21 Mayıs 2008 Çarşamba

Yılsonu Başarı Puanı Nasıl Hesaplacak?

Sistemde görülen yeni puan türleri ve SBS'deki hesaplamalar bakın nasıl oluyor...

Yılsonu başarı puanı: Öğrencinin derslerden aldığı yılsonu puanları. Ders saati ile çarpılarak, ağırlıklı yılsonu puanı hesaplanır.

Davranış puanı: 6, 7 ve 8'inci sınıflarda tüm dersler için, ders okutan öğretmenlerin 100 üzerinden verdiği notların aritmetik ortalaması alınır. 20 ile çevrilerek puan elde edilir.

Sınıf puanı: Davranış puanı ve yılsonu başarı puanın e-okul sisteminde belli oranlara göre otomatik olarak hesaplanması sonucu oluşan puandır. Sınıf puanı hesaplanırken; SBS puanı yüzde 70, yıl sonu başarı puanı yüzde 25, davranış puanı yüzde 5 etkili olur. Oranlar, 6. 7. ve 8. Sınıflar için ayrı ayrı hesaplanacak. Öğrencinin 8. sınıf sonunda SP6, SP7 ve SP8 puanları oluşacak. Herhangi bir sebeple SBS'ye katılmayan öğrencinin seviye belirleme sınavı puanı, o yıla ait en düşük seviye belirleme sınavı puanıdır.

Ortaöğretime Yerleştirme Puanı: Öğrencinin Fen Liselerine, Sosyal Bilimler Liseleri ile Anadolu türü ortaöğretim kurumları ile daha önce Ortaöğretim Kurumları Seçme Sınavı (OKS) sonuçlarına göre öğrenci alan okullara yerleştirmesinde esas olacak puandır. 6, 7. ve 8.sınıflar için sınıf puanları üzerinden aşağıda gösterildiği gibi ayrı ayrı hesaplanacaktır