16 Şubat 2009 Pazartesi

Üniversite Öğrencilerine Copla Dayak!

Pasosu olmadığı için üniversiteli gençlerle tartışan halk otobüsü şoförü, iki arkadaşını aradı. Otobüse binen iki arkadaşları altı öğrenciyi copla dövdü.

Akdeniz Üniversitesi Turizm Meslek Yüksekokulu'nda okuyan 6 öğrenci Tosmur Kavşağı'ndan halk otobüsüne bindi. İddiaya göre, bundan sonra olaylar şöyle gelişti: Otobüs şoförü R.S., öğrencilerden paso göstermelerini istedi. Öğrencilerden Sercan Aydemir dikey geçiş yaparak okula yeni geldiği için pasosunun olmadığını söyledi. Şoför ile 6 öğrenci arasında tartışma çıktı. Şoför, R.S., 2 arkadaşını arayarak Cumhuriyet Mahallesi'nde otobüse binmelerini istedi. Otobüse ellerinde cop olan 2 kişi bindi ve şoför R.S., otobüsün otomatik kapılarını kilitledi. Şoför ile 2 arkadaşı, üniversitelilere cop ile saldırarak tartakladı. Polise başvuran öğrenciler, şoför ve arkadaşlarından şikayetçi oldu.

Stres Çocuklara Yansıtılmamalı!

Ailede, stres kaynaklarına karşı anne ve babanın birlikte mücadele etmesi ve çocuğa hissettirilmemesi önerildi.

Stresin eve yansıtılması durumunda çocuklarda okul başarısında düşüş, arkadaş ilişkilerinde sorun, sosyal aktivitelere karşı ilgisizlik, cesaret azalması, çabuk sinirlenme, içe kapanma, sessizlik ve sakinlik gibi psikolojik sorunlar ortaya çıkıyor. Panik Atak Merkezi (DEPAM) uzmanlarından Psikiyatrist Dr. Nihat Kaya, Online Sağlık'a (www.onlinesaglik.com) yaptığı açıklamada, okul çağındaki çocukların psikolojik gelişimlerinin sağlıklı şekilde gerçekleşebilmesi için anne ve babalara büyük görevler düştüğünü belirtti. Özellikle anne ve babanın çalıştığı ailelerdeki olumsuzlukların çocukların psikolojilerini olumsuz etkilediğine dikkati çeken Psikiyatrist Dr. Kaya, şunları söyledi: "Çocukların hayata hazırlanmasında ve yetişmesinde birinci basamak olarak değerlendirilen aile ortamında ortaya çıkan stres etkenleri, çocukların psikolojisini doğrudan etkilemektedir. Anne ve babaların iş ortamlarındaki streslerini evlerine yansıtmaları, çocuklarda ciddi psikolojik sorunlara yol açmaktadır. Ailelerin yaşadıkları ayrılma, boşanma, ekonomik sıkıntılar, doğal afetler, taşınma, hastalıklar, bir yakının ölümü, ikinci evlilik, ikinci kardeş gibi stres durumlarından çocukları korumak, anne ve babaların birinci ödevleridir. İş ortamında yaşanan stresin eve yansıtılmaması da bu ödevlerin başında gelmektedir". Okul çağındaki çocukların çevrelerinde ve özellikle aile ortamlarında meydana gelen olumsuzluklara karşı daha duyarlı olduklarını ifade eden Kaya, aile dışındaki stres etkenlerinin aile ortamına yansıtılmaması gerektiğini vurguladı. Aile dışındaki stres etkenleriyle anne ve babanın birlikte mücadele etmesi gerektiğini kaydeden Psikiyatrist Dr. Nihat Kaya, şöyle devam etti: "Stresin eve yansıtılması durumunda çocuklarda okul başarısında düşüş, arkadaş ilişkilerinde sorun, sosyal aktivitelere karşı ilgisizlik, cesaret azalması, çabuk sinirlenme, içe kapanma, sessizlik ve sakinlik gibi psikolojik sorunlar ortaya çıkmaktadır. Eğitimin ilk merkezi olan ailede, stres kaynaklarına karşı anne ve baba birlikte mücadele etmeli ve bu mücadele çocuğa hissettirilmemelidir".

Yabancı Diller Müdürleri İzmir'de Buluştu...

Türkiye'de faaliyet gösteren 35 üniversitenin yabancı diller yüksekokulları müdürleri, İzmir Ekonomi Üniversitesi'nin (İEÜ) ev sahipliğinde bir araya geldi.

Müdürler, hazırlık programları ve yükseköğretim kurumlarında yabancı dil öğretimi ve yabancı dillerde öğretim yapılmasında uyulacak esaslara ilişkin fikir alışverişinde bulundu. Toplantının açılış konuşmasını yapan İEÜ Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Evrim Üstünlüoğlu, "Yabancı dil eğitimindeki sıkıntılara biraz olsun çözüm bulabileceğimizi ve yeni çıkan yönetmelikle ilgili görüşümüzün ortaya çıkacağını düşünüyorum. Bunu bir raporla Yüksek Öğretim Kurulu'na (YÖK) ileteceğiz." dedi. İEÜ Rektörü Prof. Dr. Atilla Sezgin ise, "Orta öğrenimde çözülmesi gereken yabancı dil problemi, dünyanın tersine ülkemizde maalesef üniversitelere taşınıyor. Bir sene gibi kısa sürede öğrenciye o yabancı dili öğreterek, akademik eğitim alabilecek seviyeye taşımak gerçekten çok zor. Bunu insanüstü bir gayretle başaran sizi ve kadrolarınızı kutluyorum." şeklinde konuştu. Toplantıların çok verimli geçtiğini belirten misafir müdürler, öncülük yapan İEÜ Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürlüğü'ne teşekkür etti.

Karaman'da da Okullar Tatil!

Karaman'da yoğun kar yağışı nedeniyle Ermenek ve Sarıveliler ilçelerinde eğitime bir gün ara verildi.

Karaman Milli Eğitim Müdürü Sebahaddin Altun, yaptığı açıklamada, merkezde ve merkeze bağlı köylerde eğitimde bir aksama olmadığını, taşımalı sistemle eğitim gören öğrencilerin tamamının okullarına ulaştıklarını söyledi. Altun, ancak yoğun kar yağışı nedeniyle Ermenek ve Sarıveliler ilçelerinde Kaymakamlık kararıyla okullarda eğitime bugün ara verildiğini kaydetti. Söz konusu ilçelerde öğrencilerin yarın ders başı yapacağı öğrenildi

Endoskopi Korkusu Öğretmeni Öldürdü...

İzmir’deki bir okulda Resim İş öğretmenliği yapan Fatma Tuzla, memleketinde rahatsızlanınca hastaneye kaldırıldı ve...
window.google_render_ad();
Fatma öğretmen endoskopi yaptırmaktan korkunca anestezi uygulattı.Tetkikten hemen sonra kalbi durdu. Genç kadın, 10 günlük hayat mücadelesini kaybedince aile organlarını bağışladı... İzmir'deki bir okulda Resim İş öğretmenliği yapan Fatma Tuzla (30), yarıyıl tatilini ailesiyle geçirmek üzere Konya'ya gitti. Bir süre sonra midesinden rahatsızlanınca özel bir hastanede muayene oldu. Doktorlar genç kadına endoskopi tetkiki yapılacağını söyledi. Ancak Tuzlu korktuğu için kendisine anestezi uygulattı. Fatma Öğretmen'in, endoskopi tetkikinin hemen ardından kalbi durdu. Doktorlar müdahalenin ardından kalbi tekrar çalıştırdı. Ardından genç öğretmen Başkent Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'ne sevk edildi. 3 KİŞİYE HAYAT VERECEK 10 gündür solunum cihazına bağlı olarak ölüm kalım savaşı veren Fatma Tuzla'nın dün beyin ölümü gerçekleşti. Organları ailesi tarafından bağışlanan Fatma öğretmen, 3 kişiye hayat verecek. Tuzla'nın böbreklerinden biri Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi, diğeri Akdeniz Universitesi Tıp Fakültesi hastanesine, karaciğeri de Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne gönderildi. ENDOSKOPi NEDiR? Halk arasında ışıklı hortum olarak bilenen Endoskopi içi boşluklu organların bir aletle incelenmesidir. Bu şekilde özellikle yemek borusu, mide, 12 parmak bağırsağı ve kalın bağırsağın tetkikleri yapılır.

Konya'da 1 Günlük Kar Tatili...

Konya'nın Hüyük ilçesinde kar yağışı nedeniyle ilk ve orta dereceli okullar bir gün süreyle tatil edildi.

Dün akşam saatlerinde başlayan ve yer yer etkili olan kar yağışı nedeniyle ilçe merkezinde kar kalınlığı 20 santimetreye ulaştı. Kar yağışının devam ettiği ilçe merkezinde ilk ve orta dereceli okullar bir gün süreyle tatil edildi.

11 Yaşındaki Öğrencisine Taciz....

Hatay'ın Altınözü ilçesinde bir öğretmen 11 yaşındaki ''öğrencisine cinsel tacizde bulunduğu iddiasıyla'' tutuklandı

Altınözü ilçesine bağlı bir beldede ilköğretim okulu öğretmeni Ahmet A. (50), okul çıkışında aynı okulda öğrenim gören kız öğrencisi S.F'ye (11) cinsel tacizde bulunduğu iddiasıyla yapılan şikayet üzerine gözaltına alındı. Altınözü Adliyesi'ne sevk edilen öğretmen Ahmet A'nın tutuklandığı bildirildi.