26 Haziran 2008 Perşembe

BAŞARILI OKUL AİLE BİRLİĞİ ÜYELERİNE TEŞEKKÜR BELGESİ

Koçarlı 80. Yıl Cumhuriyet Anaokulu Okul Aile Birliği Başkanı Dilek Özen ve Özlem Altıntaş Yaptıkları Başarılı Çalışmalardan Dolayı İlçe Kaymakamlığı Tarafından Ödüllendirildi. Okul Aile Birliği Üyelerine Ödül ve Plaketlerini Veren İlçe Kaymakam Suat Dervişoğlu, Okul Aile Birliği Üyelerine Eğitime Verdikleri Katkılarından Dolayı Teşekkür Etti.



Koçarlı 80. yıl Cumhuriyet Anaokulu Okul Aile Birliği Başkanı Dilek Özen ve Özlem Altıntaş yaptıkları başarılı çalışmalardan dolayı İlçe Kaymakamlığı tarafından ödüllendirildi. Okul Aile Birliği üyelerine ödül ve plaketlerini veren İlçe Kaymakam Suat Dervişoğlu, okul aile birliği üyelerine eğitime verdikleri katkılarından dolayı teşekkür etti.
Kaymakamlık makamında gerçekleşen ödül töreninde konuşan İlçe Kaymakam Suat Dervişoğlu, "Bu bir gönül işidir. Özellikle bayanların bu tür sosyal faaliyetler ile eğitime yönelik faaliyetlerde ön plana çıkması bize gurur veriyor. Koçarlıda gerçekten okumayı seven bir halkımız var. Bu gün hala kütüphaneye köylerden gelip kitap alıp okuyan kız çocukları ve gençler var. Bu son derece sevindirici" dedi.

Okul öncesi eğitimin önemine dikkat çeken Dervişoğlu, "Çocuklarımızın öğrenmesinin en yoğun olduğu, zihinsel yeteneklerinin en hızlı geliştiği, ileriki yaşlardaki öğrenme yetenekleri ve gelecekteki başarıları üzerinde önemli etkilerinin olduğu, zeka gelişiminin yüzde 60 oranında tamamlandığı 0-6 yaş dönemi en çok dikkat edilmesi gereken dönemdir" diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından Koçarlı 80. yıl Cumhuriyet Anaokulu Okul Aile Birliği Başkanı Dilek Özen ve Özlem Altıntaş ödül ve teşekkür plaketlerini İlçe Kaymakamı Suat Dervişoğlu'nun elinden aldı.

Aynı Adrese İki KPSS Giriş Belgesi...

ÖSYM, daha önce Öğrenci Seçme Sınavı (ÖSS)'nda yaşanan hatayı bu kez Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) öncesinde yaptı.

İki ayrı memur adayının KPSS Giriş ve Kimlik Belgesi, aynı zarfın içinde postalandı. Adapazarı merkezde oturan Hüseyin Atasoy, kendi zarfından çıkan Esra Kösa'ya ait sınav giriş belgesini, Akyazı ilçesine ulaştırarak, memur adayının mağdur olmasını engelledi. 28-29 Haziran'da yapılacak olan ve memur adaylarının büyük bir heyecanla beklediği sınav belgeleri ÖSYM tarafından adreslere postalandı. Ancak postalama işlemi sırasında ciddi sıkıntılar yaşanıyor. Adapazarı'nın Akyazı ilçesinde oturan Esra Kösa'nın belgesi, bir başka zarfın içinde formda yer almayan Adapazarı merkezine gönderildi. Kösa'nın belgesi Hüseyin Atasoy'un zarfından çıktı. Duyarlı vatandaş, zarfı alır almaz belgeyi sahibine ulaştırmak için hemen harekete geçti. Atasoy, "Adayın mağdur olmaması için hemen internetten bir araştırma yaptım. İlçede soyadları tutan birkaç kişinin telefonuna ulaştım. Sonunda tanıdıkların yardımıyla Esra Kösa'ya ulaşarak formunu teslim ettim." dedi. Esra Kösa, belgesinin eline geç de olsa ulaşmasından mutluluk duyduğunu söyledi. Kösa, "Belgemin geciktiğinin farkındaydım. Ama gelir düşüncesi taşıyordum. Başka bir adayın zarfı içine konulduğunu öğrendiğimde şaşırdım. Bu sınava mutlaka girmeyi istiyordum. En azından duyarlı bir insanın zarfına denk gelmiş. Sağ olsun bana ulaştırdı. Bu güzel davranışını hiç unutmayacağım." diye konuştu. ÖSYM, ÖSS öncesi de Trabzon'da oturan öğrencinin sınav giriş belgesini başka bir zarfın içerisinde Tunceli'ye göndermişti.

Eski Rektöre 9 Yıl Hapis Cezası...

Eski Niğde Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ferhat Ecer, zimmetine para geçirdiği iddiasıyla yargılandığı davada 9 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Ecer'in rektörlük yaptığı dönemde maaş promosyonu olarak bankadan aldığı parayı zimmetine geçirdiği iddiasıyla Niğde Ağır Ceza Mahkemesinde yargılandığı dava sonuçlandı.

Mahkeme heyeti, eski Rektör Ferhat Ecer'e 9 yıl 2 ay hapis cezası verdi. Ecer'in avukatlarının cezaya itiraz ettikleri ve temyize başvuracakları öğrenildi.

Prof. Dr. Ferhat Ecer hakkında, rektörlük görevini yürütürken bir banka ile personel maaş sözleşmesi imzaladığı ve bankadan aldığı 135 bin YTL'yi zimmetine geçirdiği iddiasıyla yaklaşık 2 yıl önce soruşturma açılmıştı.

Niğde Sulh Ceza Mahkemesinde görülen davada tutuklanan ve yaklaşık 4 ay cezaevinde kalan Ecer, kefaletle serbest bırakılmıştı. Daha sonra dava, Niğde Ağır Ceza Mahkemesine gönderilmişti.

Aralık 2004'te rektörlük görevinden istifa eden Ecer hakkında, 2006 yılında dava açılmış, YÖK Disiplin Kurulu, Ecer'e kamu görevinden çıkarma cezası vermişti.

Yükseköğretimde 300 Milyar Dolarlık Ciro...

İslam kökenli öğrencilerin Anglo Sakson ülkelerde artık okuyamadığını belirten Prof. Dr. Büyükuslu, “Biz bu gelişmenin farkındayız, ama..."

İslam kökenli öğrencilerin Anglo Sakson ülkelerde artık okuyamadığını belirten Prof. Dr. Büyükuslu, “Biz bu gelişmenin farkındayız, ama Türkiye bu önemli durumu analiz edemedi” dedi

Lefke Avrupa Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Rıza Büyükuslu, dünyada yükseköğretimde ciddi bir küreselleşme yaşandığını belirterek, 11 Eylül sonrasında hareketliliğin yön değiştirdiğini söyledi. Prof. Dr. Büyükuslu, “11 Eylül öncesinde öğrenci hareketliliği daha çok Amerikan ve İngiliz üniversitelerine yönelikti. Ama şimdi bu durum değişti. Türkiye değişen bu durumu dikkate alıp değerlendirmelidir” dedi.

Amerika'daki ikiz kulelere yapılan saldırıdan sonra, Anglo Sakson ülkelerde iki önemli hata yapıldığını ifade eden Rektör Büyükuslu, “Birincisi, terör olayından sonra Anglo Sakson ülkeleri göçmen politikalarını değiştirdiler. Özelikle Müslüman ülkelerden öğrenci gelişine bir takım tedbirlerle sınır koydular. İkinci büyük hata olarak da, öğrenci harçlarını, eğitim ücretlerini çok artırdılar” şeklinde konuştu.

TERÖRİST MUAMELESİ

Bu aşamada vize alıp Anglo Sakson ülkelerdeki üniversitelere gidebilme imkanı bulan 3.dünya ve Müslüman ülke öğrencilerinin bu defa de terörist muamelesi gördüğünü belirten Prof. Büyükuslu, şöyle konuştu:

“Biz KKTC üniversiteleri olarak bu durumun çabuk farkına vardık. Biz bir devlet üniversitesi olarak dedik ki, 'Bu ada üniversite adası olmalıdır.' Öyle de oldu. Bugün 220 bin nüfuslu KKTC'de 43 bin öğrenci var. Bu 43 bin öğrencinin 6 bine yakını da, Anglo Sakson ülkelerinin bir şekilde dışladığı İslam coğrafyası öğrencilerinden oluşuyor.”

Bu durumun 70 milyonluk Türkiye'nin çok üzerinde bir performans olduğunu da ifade eden Lefke Avrupa Üniversitesi Rektörü Prof. Büyükuslu, “Türkiye, yükseköğretimde küreselleşmeyi analiz edip, masaya yatırıp uygulamaya geçememişir. Yükseköğretimdeki küreselleşmeyi yakalayamamıştır” dedi.

130 MİLYON ÖĞRENCİ

Dünyada şu anda yükseköğretimde 130 milyondan fazla öğrenci olduğunu da belirten Rektör Prof. Dr. Büyükuslu, bu konuda şu önemli bilgileri verdi: “Dünyada şu anda yükseköğretimde 300 milyar dolarlık bir ciro sözkonusu. Bu cironun yaklaşık olarak yüzde 60'ını Anglo Sakson ülkeleri alıyor. Yükseköğretimdeki 130 milyon öğrencinin 2 milyon 700 bini ise hareketli. Yani kendi ülkesi dışında okuyan öğrencilerden oluşuyor. UNESCO bu rakamın 2020 yılında 7 milyona yaklaşacağını öngörüyor.”