7 Ocak 2009 Çarşamba

İlk Kez Kredi Alacaklara Ödeme 8 Ocak'ta

Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumundan (YURTKUR) bu yıl ilk kez burs veya kredi alacak öğrencilere, 8 Ocakta ödeme yapılacak.

YURTKUR'dan yapılan açıklamada, kurumdan 2008-2009 öğretim yılında ilk defa burs, öğrenim veya katkı kredisi almak için belge veren öğrencilerin tamamına burs, öğrenim ve katkı kredisi tahsis edildiği belirtildi.

Bu öğrencilerin işlemlerinin tamamlandığı kaydedilen açıklamada, aylık 180 YTL tutarındaki burs veya öğrenim kredilerinin 8 Ocaktan itibaren Ziraat Bankasının ilgili şubelerinden ödeneceği kaydedildi.

Açıklamada, 258 bin 575 öğrenciye burs veya öğrenim kredisi tahsis edildiği, bunlardan senetlerini zamanında teslim eden 63 bin 137'sine burs, 162 bin 513'üne öğrenim kredisi ödeneceği ifade edildi.

Taahhüt senetlerini noterde tanzim ve tasdik ettirerek zamanında YURTKUR'a teslim edemeyen öğrencilerin tahsis işlemlerinin sürdüğü belirtilen açıklamada bu öğrencilere de ödeme yapılacağı kaydedildi.

Açıklamada, halen burs veya öğrenim kredisi almakta olan öğrencilerin ise her ay olduğu gibi bu ayın 7'sinde paralarını çekebilecekleri belirtildi.

Açıklamada ayrıca, 124 bin 424 öğrenciye da katkı kredisi tahsis edildiği bildirildi.

Ceset Öğrenci Yurdunda mı?

Aksaray İl Jandarma Komutanlığı bir ihbar üzerine 9 yıl önce 20 yaşındayken kaybolan Hasan Özkaraca'nın dosyasını yeniden açtı.

Aksaray İl Jandarma Komutanlığı, Aratol Beldesi'ndeki kapalı olan bir öğrenci yurdunun bahçesindeki fosseptik çukurunda erkek cesedinin gömülü olduğu ihbarını aldı. Bunun üzerine jandarama ekipleri, 9 yıl önce 20 yaşında iken kaybolan Hasan Özkaraca'ya ait olduğu iddia edilen cesedin bulunması için fosseptik çukurunda çalışma başlattı.

İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, dün Aratol Beldesi'ndeki geçen ay iflas ettiği için kapanan Çağdaş Öğrenci Yurdu'nun bahçesindeki fosseptik çukurunda, bir erkek cesedinin gömülü olduğu ihbarını aldı. Jandarma ekipleri, bunun üzerine dün akşam saatlerine doğru fosseptik çukurunda arama çalışması başlattı. Aksaray Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü'nün de desteği ile çalışmalarını sürdüren Jandarma ekipleri, havanın kararması üzerine çalışmaları bıraktı. Jandarma ekipleri, bugün tekrar arama çalışmalarına başladı. Cesedi aranan kişinin 9 yıl önce askerden geldikten kaybolan evli bir çocuk babası Hasan Özkaraca olduğu öne sürüldü.

Arama çalışmalarını yakından takip eden Hasan Özkaraca'nın babası 73 yaşındaki Mustafa Özkaraca, “Oğlum kaybolduktan sonra Aksaray Cumhuriyet Savcılığı'na dilekçe verdim. Fakat 9 yıldır bir haber alamıyorum. Oğlum bir çocuk babasıydı. Eşi ise kaybolduktan sonra evi terk etti ve başka birisiyle evlendi. Şu an torunum sayesinde, oğlumun acısını gidermeye çalışıyorum”dedi.

Öğrencilerden Örnek Davranış....

Adapazarı'nda Ahmet Akkoç İlköğretim Okulu 5/A öğrencisi İncifer Baştan ve Nursera Gümüşel, Gazze için topladıkları 400 TL'yi Kızılay yetkililerine teslim etti.

Sınıf öğretmeni Ali Kara, Filistin'de yaşanan savaştan herkes gibi çocukların da etkilendiğini belirtti. Öğrencilerin konuya çok duyarlı davrandıklarını ifade eden Kara, "İki öğrencimiz Gazze'de yaşayanlar için yardım kampanyası başlattı. İki gün boyunca öğrencilerden 400 TL topladılar." diye konuştu. İncifer Baştan ise Filistin'de yaşananları televizyonlardan izlediğini ve çok etkilendiğini belirterek, "Öğretmenlerimden izin aldım. Filistin'de zor durumda kalan insanlara az da olsa bir para topladık. Para Kızılay aracılığıyla Filistinlilere ulaştırılacak." dedi.