12 Ocak 2009 Pazartesi

Öğrenci servis aracı devrildi...

Akçakoca'da öğrenci servis aracının devrilmesi sonucu biri öğrenci 2 kişi yaralandı.

Düzce'den Akçakoca Turizm Lisesi'ne öğrenci götüren 81 KA 279 plakalı Sedat Çakal idaresindeki öğrenci servis aracı, Akçakoca çevre yolu Baraboros kavşağında yoldaki buzlanma nedeniyle devrildi. Kazada sürücü Sedat Çakal ve Sercan Başaran (16) isimli öğrenci yaralandı. Yaralılar Akçakoca Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Yaralılardan Öğrenci Sercan Başaran, durumunun ağır olması nedeniyle Düzce Üniversitesi Konuralp Araştırma ve Uygulama Hastanesi'ne sevk edildi. Devrilen araçtaki 16 öğrenci, çevreden geçen sürücülerin yardımıyla çıkarıldı.

Çocuklarımız Oyun Bağımlısı Oldu...

Dünya genelinde 11 milyon kayıtlı oyuncusu bulunan 'World Of Warcraft' (WOW) oyunu, ABD'de eğitim sistemine darbe vurmaya başladı.

Son dönemde lise ve üniversite düzeyinde pek çok öğrencinin, WOW ve benzeri çoklu ortam oyunları nedeniyle devamsızlıklarının arttığı ve not ortalamalarından gözle görülür düşüşler olduğu belirtiliyor. Federal Komünikasyon Komisyonu üyesi Deborah Taylor Tate, Amerikan üniversite gençliğinin son dönemde karşılaştığı en önemli sorunlardan birisinin 'online oyun bağımlılığı' olduğunu belirtti. Uzun saatler boyunca bilgisayar başından kalkmayan gençlerin hem fiziksel hem de psikolojik sorunlar yaşamaya başladığının altını çizen Tate, oyun bağımlılığının da en az alkol ve uyuşturucu kadar büyük bir problem halini almaya başladığını kaydetti. Oyunun yapımcısı Blizzard Entertainment firması yetkilileri, iddialara ilişkin cevap vermekten kaçınıyor. Bu arada ABD'de bazı firma ve işyerlerinin, yeni eleman alımları sırasında adaylara WOW ve benzeri oyunları oynayıp oynamadıklarını sormaya başladığı belirtiliyor. İşverenler, bu tür oyunlarla yakından ilgilenen kişilerin dikkatlerini bir işe tam alnamıyla vermekte güçlük çektiğini, bunun da çalışma verimliliklerini düşürdüğünü öne sürüyor.

İlkokulda Taciz Skandalı!

Antalya, ilköğretim okulu öğretmeninin, sınıfındaki tüm kız öğrencileri taciz ettiği iddiasıyla çalkalanıyor. Soruşturma devam ediyor. Öğretmen görevde, veliler tepkili...

Antalya'nın Varsak bölgesindeki bir ilköğretim okulu taciz iddialarıyla karıştı. Okula yeni atanan 4. sınıf öğretmeni M.G., sınıfındaki 14 kız öğrenciye tacizle suçlandı. İddialar üzerine, okula müfettiş gönderildi. Kız öğrencilerden 3'ü tacizi doğruladı. Hazırlanan müfettiş raporu, Milli Eğitim Bakanlığı'na sunuldu. Tacizle suçlanan öğretmen M.G. okuldaki görevine devam etti. Velilerin başvurusu üzerine olay yargıya taşındı. Üç kız öğrenci 8 Ocak günü ifade verdi, ertesi gün psikolojilerinin bozulup bozulmadığının belirlenmesi için Adli Tıp'ta kontrolden geçti. ADLİ TIP KONTROLÜ Çocukların avukatı Zeynep Zekiye Altıparmak, şu bilgileri verdi: Derste masasına çağırıp taciz ediyormuş. Bunun öğretmen sevgisi olmadığını anlayan çocuklar durumu ailelerine anlatmış. Kasımda müfettiş raporu hazırlandı ancak sonuç ailelere bildirilmedi. Öğretmen, inceleme sonrası, sadece sevdiğini söylemiş ancak bir daha çocukları kucağına almamış. Öğretmenin de ifadesi alındı. Veliler tedirgin, soruşturma bitene kadar okuldan alınmasını istiyor. İNCELEME SÜRÜYOR Antalya İl Milli Eğitim Müdürü Osman Nuri Gülay ise, olayla ilgili soruşturmanın devam ettiğini açıkladı. Gülay, taciz iddialarıyla ilgili olarak müfettiş incelemesinin sürdüğünü belirtti.