29 Mart 2008 Cumartesi

Işık üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Ekrem Ekinci'nin getirildiği bildirildi.

Üniversiteden yapılan yazılı açıklamada, Prof. Dr. Ekrem Ekinci'nin Mart ayı itibarıyla Işık Üniversitesi'nde rektörlük görevine başladığı belirtildi.

Sınav Ücretlerine İtiraz Dilekçesi...

Türk Eğitim-Sen'den Salih Alemdar, MEB bünyesinde yapılan sınavlardan ücret alınmasının Anayasaya aykırı olduğu iddiasıyla, Danıştaya gönderilmek Mahkemesiye itiraz dilekçesi verdi.

Türk Eğitim-Sen Zonguldak Şubesi Başkanı Salih Alemdar, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) bünyesinde yapılan sınavlardan ücret alınmasının Anayasaya aykırı olduğu iddiasıyla, Danıştaya gönderilmek üzere Bölge İdare Mahkemesine itiraz dilekçesi verdi.

Alemdar, Adliye binası önünde yaptığı basın açıklamasında, geçen yıllardan itibaren Ortaöğretim Kurumları Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavı (OKS), Seviye Belirleme Sınavı (SBS) ile Devlet Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavları (DPY-B) gündeme geldiğinde, sendikalarına MEB'in aldığı sınav ücreti konusunda birçok şikayet geldiğini söyledi.

Alemdar, 2007-2008 eğitim öğretim yılında ilköğretim öğrencilerine bedava kitap dağıtmak için 208 milyon YTL, ortaöğretim öğrencileri için 70 milyon YTL ayıran MEB'in, kendi bünyesinde yaptığı sınavlardan ücret almasının mantıklı olmadığını savundu.
Daha sonra, Alemdar, sınavlardan alınan ücretin iptal edilmesi için Danıştaya gönderilmek üzere Bölge İdare Mahkemesine itiraz dilekçesi verdi

İngiltere'de çocuk ve gençler arasında giderek artan aşarı şişmanlık ve obeziteyle mücadele ediyor...

İngiltere'de çocuk ve gençler arasında giderek artan aşarı şişmanlık ve obezitenin önlenmesi için okulların yakınlarında fast food yiyecek satışının yasaklanması istendi.

Öğrencilerin okulda verilen sıcak yemekleri tercih etmesi için kampanya yürüten School Food Trust isimli kuruluş, öğrencilerin fast food gıdaya ulaşımının zorlaştırılması gerektiğini bildirdi. Kuruluş, öğle tatillerinde öğrencilerin okul dışına çıkmasının ve yakınlarda fast food satan dükkânların bulunmasının yasaklanması gerektiğini belirtti.

Ortaokulların bağlı olduğu yerel yönetimlerin oluşturduğu birlik ise hiçbir okulun öğlen tatillerinde kapılarını kapatıp, çocuklara dışarı çıkmayı yasaklayamayacağını bildirdi. Birlik ayrıca, fast food satan zincirlerin dükkân açma taleplerinin reddedilmesi halinde bu şirketlerin dava açabileceğini ve sonunda hedeflerine ulaşabileceğini kaydetti.