16 Ocak 2009 Cuma

ÖSS Değişikliği Bir Başka Bahara...

İki aşamalı sınav sistemi önerisi getirilen YÖK Genel Kurulu'nda, ÖSS değişikliği konusunda karara varılamadı. Kurul, 29 Ocak'ta yeniden bir araya gelecek..

Yükseköğretim Kurulu yüzbinlerce öğrencinin heyecanla beklediği üniversiteye giriş sistemini masaya yatırdı. 2010 yılında iki aşamalı bir sınav yapılması önerildi. Yeni kurulan teknoloji fakültelerine giriş tartışma konusu oldu. Toplantının öğleden sonraki bölümünde ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ünal Yarımağan yapılacak kapsamlı değişiklikleri de içeren uzun bir sunum yaptı. Edinilen bilgiye göre, üniversiteye giriş için daha önce uygulandığı gibi iki aşamalı sınav önerildi. Öneriye göre baraj sınavı konulacak. Liseyi bitirenler bu sınava girecek. Sınavı geçebilenler ikinci sınava girerek üniversiteye yerleştirilecek. 15 ÜNİVERSİTEYE DEKAN ATANDI Ancak tartışma meslek lisesi mezunlarının yeni kurulan teknoloji fakültelerine girişleriyle ilgili konuda çıktı. Bir grup YÖK üyesi mevcut sistemde uygulanan ve mesleki eğitimin yeniden düzenlenmesi kapsamında kaldırılmasına karar verilen sınavsız geçişle ilgili daha önce yasal düzenleme yapıldığını hatırlatarak bunun yasal düzenleme ile kaldırılması gerektiğini söyledi. Üyelerin bir kısmı ise YÖK Kanunu'na dayanılarak istenilen değişikliğin yapılacağını ileri sürdü. Yaklaşık 4 saat süren toplantıdan sonra uzlaşmaya varılamadı. Üyeler öneri üzerinde biraz çalıştıktan sonra yeniden toplanmaya karar verdi. Toplantıdan sonra YÖK'ten yapılan açıklamada, "Üniversiteye giriş sistemine yönelik olarak yapılması planlanan değişiklikler görüşülmüş, ancak herhangi bir karar verilmemiştir" denildi. YÖK Genel Kurulu'nun öğleden önceki bölümünde ise Eğitim, Tıp Sağlık, Denklik, Vakıf Koordinasyon komisyonlarının raporları görüşüldü. Ayrıca 15 fakülteye de dekan ataması yapıldı. YÖK Genel Kurulu, ÖSS'de yapılacak değişiklikle ilgili iki hafta sonra 29 Ocak 2008'de yeniden bir araya gelecek.

Öğrenciler Soğuktan Buz Tuttu

Ardahan'da soğuk hava nedeniyle sabah okula gitmek isteyen öğrenciler zor anlar yaşadı.

Öğrencilerden bazılarını velileri okula getirirken, bazı öğrencilerin kaşlarının buz tuttuğu görüldü. Öğrenciler, soğuklardan etkilendiklerini ifade ederek, okula gitmekte zorlandıklarını dile getirdi. Araçları çalışmayan bazı sürücüler akü takviyesi yaptı. Meteoroloji Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, gece en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında 24 derece olarak ölçüldü.

İki Liselinin Dağa Çıkma Planı...

Mardin'de PKK'ya katılmak üzere evden ayrılan 2 lise öğrencisi, gece sabaha kadar yağmur altında kalınca eve geri döndü.

Mazıdağı'nda lise öğrencileri H.K (18) ve D.Y (17), kötü olan dersleri nedeniyle sınıf arkadaşlarının kendileriyle alay ettiklerini gerekçe göstererek, terör örgütü PKK'ya katılmaya karar verdi. Topladıkları 125 TL ile 2 adet kuru sıkı tabanca alan lise öğrencileri H.K ve D.Y, terör örgütüne katılmak üzere evden ayrılarak kırsal alana gitti. YAĞMURDA ISLANINCA VAZGEÇTİLER Bir arazide palamut ağacı altında geceyi geçirmeye çalışan lise öğrencileri, sabaha kadar yağan yağmur nedeniyle ıslanınca eve dönmeye karar verdi. ARAZİ ŞARTLARI ÇOK ZORMUŞ Ailenin durumu jandarmaya bildirmesi üzerine, H.K. ve D.Y. eve dönüş yolunda gözaltına alındı. H.Y. ve D.Y, verdikleri ifadede, arazi şartlarının çok zor olduğunu anlamaları üzerine terör örgütüne katılmaktan vazgeçtiklerini anlattıkları bildirildi. Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı yaptığı incelemede H.Y ve D.Y hakkında takipsizlik kararı verdi.

Okul Dönüşü Hırsızla Karşılaştı...

Hırsızlık için girdiği evde çalınacak bir şey bulamayan Burhan Özdemir ev sahibinin gelmesini bekledi. 1.5 saat sonra okuldan gelen evin kızını gasp edip kaçan Özdemir’in 20 yıl hapsi istendi.

Eskişehir'de 5 Aralık 2008'de hırsızlık için girdiği evde bir şey bulamayan Burhan Özdemir (23), 1.5 saat ev sahibinin gelmesini bekledi. Okuldan dönen Arzu Karabulut'un (18) cep telefonu ile 5 TL parasını gasp edip kaçan Özdemir bir gün sonra yakalandı. Dün 20 yıla kadar hapis istemiyle tutuklu yargılanan Özdemir kendisini savunurken, "Benim amacım gasp yapmak değildi. Eve hırsızlık amacıyla girmiştim. Arzu beni görünce bayıldı. Kendisini ayılttım. Cep telefonunu ve 5 TL parasını aldım" dedi. Arzu Karabulut ise yaşadığı dehşet dakikalarını şöyle anlattı: Kuşun kafasını koparırım "Eve girdiğimde tanımadığım bir kişiyle karşılaşınca, korkup, baygınlık geçirdim. Ancak bilincim yerindeydi. Elinde bıçak olan sanık cep telefonumu ve cüzdanımdaki 5 TL'yi aldı. Kafesteki kuşumu da eline aldı ve kafasını koparacağını söyledi. Daha önce birinin gırtlağını kestiğini, olayları anlatmam halinde beni de keseceğini söyledi. Daha sonra kuşu bana verdi ve oje ile evin duvarına 'Seni öldüreceğim' diye yazdı. Evin telefon kablosunu kopartıp dışarı çıktı. Şikáyetçiyim." Eskişehir 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi heyeti, Özdemir'in tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

Lisede Taciz Skandalı!

400 yıllık geçmişe sahip Merchant Taylor Erkek Lisesi'nde öğretmenin tacizi konuşuluyor.

1620'den beri hizmet veren İngiltere'nin en saygın özel okullarından Merchant Taylor Erkek Lisesi'nde bir kadın öğretmen, 6'ncı sınıf öğrencilerini tacizden tutuklandı. Hannah McIntyre'ın (24), öğrencilerle okul dışında buluştuğu ve ilişkiye girdiği öne sürüldü.