30 Ekim 2009 Cuma

İmam Hatipliler Kurultayda Buluşuyor...

Önder İmam Hatip Mezunları ve Mensupları Derneği'nin organize ettiği kurultaylardan 5.si pazar günü Beyoğlu İHL'nde gerçekleştirecek.

İmam Hatip Mezunları ve Mensupları Derneği (ÖNDER)'in, Beyoğlu İHL'nde gerçekleştireceği 5. İmam Hatip kurultayı 1 Kasım 2009 Pazar günü Beyoğlu İHL'nde gerçekleştirecek. İlki 2005'de Ankara'da yapılan, bu yıl ise Beyoğlu İHL'nde yapılacak olan kurultay saat: 10.00-14.30 arasında gerçekleştirilecek. İmam-hatiplilerin meseleleri ve yeni gelişmelerin değerlendirileceği toplantıda bölgelerden gelen temsilciler, çözüm ve vizyon teklifleri, önümüzdeki dönemde İHL'lerin rolü ve yapılması gerekenleri tartışılacaklar. Geçtiğimiz yıl 50. yılını geride bırakan ÖNDER, bu yıl kurultayda imam-hatip liselerinin ve ÖNDER' in 50 yıllık köklü geçmişini anlatan bir kitap-albüm çalışmasını tanıtacak. Önemli bir arşiv kaynağı olacak olan albümde yazılar, röportajlar ve fotoğraflarla İHL'nin kuruluşundan bugüne gelip geçen isimler, yaşananlar ve dönüm noktaları hakkında ciddi belge ve bilgiler yer alacak.

Okul Öncesi Eğitim Yaygınlaştırılsın...

SETA Vakfı, “Türkiye’de Milli Eğitim Sistemi-Yapısal Sorunlar ve Öneriler” adıyla bir rapor yayınladı.

Siyaset, Ekonomi ve Toplum Araştırmaları Vakfı, “Türkiye'de Milli Eğitim Sistemi-Yapısal Sorunlar ve Öneriler” adıyla bir rapor yayınladı. Raporda, milli eğitimin, okulöncesi eğitimden yükseköğretime kadar birbiriyle ilişkili bir sistem olarak ele alınması gerektiği vurgulanarak, eğitimde köklü ve ani düzenlemelerden kaçınılması gerektiği ve değişikliklerin kademeli yapılarak kimsenin mağdur edilmemesi gerektiğine dikkat çekildi. Yrd. Doç. Dr. Gür, Milli Eğitim Bakanlığı'nın okul öncesi eğitimi illerde yaygınlaştırma politikasıyla ilgili olarak da, “Dünyada okul öncesi eğitimin yaygınlaşması, kadınların işgücüne katılımından ortaya çıkan bir zorunluluktur. Okul öncesi eğitime çok fazla metafizik bir anlam yüklemeye gerek yok” dedi. Yrd. Doç. Dr. Gür, ayrıca eğitimde eşitsizliğin yok edilmesinden ve fırsat eşitliğinin sağlanmasından yana önemli rol atfedilen okul öncesi eğitimin, başarılı olarak uygulandığı illerde yaygınlaştırılmaya çalışıldığını belirterek, “Milli Eğitim Bakanlığı kendisiyle çelişmektedir. Çünkü okul öncesi eğitime biçilen rollerden biri bölgelerarası eşitliği sağlama hedefidir. MEB zaten okullaşma oranı yüksek illere yatırım yapıyor” şeklinde konuştu. Yrd. Doç. Dr. Gür, okul öncesi eğitimle ilgili olarak, “Belli bir sayının üzerinde çalışanı olan işletmelere kreş açma zorunluluğu getirilmeli” şeklinde öneride de bulundu.