25 Kasım 2010 Perşembe

SBS'nin Tarihi Belirlendi

SBS'nin Tarihi Belirlendi

Milli Eğitim Bakanlığı, İlköğretim 8. sınıflara yönelik Seviye Belirleme Sınavı'nı (SBS) 4 Haziran 2011'de yapacak.
Milli Eğitim Bakanlığınca 2011'de uygulanacak sınav takvimi belirlendi. İlköğretim 8. sınıf öğrencilerinin katılacağı SBS 4 Haziran 2011'de yapılacak. MEB'in 7. sınıflar için düzenleyeceği SBS'nin yürütmesinin Danıştay'ın kararıyla durdurulduğu anımsatıldı. Bu sınavın düzenleneceği tarih 5 Haziran 2011 olarak belirlenmişti.

MEB, SBS dışında Açıköğretim Lisesi ve Açık İlköğretim okullarının sınavları ile motorlu taşıt sınavları ve bazı kurumların sınavlarını da düzenliyor. Açıköğretim Lisesi birinci dönem sonu sınavları 15-16 Ocak, ikinci dönem sınavları 7-8 Mayıs; Açık İlköğretim ikinci dönem sonu sınavları 6 Mart, Açık İlköğretim üçüncü dönem sınavları 19 Haziran 2011'de yapılacak.

Öğrencisini Diplomalı Kuyumcu Yapacak

Öğrencisini Diplomalı Kuyumcu Yapacak

YÖK Genel Kurulu kararıyla ilk Mücevher Mühendisliği Fakültesi İstanbul Ticaret Üniversitesi bünyesinde kuruluyor. Öğrenci mezun olduğunda işi hazır olacak
İstanbul Ticaret Üniversitesi (İTİ- CÜ) Yüksek Öğrenim Kurulu'nun (YÖK) onayı ile Türkiye'nin ilk Mücevherat Mühendisliği bölümünü açıyor. Üniversite-sanayi işbirliğinin temsilcisi olan İTİCÜ çeşitli dallarda sektörün ihtiyacına cevap verecek yetenekli gençleri yetiştirecek. Açılacak yeni bölümlerden mezun olacak gençlerin istihdamının sağlanması için sektörlerin ileri gelenleri ile görüşüldü. Yapılan çalışmalar meyvesini verdi. Kuyumcular Odası ve Kuyumcukent'ten fakülte için yer tahsis edilebileceği sözü verildi. YÖK'ten de onay çıktı.

YÖNETİCİ YETİŞECEK

Türkiye'de ilk defa kurulacak olan Mücevher Mühendisliği Fakültesi ile illgili konuşan İstanbul Ticaret Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sabri Orman, "Hedefimiz, gelişen kuyumculuk sektörünün nitelikli, mühendislik formasyonuna sahip, imalat yönetimine vakıf, yabancı dil bilen üst düzey yönetici ihtiyacını karşılamaktır" dedi. Kurulacak laboratuarlarla pazarlama, satış ve markalaşma konusundaki eksikleri de gidermiş olacaklarını söyleyen Orman, "Öğrencilerimizin tasarımları bu laboratuarlarda bilgisayar ortamında projelendirilecektir. Son yıllarda kat ettiği gelişmelerle küçük atölyelerden kurumsal yönetim anlayışına sahip tesisler ortaya çıkaran sektörün bu gelişmesine katkıda bulunmak istiyoruz" diye konuştu.

Öğrenci başına 1.300 liralık yatırım yapıyor

Yarının iş adamlarını, iletişimcilerini, mühendislerini, bilim adamlarını, hukukçularını, tasarımcılarını, bankacılık, finans ve dış ticaret uzmanlarını, sanatkârlarını, tüccarlarını yetiştirmek için "İstanbul Ticaret Odası Eğitim ve Sosyal Hizmetler Vakfı" tarafından kurulan, üniversitenin arkasında İstanbul Ticaret Odası bulunuyor. 2010-2011 Eğitim yılı yatırım bütçesi 6 milyon 530 bin TL olan üniversitede öğrenci başına düşen yatırım ise 1.300 TL'yi buluyor. Üniversite bilimsel araştırma ve yayın teşviği, yurt dışı bilimsel toplantılara katılım ve yeni kurulacak olan her bir laboratuar için toplam 900 bin TL yatırım yapacak.


Duayenler ders verecek

İstanbul Ticaret Üniversitesi yetkilileri böyle bir fakülteyi üniversiteye kazandırmanın önemli olduğunu ve dünya altın piyasasını elinde bulunduran ülkelerle rekabet etmenin başka bir yolu olmadığını belirterek, 4 yıllık eğitimin sonunda, imalat ve Ar-Ge çalışmalarında görev alabilecek, üretici yönünü ortaya koyabilecek, sanatçı ruhunu geliştirmiş, küresel rekabet gücünü takip edebilen, yetenekli mücevher mühendisleri yetiştirileceğini kaydetti. Böylelikle, Türkiye'nin dünya altın ve mücevher piyasasını elinde bulunduran Hindistan, Çin, Belçika gibi ülkelerle rahatlıkla mücadele edebileceğine ve gereken payı alacağına işaret eden yetkililer, "Ayrıca ülkemizde sayıları ancak bir elin parmakları kadar kalan sarraf ve mücevher ustalarının yok olması önlenmiş olacak. Bu ustalarımızın yanında öğrencilerimiz staj yapacak" açıklamasını yaptı. Üniversitenin mücevher bölümüne bu yıl 30 öğrenci alınacağı belirtildi.