30 Aralık 2009 Çarşamba

YurtKur'dan Eşek Eti Açıklaması...

Yurtkurdan Adana Fevzi Çakmak öğrenci yurdunda eşek eti açıklaması.

YURTKUR Genel Müdürü Hasan Albayrak, YURTKUR'a bağlı Adana Fevzi Çakmak Öğrenci Yurdu ile ilgili olarak, sadece kebap yapılan çiğ kıymada tek tırnaklı hayvan eti karışımının olduğunun tespit edildiği ve işletmecinin sözleşmesinin fesh edildiği bildirildi. Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (YURTKUR) Genel Müdürü Hasan Albayrak, kurumlarına bağlı Adana Fevzi Çakmak Öğrenci Yurdu ile ilgili olarak, sadece kebap yapılan çiğ kıymada tek tırnaklı hayvan eti karışımının olduğunun tespit edildiği ve işletmecinin sözleşmesinin fesh edildiği bildirildi. Albayrak, yaptığı yazılı açıklamada, bölge ve yurt müdürlüklerinin talebi doğrultusunda YURTKUR işletmelerinin ilgili sağlık kuruluşları ve Tarım İl Müdürlükleri tarafından da periyodik olarak denetlendiğini belirtti. Albayrak, 22 Aralık'ta YURTKUR'a gönderilen rapordan, Adana Tarım İl Müdürlüğü'nün Adana Fevzi Çakmak Öğrenci Yurdu lokanta kantin işletmesinden alınan numunelerde lokanta kısmında satılan yemeklerin normal çıktığının ancak kebap yapılan çiğ kıymada tek tırnaklı hayvan eti karışımının olduğunun anlaşıldığını kaydetti. Albayrak, ayrıca, aynı gün işletmecinin sözleşmesinin bildirimsiz olarak fesh edildiği ve YURTKUR'da bulunan depozitosunun irat kaydedilerek işine son verildiği de belirtilerek öğrencilerin mağdur edilmemesi için aynı gün yeni bir işleticinin hizmete başlatıldığını bildirdi. Öğrencilerin sağlıklı, dengeli ve hijyenik şartlara uygun olarak beslenmesi için her tür tedbirin alındığına değinen Albayrak, bu konuda diğer ilgili kuruluşlarla koordineli çalışmaların sürdürüleceği de kaydetti.

Üniversite Sınav Tarihleri Belli Oldu...

YÖK Genel Kurulu, üniversiteye giriş başvuru ve sınav tarihlerini açıkladı.
Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) ile Lisans Yerleştirme Sınavı'na (LYS) ilişkin kılavuzu görüşerek karara bağladı. Buna göre, YGS için 18 Ocak-12 Şubat, LYS için ise 5-14 Mayıs tarihlerinde başvuru alınacak. YGS 11 Nisan'da, LYS ise 19-20 Haziran ve 26-27 Haziran 2010'da yapılacak. Diyanet'ten üniversite müjdesi Türkiye Diyanet Vakfı, İstanbul'da 'Ön Asya Üniversitesi' adıyla bir okul kurmak için YÖK'e başvurdu. YÖK, din eğitimi alanında söz sahibi olacak üniversite için destek isteyen vakıfa olumlu cevap verirken, kanun çıkarılması için teklifi Milli Eğitim Bakanlığı'na gönderme kararı aldı.

Öğrencilere Eşek Eti Yedirmişler...

Adana'da YURTKUR'a bağlı bir öğrenci yurdu ve iki hastanenin yemek ihalesini alan firmanın at ve eşek eti kullandığı ortaya çıktı.
Yerel Kent Gazetesi'nin duyurduğu skandalı Adana Valisi İlhan Atış da doğruladı. Kredi ve Yurtlar Kurumu Adana Bölge Müdürlüğü'nün, olayın ortaya çıkmasının ardından firmanın ihalesini feshettiği kaydedildi. Öğrencilere sadece bir gün yemek verilmediği öğrenildi. Çukurova Üniversitesi Balcalı Kampüsü içindeki Fevzi Çakmak Öğrenci Yurdu'nda kalan öğrencilerin kullandığı kafeterya ve yemekhanesinde at ve eşek etinin kullanıldığı, Tarım İl Müdürlüğü Kontrol Şube Müdürlüğü'nün denetimleri sayesinde tespit edildi. Konuyla ilgili açıklama yapan Vali Atış, yemek ihalesini alan firma hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunulduğunu ve şirkete ağır para cezası vereceklerini söyledi. Yurt ve Adana Ekrem Tok Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi'nde yemek ihalesini alan şirketle işbirliği halinde olduğu belirlenen diğer firmalardan yola çıkan Tarım İl Müdürlüğü, Kozan Devlet Hastanesi yemekhanesinde de tek tırnaklı hayvan eti kullanıldığını saptadı. Çukurova Üniversitesi'nin bir tesisi ile Gaziantep ve Kırklareli'deki 2 işletmenin de uyarıldığı öğrenildi. Bu arada firmanın, etlerin Mersin İl Tarım Müdürlüğü'ne bağlı laboratuvarlarda yeniden incelenmesine yönelik talebi üzerine yapılan tahlillerde, etin tek tırnaklı hayvana ait olduğu 2. kez kanıtlandı.

6 Kişi Okul Bastı...

Samsun'da bir okulu basan 6 kişilik grup, beden eğitimi öğretmenini bıçakla yaraladı, bir öğrenciyi de darp etti.
Olay, saat 10.30 sıralarında Samsun'un Atakum ilçesi Çatalçam bölgesinde bulunan Atatürk Sağlık Meslek Lisesi'nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, okulda bulunan kız arkadaşının başkası tarafından rahatsız edildiğini öğrenen başka okulun öğrencisi U.S., arkadaşları ile birlikte okula girmeye çalıştı. Okulun girişinde İsmail Ö. isimli öğrenciyi kafa atarak yaralayan U.S., okulun koridorunda kendilerini dışarıya atmaya çalışan beden eğitimi öğretmeni Erdem Ünal'ı da bıçakla yaralayarak yanındakilerle olay yerinden kaçtı. Saldırının ardından olay yerine gelen polis ekipleri, okulun öğrencisi olmadıkları öğrenilen 6 kişiden 2'sini yakaladı. Bu şahıslarla ilgisi olduğu belirlenen Atatürk Sağlık Meslek Lisesi öğrencisi 4 genç de gözaltına alındı. Bacağından yaralanan beden eğitimi öğretmeni Erdem Ünal ve burnundan yaralanan öğrenci İsmail Ö., Gazi Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Soruşturma sürüyor.

Her Öğrenciye Bir Bilgisayar...

Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin 'Bilgisayarı Olmayan Kalmasın Projesi' kapsamında düzenlenen bilgisayar dağıtımı yapıldı.
Başbakan Tayyip Erdoğan, Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin 'Bilgisayarı Olmayan Kalmasın Projesi' kapsamında düzenlenen bilgisayar dağıtım etkinliğine video konferans ile katıldı. Başbakanlık Resmi Konutu'ndan törenin yapıldığı salona bağlanan Erdoğan, öğrencilere seslendi. Ankara'dan öğrencileri gözlerinden öptüğünü ifade eden Erdoğan şunları kaydetti: 5 YILDA 130 BİN BİLGİSAYAR 'Kocaeli Büyükşehir belediyemiz, 29 Mart seçimleri öncesinde Kocaeli'ndeki ilköğretim okulu öğrencilerimizin 5 yıl içerisinde bilgisayar sahibi olacağı taahhüdünde bulunmuştu. Bugün bu taahhüdün gerçekleşiyor olmasından dolayı büyük bir memnuniyet duyduğumu da ifade etmek istiyorum. Beş yılda 130 bin dizüstü bilgisayar dağıtılacak olması, nereden bakarsanız bakın büyük bir olaydır, büyük bir hizmettir.' Gençleri en iyi şekilde hazırlamanın görevleri olduğunu belirten Erdoğan, "Sevgili öğrenciler, sizlerden bir de isteğim var. Bilgisayarlarınızdan internete bağlandığınızda bana elektronik posta göndermenizi ve duygularınızı benimle paylaşmanızı sizden rica ediyorum. Benim elektronik posta adresim 'bimer@basbakanlik.gov.tr'. Bu projeyi hayata geçiren belediyemize ve destek veren tüm kuruluşlara teşekkür ediyorum.' dedi.