17 Ekim 2008 Cuma

ADANA TİCARET ODASI'NDAN EĞİTİM VE KÜLTÜR VAKFI

Adana Ticaret Odası, Adana Eğitim ve Kültür Vakfı adıyla bir vakıf kurdu.
Başbakanlık Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün, Resmi Gazete'de yayımlanan ilanına göre, 300 bin YTL mal varlığı ile kurulan Adana Eğitim ve Kültür Vakfı'nın merkezi Adana olacak.




Adana Ticaret Odası, Adana Eğitim ve Kültür Vakfı adıyla bir vakıf kurdu.
Başbakanlık Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün, Resmi Gazete'de yayımlanan ilanına göre, 300 bin YTL mal varlığı ile kurulan Adana Eğitim ve Kültür Vakfı'nın merkezi Adana olacak. Vakfın amacı ise şöyle:

"Özellikle eğitim, öğretim ve kültür hizmetleri konularında faaliyette bulunmak üzere genç nesillerin; Atatürkçülüğü, Atatürk ilke ve devrimlerini, demokrasiyi, laikliği ve cumhuriyet yönetimini özümseyip bir yaşam biçimi haline getiren, bilimsel ve rasyonel düşünceyi özümsemiş, bilgili, kültürlü, çağdaş teknolojiye hakim, bilgi ve teknoloji üretebilen ve bunu insanlığın yararına kullanabilen, yüksek iş ahlakına ve iş disiplinine sahip, uluslararası düzeyde rekabete hazır, üretici, yaratıcı, girişimci ve üstünlük sahibi, ülkemize ve tüm insanlığa daha yararlı, insana, çevreye değer veren bireyler olarak yetişmelerine, ayrıca yaşam boyu eğitim anlayışına uygun olarak her yaş ve seviyedeki insanın bilgi ve kültür yönünden gelişmesine üretici ve yararlı hale gelmesine çalışmak, hizmet etmek ve katkıda bulunmak."

KAZAKİSTAN İLE TÜRKİYE ARASINDA EĞİTİMDE YENİ İŞBİRLİĞİ ANLAŞMASI İMZALANDI

Kazakistan Milli Eğitim Bakanı Canseyit Tüymabayev'in Davetlisi Olarak Başkent Astana'ya Gelen Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik Bu Ülkedeki Temaslarına Devam Ediyor.



Kazakistan Milli Eğitim Bakanı Canseyit Tüymabayev'in davetlisi olarak başkent Astana'ya gelen Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik bu ülkedeki temaslarına devam ediyor.

Ziyareti kapsamında Kazak meslektaşı Canseyit Tüymabeyev ile bir araya gelen Hüseyin Çelik, iki ülke arasındaki eğitim faaliyetlerinin geliştirilmesini öngören anlaşmayı imzaladı. İmzalanan anlaşma kapsamında Türkiye'de yaşayan Kazak vatandaşlarının kendi dillerinde eğitim almalarına da imkân tanınacak. Kazak Bakan Tüymabayev, Türkiye'de yaşayan Kazak vatandaşlarının kendi dillerinde eğitim yapmaları için Kazak milli okullarının Türkiye'de açılmasını istedi.



Milli Eğitim Bakanı Çelik, Kazakistan'daki temasları çerçevesinde yarın önceki başkent Almatı'da Türkler tarafından açılan Süleyman Demirel Üniversitesi ile Yabancı Diller ve Kariyer Üniversitesi'ni ziyaret edecek. Çelik söz konusu kurumlarda eğitim gören öğrencilerle de bir araya gelecek.


Kazakistan'da eğitim faaliyetlerinde bulunan Kazak Türk Liseleri'nin de bağlı olduğu Kazak- Türk-Eğitim Vakfı'nı da (KATEV) ziyaret edecek Çelik akşam ise Türk iş adamları ile bir araya gelecek.

Kazakistan'da 27 Kazak Türk Lisesi, 2 üniversite, Türkiye Türkçesi Eğitim Merkezi ve çok sayıda Türkçe dil kursları bulunuyor.

POPÇULARA OKUL YOLU GÖRÜNDÜ!

Afla Birlikte Teoman, Çelik ve Alişan Amfilerdeki Hayranları ile Aynı Sıralara Oturacaklar.



AFLA BİRLİKTE TEOMAN, ÇELİK VE ALİŞAN AMFİLERDEKİ HAYRANLARI İLE AYNI SIRALARA OTURACAKLAR.
Yükseköğretim affının kapsamının genişletilmesi ünlü popçulara kampüs yolunu açtı. Öğrenci affının kapsamının hiç yararlanmayanlar için 1980'e kadar genişletilmesiyle ünlü şarkıcılar da üniversiteye dönme şansını yakaladı. TBMM Milli Eğitim Komisyonu, öğrenci affını düzenleyen kanun tasarısını kabul etti. Tasarıdaki affın başlangıç tarihi 28 Haziran 2000 yerine 7 Haziran 1995 olarak benimsendi.


Yeni Şafak Gazetesi'nde yer alan habere göre, CHP'li Durdu Özpolat'ın teklifiyle 1980 yılından sonra çıkarılan aflardan hiç yararlanmayanlar da kanun kapsamı içinde değerlendirilirken, affın kapsamının genişletilmesi popçu Teoman, Çelik ve Alişan'a yaradı.

Yükseköğretim affının kapsamına alınan ünlülerden biri şarkıcı Alişan. İstanbul Teknik Üniversitesi Konservatuarı üçüncü sınıftan ayrılan Alişan üniversite eğitimini 2004 yılında yarım bırakmış. Çıkacak olan affın 2004 yılını kapsamasıyla Alişan da ses eğitimi bölümüne 3. sınıftan dönüş yapacak. Alişan bu okulu bitirmek için af beklediğini katıldığı televizyon programlarında sık sık dile getirdi. Liseyi Kültür Koleji'nde bitirdikten sonra Boğaziçi Üniversitesi'nde sosyoloji okuyan Teoman ise 2003 yılında bu üniversitede "Kadın Araştırmaları" dalında master yaparken okul ile ilişiği kesilmişti. Teoman'ın master programına dönmesi için af kanununun kapsamının genişletilmesi yeterlioldu. Böylece Teoman da "Çizgi romanda kadının rolü" konulu master tezini tamamlayabilecek.

Popçu Çelik de aftan yararlanacak ünlülerden. İTÜ Türk Musıkısi Devlet Konservatuarı'nı, "Türk Pop müziğinde Türk Müziği etkileri" teziyle tamamlayan Çelik, ardından İTÜ Sosyal Bilimler Fakültesi'nde doktora sınavını kazandı. Çelik doktora tezinin sunulabilmesi için gerekli olan İngilizce sınavlarına girememiş ve doktor olma hakkını kaybetmişti.

ÖĞRETMENLERİN AZMİ, ADİLCEVAZ KIZ MESLEK LİSESİ'Nİ KAPANMAKTAN KURTARDI

Bitlis'in Adilcevaz İlçesinde, Bir Grup Öğretmenin Gayretleriyle Bulunan Öğrenciler Sayesinde Kız Meslek Lisesi Kapanmaktan Kurtarıldı.




Bitlis'in Adilcevaz ilçesinde, bir grup öğretmenin gayretleriyle bulunan öğrenciler sayesinde Kız Meslek Lisesi kapanmaktan kurtarıldı.
Bazı ailelerin kız çocuklarını okula göndermek istememelerinden dolayı öğrencisiz kalan meslek lisesi kapanma tehlikesiyle karşı karşıya kaldı. Bir grup öğretmen, ev ev dolaşarak aileleri ikna ederek kızlarını okula göndermelerini sağladı.

Adilcevaz Kız Meslek Lisesi Müdür Yardımcısı Ömür Köşker, "Bir ara öğrenci yokluğundan dolayı okulun kapanacağını söylediler. Biz, bir grup öğretmenle ailelerin evlerini tek tek gezdik aileleri ikna etmek için elimizden ne geldiyse yaptık. Öğretmenlerimiz her şeyi üstlendi ve kız çocuklarının kayıt işlemlerini tamamladık. Şimdi okulumuzda veli ve öğretmen diyaloğu da güçlendi. 80 öğrenciye eğitim verirken şimdi öğrenci sayımız 250'yi bile geçti." dedi.

Köşker, "Fazla talep karşısında kız öğrenci yurdumuz yeterli gelmedi. Milli Eğitim Müdürlüğü'ne yurt yapılması yönünde talepte bulunduk. Fakat bu bölge, Van Gölü'nden dolayı afet kapsamında olduğu için yapı için imar izni çıkmıyor. Şu an en büyük sıkıntımız öğrencilerimizin barınması." diye konuştu.