19 Temmuz 2008 Cumartesi

ÖSS'de Puan Krizine Son Nokta...

ÖSYM Başkanı Yarımağan, "ÖSS'de yanlış puan hesaplandığı" iddialarıyla ilgili olarak, "Yanlış yok, hata yok. Durum, sadece geçiş yılının küçük bir özelliği" dedi.

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ünal Yarımağan, "ÖSS'de yanlış puan hesaplandığı" iddialarıyla ilgili olarak, "Yanlış yok, hata yok. Durum, sadece geçiş yılının küçük bir özelliği" dedi.
Yarımağan, Milli Eğitim Bakanlığı yetkilileri ile konuya ilişkin görüşme yaptığını belirtti. ÖSS puanlarını hesaplama sırasında "yanlış" ya da "hata" yapılmadığının belirlendiğini kaydeden Yarımağan, liselerin 4 yıla çıkması dolayısıyla bu yıl bazı okulların mezun vermediğini anımsattı. "Bu geçişten kaynaklanan bir özellik ortaya çıktığını" söyleyen Yarımağan, "Herkes tercihini yapsın. Kimseyi ilgilendiren bir şey yok, ne kimsenin sırası değişiyor ne de başka bir şey..." dedi.

"Genel durumu ilgilendirecek bir sorun var mı?" sorusuna Yarımağan, "Hayır. Hiç kimsenin sırası değişmiyor. Hata olsaydı düzeltirdik" diye konuştu.

MEB Sınav Ücretlerini İade ediyor...

Milli Eğitim Bakanlığı, katıldıkları sınavlara yanlışlıkla ücret yatıran adayların paralarını geri ödeyecek.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın www.meb.gov.tr internet adresinden yaptığı duyuruda, MEB Bakanlığı Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğünce (EĞİTEK) yapılan sınavlarda yanlış ücret ödeyen kişilerin paralarının iade edileceği bildirildi. Duyuruda, gireceği sınav dışında farklı bir sınav için ücret yatırılanlar, aynı sınav için 2. kez ücret yatıranlar, sınava girecek aday adına para yatırması gerekirken velisi adına para yatıranlar, başka bir sınav için para yatırması gerekirken yanlışlıkla MEB hesabına para yatırılanların ücretlerinin iade edileceği açıklandı.
Duyuruda, söz konusu paraların iade edilebilmesi için, yanlış yatırdıkları para ile ilgili banka dekontlarının asılları, doğru yatırdığı banka dekontunun bir örneği ve kimlik bilgileri ile birlikte EĞİTEK Döner Sermaye İşletmesi Müdürlüğü'ne dilekçe ile müracaat edilmesi gerektiği belirtildi. Duyuruda, belgelerin eksiksiz olması gerektiğinin altı çizildi.