12 Mayıs 2008 Pazartesi

KPSS'ye Başvurular 26 Mayısta...

Kamu Personeli Seçme Sınavı'na (KPSS) başvurular, 26 Mayıs-27 Haziran 2008 arasında yapılacak.

Ortaöğretim ve önlisans mezunları ile bu öğrenim düzeylerinden mezun olabilecekler için 21 Eylül 2008 tarihinde düzenlenecek Kamu Personeli Seçme Sınavı'na (KPSS) başvurular, 26 Mayıs-27 Haziran 2008 arasında yapılacak.

Özcan Rektörler İçin Telkin Yok Dedi...

YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, seçim yapılacak üniversitelerde hiçbir rektör adayına olumlu ya da olumsuz telkinde bulunmadığını söyledi.

Özcan, bu yönde açıklama yapan bazı adaylar bulunduğunu belirterek, bu söylentilere kulak asılmamasını istedi.
YÖK Genel Başkanı Prof. Dr. Özcan, tüm üniversite rektörlüklerine bir yazı göndererek, seçimler için bazı rektör adaylarına telkinde bulunduğu iddialarının gerçeği yansıtmadığını bildirdi. Özcan gönderdiği yazıda, “Üniversitelerimizde yapılacak olar Rektörlük seçimlerinde hiçbir öğretim üyesine, Kurulumuz Başkanlığınca, Rektör adaylığı konusunda olumlu ya da olumsuz bir telkinde bulunulmasının söz konusu olmadığı, bu doğrultuda açıklamalarda bulunan öğretim üyelerine kesinlikle itibar edilmemesi ve bu durumun öğretim üyelerine duyurulması bildirilmiştir” açıklamasında bulundu. Özcan, bazı kaynaklardan kendilerine bu yönde bilgiler geldiğini anlatarak, aday olmayı planlayan bazı öğretim üyelerinin YÖK himayesinde olduklarını ima ederek oy kullanacak kişileri etkilemeyi amaçladığını bildirdi. Özcan, bu kişilere itibar edilmemesini istedi.