8 Haziran 2010 Salı

Öğretmenler Öğretmenevinde Dövüldü...

Kars Öğretmenevi'nde, yer nedeniyle öğretmenler ile personel arasında çıkan tartışmada 2 öğretmen dövüldü.

Kars Öğretmenevi'nde, yer nedeniyle öğretmenler ile personel arasında çıkan tartışmada 2 öğretmen dövüldü. Öğretmenevi yetkilileri kavgayı öğretmenlerin başlattığını öne sürerken, Eğitim-Sen Kars Şubesi iki üyesinin saldırıya uğramasını kınadı. Ziya Gökalp İlköğretim Okulu öğretmeni Yavuz Ulusoy ile Dedekorkut İlköğretim Okulu öğretmeni İbrahim Ağaoğlu, Şehit Yusufbey Caddesi'ndeki öğretmenevi'ne ait Kültürevi'ne çay içmeye gitti. Masayı çimenlik alana taşıyan Ulusoy, öğretmenevi görevlisi tarafından masanın yerine konulması için ikaz edildi. Başka masaların da çimenlik alanda bulunduğunu söyleyen Ulusoy ile öğretmenevi garsonları arasında tartışma çıktı. Öğretmen İbrahim Ağaoğlu, yanındaki çocuğunu olaydan etkilenmemesi için uzaklaştırdı. Döndüğünde arkadaşı Ulusoy'un öğretmenevindeki bir odaya götürüldüğünü öğrenen Ağaoğlu ile personel arasında da tartışma çıktı. Tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine iddiaya göre öğretmenevi güvenlik görevlileri ile garsonlardan oluşan 10 kişilik grup 2 öğretmeni dövdü. Olayın bildirilmesi üzerine Öğretmenevi'ne gelen polis, 2 öğretmen ile 10 personelin ifadelerini aldı. Yediği yumruk darbeleriyle yüzü ve alnı moraran Ağaoğlu, Devlet Hastanesi'nde 2 günlük iş göremez rapor alırken, taraflar birbirinden şikayetçi oldu.

Novartis'le İşbirliği Anlaşması İmzalıyor...

İstanbul Üniversitesi, Novartis ile ilaç alanında AR-GE çalışmaları yapmak amacıyla stratejik-işbirliği anlaşması imzalıyor.


Gerek kamu sağlığı gerekse ülke ekonomisi için faydalı projeleri hayat geçirmeyi planlayan anlaşma Rektör Prof. Dr. Yunus Söylet, Novartis Türkiye Başkanı Güldem Berkman ve İstanbul Üniversitesi Bilimsel Araştırmalar Kurulu üyesi Prof. Dr. Ahmet Gül tarafından yarın imzalanacak. Yapılan işbirliği çerçevesinde Novartis, İstanbul Üniversitesi araştırmacılarının klinik çalışma yapabilecekleri bir AR-GE merkezi kurmak üzere yatırım yapacak. Kurulacak merkezin, gelecekte Türkiye'nin ilaç araştırmaları alanındaki ağırlığının artmasında önemli bir adım olacağı ifade ediliyor.

Aileler Hukuki Süreç Başlattı...

Aksaray'da çoğu öğrenci 34 kişinin ölümüyle sonuçlanan okul gezisi kazasının ardından tazminata mahkum olan Milli Eğitim Bakanlığı ödeme yapmıyor.

İzmir Zafer İlköğretim Okulu öğrencileri ile ailelerini taşıyan araç, Kapadokya gezisine giderken Aksaray yakınlarında kaza yaptı. Kazada öğrenci ve velilerden 34'ü öldü. Otobüs, kapasitesinin üzerinde yolcu almıştı, Milli Eğitim Bakanlığı da yeterli denetim yapmamıştı. Aileler mahkemeye başvurdu, açılan davalarda bakanlık, ailelere tazminat ödemeye mahkum edildi. Ancak 10 bin lira ile 20 bin lira arasında tazminat almaya hak kazanan ailelere hala ödeme yapılmadı. Kazada yaralanan Bekir Çukurbaşı, “Şu anda çok mağdur durumdayız. Ben eşimi oğlumu kaybettim. 9 yaşımdaki kızım yaralı, annesini ve ağabeyini kaybetti. Milli Eğitim bunu ödemeki istemiyor. Madem ödemek istemiyor o zaman neden geziyi düzenledi” diye isyanını dile getirdi. Ailelerin avukatları, tazminatların ödenmesi için hukuki süreç başlattı. Kazanın mağdurlarından Emre Kılıçoğlu da, “Olay olduğu zaman yanınızdayız diyen devletin şu anda yanımızda olmasını istiyoruz” dedi. Mağdurların avukatlarından Şehrazat Mercan, “Çok büyük rakamlar değil. Hiçbir zaman bunların manevi acılarını karşılayacak nitelikte, o ölçüde değildi. 30 gün içinde bu paraları ödemeleri gerekiyor, kararı uygulamaları gerekiyor. Yaptığımız görüşmelerde, bakanlığımızı aradığımızda 'Ödeneğimiz yok' diyorlar. Biz bunları duymak istemiyoruz, zaten bizim isteğimiz makul bir rakam” diyerek durumu anlattı.

Özcan'ın Saatlerine 'Etik' Davası...

YÖK Başkanı'nın, Danıştay üyelerine kol saati göndermesi, Başbakanlık Etik Kuruluna şikayet edildi.

YÖK Başkanı'nın, Danıştay üyelerine kol saati göndermesi, Başbakanlık Etik Kuruluna şikayet edildi. YÖK Başkanı Özcan'ın, katsayı farkı kararını onaylayan Danıştay 8'inci Dairesi Başkan ve üyelerine kol saati göndermesi, Başbakanlık Etik Kuruluna şikayet edildi. YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan'ın, üniversiteye girişte meslek liselilere uygulanan katsayı farkı kararını onaylayan Danıştay 8'inci Dairesi Başkan ve üyelerine kol saati göndermesi, Başbakanlık Etik Kuruluna şikayet edildi. MHP Kütahya milletvekili Alim Işık ve CHP Bartın milletvekili Rıza Yalçınkaya tarafından TBMM Başkanlığına verilen iki ayrı önergede, YÖK Başkanının Danıştay üyelerine kol saati hediye etmesi ''Skandal'' olarak nitelendi ve Özcan hakkında, Etik Kurulun inceleme yapması istendi. MHP'li Işık önergesinde, '' Konu, Etik Kurul tarafından araştırılarak YÖK Başkanı Özcan hakkında yasal işlem yapılacak mıdır ?'' diye sordu. CHP'li Yalçınkaya da Başbakan Erdoğan tarafından cevaplandırılmasını istediği önergesinde, ''YÖK Başkanının bu davranışı etik midir? Kamu Görevlileri Etik Davranış İlkelerine ilişkin yönetmelik uyarınca YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan hakkında inceleme başlatılacak mıdır?'' sorusunu yöneltti. İADE ETTİLER Üniversiteye girişte katsayı farkını onaylayan Danıştay 8'inci Daire Başkanı Ayla Akkıvılcım ve 6 üyeye, YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan tarafından 14 Mayıs 2010 günü, özel yapım kol saati hediye edilmişti. Başkan Akkıvılcım ile üyeler, Sinan Tunca, Tacettin Şimşek, Yeniay Kaya, Ali Öğüş, Sıddık Yıldız ve Atıl Üzelgün bu saatleri ''Etik değil” diyerek Özcan'a iade etmişlerdi. YÖK Başkanı Özcan ise ''Küçük bir şey. Bir dostluk eli uzattık, ama rüşvet sayarak geri çevirdiler. Oysa bu bir kadına bir çiçek vermek gibi bir şey” savunmasını yapmıştı. (Gazeteport)