa sunuluyor.
VELİLER ŞİKAYETÇİ

Alışveriş için Piri Mehmet Paşa Çarşısı'nı tercih eden veliler, geçtiğimiz yıla oranla fiyatların artmamasının kendileri için bir önemi olmadığını, çünkü satın alma güçlerinin düştüğünü ve okul alışverişinin bütçelerini zorladığını kaydettiler.

Veliler, bazı okulların kıyafetlerinin sadece belirli mağazalarda satılmasının da kendilerini mağdur ettiğini söyleyerek, bu uygulamaya tepki gösterdiler.

"Öğretmenlere Büyük Görev Düşüyor"

Cumhurbaşkanı Gül, 2008-2009 eğitim öğretim yılının yarın başlayacak olması nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, çocukların ve gençlerin geleceğini şekillendiren eğitim sürecinin sadece bireylerin değil toplumun geleceği için de büyük bir önem taşıdığını belirtti.

Cumhurbaşkanı Gül, 2008-2009 eğitim öğretim yılının yarın başlayacak olması nedeniyle bir mesaj yayınladı. Mesajında ülkelerin en büyük servetinin eğitimli insan gücü olduğunu vurgulayan Gül, her yaşta eğitimi ilke edinmiş, yetenekleri ve becerelire doğrultusunda yönlendirilmiş, vizyon sahibi nitelikli insan gücünün toplumların gelişmesinde en önemli unsur olduğunu kaydetti.

Gül, Türkiye'de her dönemde öncelikli bir konu olduğunu belirterek, "Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşundan bu yana, eğitimde kalitenin artırılması, modern dünyanın ihtiyaçlarına cevap verecek eğitim programlarının uygulanması ve ülkedeki her bireyin aynı şartlarda eğitim imkanlarından yararlanabilmesi amaçlanmıştır" dedi.

"ÖĞRETMENLERE BÜYÜK GÖREV DÜŞÜYOR"

Bilginin yön verdiği çağımızda, ülkemizin gelişmesi ve ilerlemesi için tek koşulun bilgiyi üreten ve paylaşan, insanlığın yararına sunabilen, çalışkan,üretken nesiller yetiştirebilmek olduğuna işaret eden Cumhurbaşkanı Gül şöyle dedi:

"Dolayısıyla,çocuklarımızın ve gençlerimizin geleceğini şekillendiren eğitim süreci, sadece bireylerin değil toplumumuzun geleceği içinde büyük önem taşımaktadır. Bu süreçte kendilerinin mesleklerine adamış, büyük fedakarlıklarla ülkemizin her köşesinde görev yapan öğretmenlerimize büyük görev düşmektedir. Yarınlarımızı emanet ettiğimiz; sonsuz sevgi ve sabırla çocuklarımızı ve gençlerimizi geleceğe hazırlayan, bu kutsal mesleğe gönül vermiş tüm öğretmenlerimize, milletim ve devletim adına şükranlarımı sunarım.

14 Milyon Öğrenci Ders Başı Yaptı...

Türkiye'de 2008-2009 eğitim öğretim yılının ilk ders zili çaldı. 14 milyon öğrenci ders başı yapatı. Öğrencileri zorlu bir maraton bekliyor..

Türkiye'de 2008-2009 eğitim öğretim yılının ilk ders zili çaldı. 14 milyon öğrenci ders başı yaparken öğrencilerin arkadaşlarına ve öğretmenlerine kavuştukları için mutlu oldukları görüldü.

2008 2009 eğitim öğretim yılının başlamasıyla, sabah saatlerinden itibaren öğrenci ve veliler tatlı bir heyecan yaşadı. Okul bahçelerinde sıraya giren ve derse girmek için sabırsızlıkla bekleyen öğrenciler, en çok okul arkadaşlarını ve öğretmenlerini özlediklerini belirtti.

Öğrencileri bu heyecanlı günlerinde velilerin de yalnız bırakmayarak okullara geldikleri görüldü. Okul bahçesi dışında tören izleyen veliler çocuklar sınıflara alınıncaya kadar bekledi. Okul müdürleri yeni eğitim öğretim yılıyla ilgili öğrencilere bir takım uyarılarda bulunarak başarılar diledi. İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından öğrenciler sınıflara alındı. Öğrenciler sınıflara girerken güle oynaya büyük bir coşku yaşadı.

Bu arada Milli Eğitim Bakanlığı uygulaması çerçevesinde öğrenciler, ders kitaplarını masalarının üzerinde hazır buldular.