23 Mart 2010 Salı

Projede Dereceye Girenler ÖSS Puanını Arttırıyor...

TÜBİTAK tarafından düzenlenen proje yarışmasında dereceye girenlere ÖSS'de ek katsayı uygulanacak.

Adana'da bölge illerinden gelen liseliler, 88 projeyle dereceye girmek için ter döküyor. Finali Ankara'da yapılacak yarışmada dereceye girenler ÖSS'de ek katsayı uygulamasından yararlanacak. Ayrıca 3 bin TL ve Cumhuriyet altınıyla da ödüllendirilecek."
Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Sakıp Sabancı Spor ve Sergi Sarayı'nda "TÜBİTAK Ortaöğretim Öğrencileri Arası Araştırma Projeleri Yarışması" açılış töreni yapıldı. 23-26 Mart tarihleri arasında tanıtılacak projeler sonrası ödül töreni yapılacak.
Etkinlikte konuşan ÇÜ Rektörü Prof. Dr. Alper Akınoğlu, bölge illerinin katıldığı proje yarışmasını TÜBİTAK ile birlikte düzenlemekten mutlu olduklarını söyledi. Akınoğlu, " Ülkemizin geleceği Atatürk'ün dediği gibi ilimde ve fendedir. Gençleri bilime yönlendirmek teşvik etmek bizim en asli görevimizdir. Bu yıl ki proje başvuru sayısı geçen yıldan daha çok olması öğrencilerimiz ve danışman öğretmenlerimize yarışmanın yararlılığının iyi anlattığımızı gösteriyor. Türkiye'de 12 bölgeden 12 finalist öğrenciyle en yüksek sayıda finalist öğrenciyi Ankara'ya gönderecek olmamız bizi ayrıca gururlandırıyor." dedi.
TÜBİTAK Adana Bölge Koordinatörü Prof. Dr. Tuncay Yılmaz ise geçmişte proje yarışmalarının Ankara'da yapıldığını hatırlatarak, "İlk defa 2005 yılında Türkiye'de 8 bölgede eleme yarışmaları düzenlenmeye başladı.
Bölgemizde toplam 432 proje ile öğrencilerimiz müracaatta bulundu. Bunlardan 88 tanesi burada sergilenmesi uygun görüldü. 88 projeden 21 tanesi jüri tarafından belirlenecek. Bu projeler ise 29 Nisah 4 Mayıs 2010 tarihinde Anakara'da yapılacak final yarışmasına katılacak." şeklinde konuştu.
Coğrafya dalının ilk defa yarışmaya dahil edildiğine dikkat çeken Yılmaz, proje değerlendirmesinde 24 öğretim üysenin görev aldığını kaydetti. Prof. Dr. Tuncay Yılmaz, begenilen 21 projenin TÜBİTAK tarafından 500'er TL ile ödüllendirileceğini vurgulayarak, "Ankara'da yapılacak proje yarışması sonrası dereceye giren öğrenci ve danışman öğretmenlere, birinciye 3 bin TL, ikinciye 2 bin 500 TL ve üçüncüye de 2 bin TL verilecek. Teşvik ödülü alanlara da bin 500 TL takdim edilecek. Proje yarışmasında derece yapan öğrencilere de ÖSS'ye girdikleri yıl bir defaya mahsus olmak üzere yarışmada aldıkları dereceye orantılı ek katsayı uygulamasından yararlanacak. " ifadesini kullandı. (Cihan)

PTT'den YGS'ye Gireceklere Uyarı...

Giriş belgesi kendilerine ulaşmayan adayların nüfuz cüzdanlarıyla birlikte en yakın PTT merkezine müracat etmesi gerekiyor.

PTT Genel Müdürlüğü, ÖSYM tarafından Türkiye genelinde yapılacak sınavlara ilişkin posta gönderilerini alıcılarına ulaştıracak. Yapılan açıklamada, YGS, ÜDS, TUS, KPDS, KPSS, TODİE, LYS, ALES vb. kapsayan mektupların sınav giriş ve sonuç belgelerinin, her zaman olduğu gibi bu yıl da alıcılarına PTT tarafından ulaştırılacağı ve teslim edilemeyenlerin dağıtım birimlerinde bir süre iade edilmeden muhafaza edileceği belirtildi. Açıklamada, sınava giren öğrencilerden adres yetersizliği, adres değişikliği, yanlış yazım gibi nedenlerle sınava giriş belgesi eline geçmeyenlerin, büyük şehirlerde posta işleme merkezlerine, diğer illerde ise en yakın posta işleme merkezlerine kimlik belgesiyle birlikte müracat etmeleri halinde kendilerine yardımcı olunacağı ifade edildi. (Cihan)

Hoca Kopya Çekerken Yakalandı...

Yrd. Doç. Dr., doçentlik ünvanı için girdiği üniversite dil sınavında kopya çekerken yakalandı.

Amasya Üniversitesi Eğitim Fakültesi Spor Öğretmenliği Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Dursun Güler, doçentlik unvanı için girdiği üniversite dil sınavında bluetooth (kablosuz) kulaklıkla kopya çekerken yakalandı. Güler hakkında idari soruşturma başlatıldı. Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından Türkiye'nin değişik illerinde pazar günü üniversite dil sınavı yapıldı. Bu sınava Amasya Üniversitesi'nden öğretim üyesi Yrd.Doç.Dr. Dursun Güler de girdi. Eğitim Fakültesi Spor Öğretmenliği Bölümü'nde öğretim üyesi olan Yrd.Doç.Dr. Dursun Güler'i kulak içerisine yerleştirdiği bluetooth kulaklığı ile kopya çekerken sınav görevlileri tarafından yakalandı. Doçentlik unvanı için girdiği dil sınavında kopya çekerken yakalanan Yrd.Doç.Dr. Güler, hakkında önce sınav görevlileri tarafından tutanak tutuldu. Tutanakla birlikte adli makamlara sevk edilen Güler, hakkında Samsun Cumhuriyet Savcılığı tarafından takipsizlik kararı verildi. Yrd.Doç.Dr. Güler'in kablosuz kulaklığı başını sardığı sargı bezinin altına gizlediği, soranlara travma geçirdiğini söylediği öne sürüldü. Amasya Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Zafer Eren, Yrd.Doç.Dr. Dursun Güler'in dil sınavında kopya çekerken yakalandığını doğrulayarak, “Bu olaya söyleyecek bir laf bulamıyorum. Toleransı söz konusu değil. Sınavda tutulan tutanak ÖSYM'ye gönderildi. ÖSYM'nin üniversitemize göndereceği rapor doğrultusunda konuyla ilgili yasalar boyutunda ne gerekiyorsa gereken yapılacaktır. ÖSYM'nin raporunun elimize ulaşmasını bekliyoruz” dedi.

Öğrencisi Yok Ama Dekanı Var...

İki yıl önce kurulması kararlaştırılan ama bir türlü açılamayan Tıp Fakültesi'nin dekanı ve 9 öğretim üyesi iki yıldır iş başında.

Bakanlar Kurulu kararıyla iki yıl önce kurulan Muğla Üniversitesi (MÜ) Tıp Fakültesi'nin dekanı ve 9 öğretim üyesi işbaşı yaptı; ama ortada ne fakülte ne de öğrencileri var. AK Parti milletvekilleri Yüksel Özden ve Mehmet Nil Hıdır ile belediye ve üniversite, fakülte hastanesinin yeri konusunda anlaşmazlığa düşünce binanın temeli atılamadı. Tayin edilen dekan ve öğretim üyeleri iki yıldır maaş alıyor. Geçen yıl 15 öğrenci alacağını duyuran fakülte, anlaşmazlık sebebiyle 2009-2010 öğretim döneminde bunu da yapamadı. MÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Nurettin Demir, kurulmuş bir fakültenin öğrenci alıp faaliyete geçirilememesinin, Muğla'ya yapılmış en büyük ihanet olduğunu söyledi. (Cihan)

ODTÜ Sanat Festivali 26 Mart'ta Başlıyor...

“İki Dil Bir Bavul” filmi ve Genco Erkal’ın yönetip oynadığı tiyatro oyunu “Marx’ın Dönüşü” gibi önemli eserlerin yer alacağı festival 25 Nisan'a kadar sürecek.

'11. ODTÜ Sanat Festivali' 26 Mart'ta başlıyor. Çeşitli sanat dallarında gerçekleştirilecek festivalde TSK Armoni Mızıkası, caz üçlüsü “Kerem Görsev Trio”, “İki Dil Bir Bavul” filmi ve Howard Zinn'in yazdığı ve Genco Erkal'ın yönetip oynadığı tiyatro oyunu “Marx'ın Dönüşü” gibi bazı önemli eserler yer alacak. Festival, ODTÜ Kültür ve Kongre Merkezi'de sahnelenerek 25 Nisan'a kadar sürecek. Festival açılışı, Fatih Yazıcı ve Emre Gürdamar'ın tango dörtlüsü “Tango +”, klasik gitar konseriyle gerçekleşecek. Anadolu türkülerini şan tekniğiyle yorumlayan opera sanatçıları Hülya Kazan ve Tuncer Tercan, TSK Armoni Mızıkası, caz üçlüsü “Kerem Görsev Trio”, piyanist İdil Biret, gitar sanatçısı ve besteci Doğan Canku, Rönesans ve Barok dönemi müziklerini yorumlayan "Anthion Ensemble", keman virtüözü Suna Kan, klasik gitar sanatçısı Ahmet Kanneci, ve ünlü rock şarkılarını yorumlayan "Emrehan Halıcı & Ankara Müzisyenleri" festival kapsamında yer alıyor. Festivalde, gösterime çıkacak oyunlar şunlar: Dostlar Tiyatrosu oyunlarından, Howard Zinn'in yazdığı ve Genco Erkal'ın yönetip oynadığı “Marx'ın Dönüşü” bir diğer oyun, Tiyatro Kedi'nin sahnelediği komedi “Pazar Günkü Cinayet”in başrollerinde ise Haldun Dormen, Deniz Gökçer ve Deniz Türkali yer alıyor. Festival kapsamında ayrıca karma plastik sanatlar sergisinde 60'dan fazla sanatçının eseri festival boyunca sergilenecek. Ressam ve akademisyen Hasan Pekmezci ile bir atölye çalışması yapılacak. Festivalde, “İki Dil Bir Bavul” filmi gösterilecek ve filmin yönetmenleri Orhan Eskiköy ve Özgür Doğan ile bir söyleşi düzenlenecek. Festival konser ve tiyatro bilet fiyatları 13 ila 39 TL arasında değişiyor.(Anka)

'Öğrenciler Okullarına Geri Alınsın'

Tekelciler için yaptıkları eylem nedeniyle okullarından atılan öğrencilere KESK'ten destek geldi.

Çekmeköy Mehmetçik Lisesi'nde öğrenim gören ve TEKEL işçilerine destek eylemine katıldıkları için okuldan atılan öğrencilere, KESK Şubeler Platformu destek verdi. İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde eylem yapan sendika üyeleri, okuldan atılan öğrencilerin derhal geri alınmasını istedi. TEKEL işçilerine destek amacıyla okullarında eylem yaptıkları gerekçesiyle okuldan uzaklaştırılan Çekmek Mehmetçik Lisesi öğrencilerine bir destek de sendikalardan geldi. KESK Şubeler Platformu ve Eğitim Sen Şubeleri, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde okuldan atılmaları protesto için eylem yaptı. "Tekel işçilerine destek verdikleri için okuldan atılan öğrenciler yalnız değildir" yazılı dövizler taşıyan ve "Atılan öğrenciler geri alınsın, Eğitim hakkı engellenemez" şeklinde sloganlar atan sendika üyeleri adına Eğitim Sen 3 No'lu Şube Başkanı Nebahat Bükrek bir basın açıklaması yaptı. Öğrencilerin TEKEL işçilerine destek verdikleri için okuldan atıldıklarını ve bunun da bir suç olmadığını savunan Bükrek, "Bu ceza aynı zamanda hakkını arayan ve adaletsizliğe boyun eğmeyen gençliğe bir gözdağıdır. Eğitim Sen olarak bu saçma ceza uygulamasının derhal kaldırılmasını istiyoruz. Bu çocuklar yüz kızartıcı bir suç işlememişlerdir. Öğrencilerimiz okullarına geri dönene kadar bu sorunun takipçisi olacağız." diye konuştu. Sendika üyeleri açıklamanın ardından sloganlarla milli eğitim müdürlüğü önünden ayrıldı. Çekmeköy Mehmetçik Lisesi öğrencilerinden oluşan 100 kişilik grup 25 Şubat 2010 tarihinde kendi okullarında TEKEL işçilerine destek amacıyla bir eylem yapmış ve bu öğrencilerden 24'ü okul yöneticilerinin uyarılarına rağmen eylemi sürdürmüştü. Çekmeköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü 16 Mart tarihinde aldığı bir kararla 24 öğrenciye tasdikname vermişti.(Cihan)

Model Okul Seçildi...

Ülke genelindeki Anadolu öğretmen liseleri arasında yapılan değerlendirmede model okul seçildi.

Ülke genelindeki Anadolu öğretmen liseleri arasında yapılan değerlendirmede, Niğde Anadolu Öğretmen Lisesi, model okul flaması ve beratı almaya hak kazandı. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 2 Temmuz 2009 tarihinde uygulamaya geçen, Anadolu öğretmen liseleri arasında model okul seçmelerinde, okul duvarlarının ve tuvaletlerinin temizliğinden, öğrenci başına yılda okunan kitap sayısına, okulun ÖSS'deki başarı durumundan, sınıfta kalan veya disiplin cezası alan öğrenci sayısına kadar birçok kriter yer alıyor. Geçtiğimiz yıl Öğretmen Yetiştirme ve Eğitimi Genel Müdürlüğü'nce başlatılan 'Model Okul' Projesi çerçevesinde seçilen 21 okuldan biri olan Niğde Anadolu Öğretmen Lisesi'nin Müdürü Muharrem Çifcibaşı, model okul olarak seçilmenin sevincini ve gururunu yaşadıklarını söyledi. Bu projenin Türkiye'de bulunan tüm Anadolu Öğretmen Liseleri arasında uygulamaya konulduğunu vurgulayan Okul Müdürü Çifcibaşı, "Projeye müracaat eden okullar Öğretmen Yetiştirme ve Eğitimi Genel Müdürlüğü üst düzey yöneticileri tarafından saha denetimine tabi tutuldu. Genel müdür Yardımcısı Dr. Muammer Gürbüz de geçtiğimiz yıl Niğde Anadolu Öğretmen Lisesi'nin belirlenen kriterlere uygunluğunu denetlemişti. Saha denetimlerinden sonra veriler Öğretmen Yetiştirme ve Eğitimi Genel Müdürlüğü 'Merkez Değerlendirme Komisyonu' tarafından belirlenen 112 kritere uyan okullar tespit edildi. Genel Müdürlükçe yapılan değerlendirme sonucu ülke genelinde 21 Anadolu Öğretmen Lisesi "Model Okul" olarak uygun bulundu. Bu okullardan birisi de Niğde Anadolu Öğretmen Lisesi oldu" şeklinde konuştu. Bu okulların müdürlerine bizzat Milli Eğitim Bakanı tarafından 'Model Okul Berat ve Flamaları' 16 Mart öğretmen okullarının kuruluşunun 162. yıl merkez kutlama etkinlerinde Ankara'da verildiğini belirten Çifcibaşı, model okul berat ve flamasını Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu'nun elinden aldığını söyledi. Uygulamaları ve başarıları ile diğer okullara örnek teşkil eden Anadolu Öğretmen Liselerine verilen 'Model Okul' beratının 5 yıl süre ile geçerli olacağını vurgulayan Okul Müdürü Muharrem Çifcibaşı, "Ülkemizde halen eğitime devam eden 217 Anadolu Öğretmen Lisesi arasından "Model Okul" seçilen Niğde Anadolu Öğretmen Lisesi ailesine teşekkür eder, haklı gururumuzu veli, öğretmen ve öğrencilerimizle paylaşıyoruz" şeklinde konuştu. (CİHAN)

Erik Kanser Oluşumunu %80 Önlüyor...

Lise öğrencileri yaptıkları laboratuar deneylerinde 'tamas' eriğinin kanseri yüzde 80 oranında engellediğini ortaya çıkardı.

Erzurum Özel Aziziye Lisesi öğrencileri, laboratuvar ortamında yaptıkları deneyle eriğin, vücuttaki kanser yapıcı hasarlı hücre oluşumunu engellediğini tespit etti. Öğrenciler, yaptıkları araştırma ile Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) tarafından düzenlenen proje yarışmasına katıldı.
TÜBİTAK tarafından organize edilen yarışma, Türkiye'nin 12 farklı ilinde yapılıyor. Etkinliğin Erzurum ayağına Ardahan, Artvin, Erzincan, Bayburt, Kars, Rize, Trabzon, Gümüşhane, Iğdır illerindeki değişik okullardan başvuru yapıldı. Bilgisayar, biyoloji, coğrafya, fizik, kimya, matematik, sosyoloji ve tarih branşlarında 77 proje sunuldu. Jüriden kabul gören projelerden 36'sı yarışmaya katılma hakkı kazandı. Bu projeler, Atatürk Üniversitesi Fen Fakültesi'nde sergileniyor.
Erzurum Özel Aziziye Lisesi 11. sınıf öğrencisi Hamza Ekmel Nazlı ile 10. sınıf öğrencisi Seyit Adem Aslan'ın 'Kanserle Mücadelenin Bitkisel Adı: Tamas Eriği' isimli çalışmaları dikkat çeken projeler arasında yer alıyor. Tamas eriğinin kanseri yüzde 80 oranında engellediğini laboratuar ortamında tespit ettiklerini kaydeden öğrencilerden Hamza Ekmel Nazlı, ulaştıkları sonucu şöyle anlattı: "Sigara içmeyen, alkol almayan ve kimyasal etkiye maruz kalmamış sağlıklı 2 kişiden kan alındı. Laboratuar ortamında bu kanların yaşayabileceği ortam oluşturuldu ve kanlar tüplerin içerisine konuldu. Kanlardan birine çeşitlik miktarda kanser yapıcı AfB1 madde ve erik suyu konulurken diğer kana sadece AfB1 maddesi konuldu. Bir süre sonra sadece kanser yapıcı madde AfB1 eklediğimiz kanda 14 tane hasarlı hücre tespit ederken erik suyu ve AfB1'i birlikte eklediğimiz kanda 8 tane hasarlı hücre tespit ettik. Elde ettiğimiz sonuçlarda eriğin sulu ekstresinin insanda hasarlı hücre sayısını ve bununla beraber kanser oluşumu yüzde 80 oranında engellediğini saptadık."
Öğrencilerin danışman öğretmeni Hacı Ali Karayiğitoğlu, hoşaf ve kompostonun kanser vakalarının oluşumunu önlemede kullanılıp kullanılmayacağını tespit etmek amacıyla çalışma yaptıklarını ve önemli bir sonuca ulaştıklarını söyledi.
Programın açılışında konuşan Rektör Prof. Dr. Hikmet Koçak ise TÜBİTAK'ın gerek ortaöğretim gerekse üniversite düzeyinde proje yarışması yapılmasında üzerine düşeni yaptığını belirtti. Yarışmaya katılan proje sayısını az bulduğunu kaydeden Koçak, projelerin artmasını temenni etti.
Vali Yardımcısı Ahmet Karatepe ise bilgi ve bilimsel ilerlemenin çağın en önemli iki unsuru olduğunu belirterek, yapılan ve hazırlanan projeleri önemsediğini açıkladı.
TÜBİTAK Bölge Koordinatörü Prof. Dr. Ekrem Kadıoğlu da bilimsel çalışmalara daha fazla önem verilmesi gerektiğini söyledi. 26 Mart'ta sona erecek etkinlikte dereceye giren 4 proje Ankara'ya gönderilecek. Yarışmadaki bazı projeler şöyle: Trabzon Özel Alparslan Anadolu Lisesi 'Dikdörtgenlerki Kare Teoremi ve Dikdörtgenler Prizmasındaki Küp Teoremi', Rize Özel Kopuzlar Lisesi 'Yarım Açı Bağlantılarının Materyalle Anlatımı', Erzincan Milliyet Anadolu Öğretmen Lisesi 'Web ile Kişisel Gelişim', Erzurum Nurettin Topçu Sosyal Bilimler Lisesi 'Erzurum İl Merkezinde Bulunan 15-18 yaşlarındaki Kızlarla Anneleri Arasındaki İlişkilerin Ergenlik Sorunları Açısından İncelenmesi' (Cihan)

8 İlkokul Öğrencisi Bıçaklanarak Öldürüldü

Çin'in doğusunda bir ilkokula giren saldırgan 13 öğrenciyi bıçakladı. Eski bir doktor olan kişinin 8 öğrenciyi öldürdüğü, 5'ini ise yaraladığı bildirildi. Resmi Şinhua ajansının haberine göre, daha önce kamu kliniğinde doktorluk yapan Wu soyadlı saldırgan, Nanping kentinde yer alan Deneysel İlkokulu'ndaki 8 öğrenciyi bıçaklayarak öldürdü. 6 öğrenci olay yerinde, 2 öğrenci ise hastanede hayatını kaybetti. 41 ya da 42 yaşında olduğu belirtilen Wu, saldırının ardından tutuklandı. Saldırıyı neden gerçekleştirdiğine dair bilgi vermeyen Wu'nun akli dengesinin yerinde olmadığı açıklandı. Çin'de geçtiğimiz yıllarda da okul saldırılarına rastlanmıştı. Olayların bir kısmı kişisel nedenlerden, bir kısmı da saldırganların akıl sağlıkları yerinde olmadığı için gerçekleşmişti. (Cihan)

1 Kişiye 34 Kitap Düşüyor...

Nevşehir'in Ürgüp İlçesine bağlı Taşkınpaşa köylüleri kitap okumayı çok seviyor.
Nevşehir'in Ürgüp ilçesine bağlı Taşkınpaşa köyündeki medrese içerisinde oluşturulan halk kütüphanesinde 1 kişiye 34 kitap düşüyor. Hasta veya yatalak olmayan 7 yaş üstü köylüler mutlaka kütüphaneye gidip kitap okuma alışkanlığına sahip. Taşkınpaşa köy Muhtarı Mehmet Aydın, yaptığı açıklamada, Karamanoğulları Beyliği döneminde Bizanslıların yoğunlukla yaşadığı bu bölgeye gelen 4. Rüknettin Kılıçarslan'ın komutanlarından Taşhun Paşa'nın bölgenin Müslümanlaşması ve Türkleşmesinde önemli çalışmalar yaptığını söyledi. Aydın, bu kapsamda Taşhun Paşa'nın bölge insanlarının bilimsel alanlarda daha da ileri gitmeleri adına köyde kendi adını taşıyan medreseyi yaptırdığını belirtti. Taşhun Paşa'nın, kendi adını alan bir de camiyi köylerine kazandırdığını anlatan Mehmet Aydın, giriş kapısındaki işlemeleri özelliği ile büyük beğeni toplayan medresenin 1994 yılında başlayan restorasyon çalışmalarının ardından 1995 yılında köylülerin yararlanabileceği halk kütüphanesine dönüştürüldüğünü ifade etti. Gerek Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın, gerekse Taşkınpaşalı köylülerin de desteği ile kütüphanedeki kitap sayısının 16 bini aştığını kaydeden Aydın, son nüfus sayımına göre toplam 645 kişinin yaşadığı Taşkınpaşa'da hasta veya yatalak konumda bulunan ve 7 yaş altı çocukların dışında kalan 480'e yakın kişinin yararlandığı kütüphanenin hemen hemen hiçbir gün boş kalmadığına işaret etti. Aydın, kadınların da ev işlerinden arta kalan süreçte evlerde kitap okumayı tercih ettiklerini aktardı. Aydın, kütüphanede bulunan 16 bini aşkın kitap ele alındığında bir kişiye 34 kitabın düştüğünü, bunun da sevindirici olduğunun altını çizdi. Köylü İnternet İstiyor Bu arada Taşkınpaşa köylüleri kütüphanede internetten yararlanmak istediklerini belirterek, Kültür ve Turizm Bakanlığı yetkililerinden bu konuda destek beklediklerini ifade etti. Taşkınpaşa köyünde köylülerin kendi aralarında oluşturdukları karşılıklı hoşgörü ve anlayış nedeniyle asayiş noktasında ciddi bir olay yaşanmıyor. (Cihan)