16 Eylül 2008 Salı

Yeni Neslin 'Can Damarı'

Motorola'nın yaptırdığı, 16-27 yaş gurubundaki gençlerin tüketim davranışları anketinden çarpıcı sonuçlar çıktı.

Yapılan bir araştırmaya göre gençlerin üçte biri, programları televizyon yerine bilgisayar ekranından izlemeyi tercih ediyor.
Motorola ''Milenyum Kuşağı'' olarak adlandırılan 16-27 yaş arası gençlerin tüketim davranışlarını örnekleyen bir araştırma yaptı. Araştırmaya göre, mobil medya gençler için büyük önem taşıyor.


Avrupa ve Orta Doğu ülkelerindeki ''Milenyum Kuşağı''ndan 1200 gencin, görüntülü içerik izleme alışkanlıklarını, sahip oldukları içerikleri cihazdan cihaza nasıl aktarıp paylaştıklarını anlamak amacıyla yaptırılan araştırmada, gençlerin yeni teknoloji ve servislerle sadece kendileri ilgilenmekle kalmayıp ebeveynlerini de bunları benimsemeleri konusunda etkiledikleri belirlendi. Anket sorularına cevap verenlerin çoğunluğu, aynı evde oturmasalar bile anne babalarını satın alacakları geniş bant (yüzde 83) veya TV servisleri (yüzde 84) konusunda etkilediklerini belirtti.


AA muhabirinin anket ile ilgili sorularını yanıtlayan Motorola'nın Avrupa Hizmet Çözümleri ve İsrail ve Türkiye Ev & Ağlar Çözümlerinden sorumlu Bölge Satış Direktörü Alper Türken, ''Teknoloji bu neslin, yani (Milenyum Kuşağı)nın can damarı'' dedi.


Ankete katılanların önemli bir bölümünün normal uzunluktaki sinema filmlerini ve sevdikleri TV programlarını hareket halindeyken de izleyebilmek istediğini belirten Türken, "TV programlarını evdeki set üstü cihazlardan mobil cihazlara aktarabilme (Milenyum Kuşağı) gençlerinin yüzde 81'ine cazip geliyor. Bu ise onların medya içeriğinde daha fazla mobilite istediklerini gösteriyor. Yüzde 75'i bir yerden bir yere giderken film seyretmekten hoşlanıyor" dedi.
Motorola'nın ''Milenyum Kuşağı Araştırması'', geçtiğimiz ay Fransa, İspanya, Almanya, Birleşik Arap Emirlikleri ve İngiltere'de internet üzerinden yapılan ankete dayanıyor.

23 Yeni Dekan Atandı!

YÖK , Ek Yerleştirme başvurularının 8–13 Ekim 2008 tarihlerinde yapılmasına karar verirken, toplam kontenjanın yaklaşık 8 bin 400 olduğu açıklandı.

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) dün gerçekleştirilen Genel Kurul toplantısında, 2008 ÖSYS Yükseköğretim Programlarına Ek Yerleştirme başvurularının 8–13 Ekim 2008 tarihlerinde yapılmasına karar verirken, toplam kontenjanın yaklaşık 8 bin 400 olduğu açıklandı.
YÖK'ten yapılan açıklamada, dün yapılan Gene Kurul'da 2008 ÖSYS Yükseköğretim Programlarına Ek Yerleştirme Kılavuzu'nun incelendiği belirtilirken, “Ek yerleştirme başvuru tarihleri 8–13 Ekim 2008, kayıt tarihleri 20–22 Ekim 2008 tarihleri arası olarak belirlenmiştir. 2008 yılı Ek Yerleştirme Kılavuzu'ndaki toplam kontenjan yaklaşık 8 bin 400 olmuştur” denildi.
Dün gerçekleştirilen toplantıda ayrıca Mersin Eğitim Vakfı tarafından kurulmak istenen Toros Üniversitesi ilgili Genel Kurul kararının olumlu görüşle Milli Eğitim Bakanlığına bildirilmesine karar verilirken, Bilge Adam Teknoloji Vakfı tarafından kurulmak istenen Bilgi Teknolojileri Meslek Yüksekokulu'na ilişkin sunum izlendi.
Yapılan açıklamada ayrıca üniversiteler ve yüksek teknoloji enstitüleri tarafından gönderilen Öğretim Üyeliğine Atama ve Yükseltme Kriterleri'nin incelenerek onaylandığı bildirildi.

-23 DEKAN ATANDI-

YÖK Genel Kurulu bazı üniversitelerin fakültelerine de Dekan atamaları yaptı. Yapılan atamalar ise şöyle:
“-Afyon Kocatepe Üniversitesi Mühendislik Fak. Prof. Dr. Ramazan Şevik
-Anadolu Üniversitesi Hukuk Fakültesi Prof. Dr. H. Nüvit Gerek
-Atatürk Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Prof. Dr. Cafer Çelik
-Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Prof. Dr. Mustafa Yıldırım Canbolat
-Boğaziçi Üniversitesi İİBF Profakültesi Dr. H. Eser Borak
-Cumhuriyet Üniversitesi Güzel Sanatlar F. Prof. Dr. Hüseyin Akkaya
-Çukurova Üniversitesi Su Ürünleri F Prof. Dr. Oya Işık
-Çukurova Üniversitesi Eğitim F. Prof. Dr. A. Necmi Yaşar
-Ege Üniversitesi Eğitim F. Prof. Dr. Kadir Aslan
-İnönü Üniversitesi Tıp F. Prof. Dr. Ramazan Özdemir
-K. Sütçü İmam Üniversitesi İlahiyat F. Prof. Dr. Mehmet Kemal Atik
-Karadeniz Teknik Üniversitesi Mimarlık F. Prof. Dr. Şinasi Aydemir
-Kırıkkale Üniversitesi Güzel Sanatlar F. Prof. Dr. Salih Akkaş
-Marmara Üniversitesi İİBF Prof. Dr. Suat Oktar
-Mersin Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Prof. Dr. Fahreddin Abdullayev
-Niğde Üniversitesi İİBF Prof. Dr. Zeki Doğan
-Ondokuz Mayıs Üniversitesi Ziraat F. Prof. Dr. Mehmet Kuran
-Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp F. Prof. Dr. Ali Haydar Şahinoğlu
-Yıldız Teknik Üniversitesi Elk-Elekt. M. F. Prof. Dr. Galip Cansever
-Yıldız Teknik Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Prof. Dr. Ulvi Avcıata
-Yıldız Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesi Prof. Dr. Ahmet Demir
-Yıldız Teknik Üniversitesi Sanat Ve Tas. Fakültesi Prof. Dr. Ruhi Ayangil
-Polis Akademisi Güvenlik Bil. Fakültesi Prof. Dr. Ali Şafak”

Müstahdemler Görüşüldü...

BES Genel Başkanı Gürkan Avcı ve beraberindeki heyet, Personel Genel Müdürü Necmettin Yalçın ile bir araya gelerek eğitim personeli ile ilgili önerilerini sundu.

Bağımsız Eğitimciler Sendikası (BES) Genel Başkanı Gürkan Avcı ve beraberindeki heyet, Personel Genel Müdürü Necmettin Yalçın ile bir araya gelirken, Avcı, öğretmenlerin dışındaki eğitim çalışanlarının çok kötü şartlarda çalıştığını durumlarının düzeltilmesi gerektiği önerisinde bulundu. Yalçın, eğitim çalışanları için gerekli çalışmaların başlatılacağını ve çalışma sürecinde sendikalar ile bir araya gelineceği müjdesini verdi.


Bağımsız Eğitimciler Sendikası Genel Başkanı Gürkan Avcı ve beraberindeki heyet, Milli Eğitim Bakanlığı Personel Genel Müdürü Necmettin Yalçın'ı makamında ziyaret etti. Ziyaret ile ilgili olarak ANKA'ya açıklamada bulunan BES Genel Başkanı Gürkan Avcı, öğretmen ve yardımcı personel açığının çok ciddi anlamda arttığını, buna karşın okullardaki müstahdem, hizmetli açığının gündeme getirilmediğine işaret ettiklerini kaydetti. Avcı, bu konudaki açığı varlıklı semt okullarının bir şekilde dışarıdan tutma yöntemi ile ihtiyacını giderdiğini, ama birçok okulun ekonomik durumu müsait olmadığı için yapamadığını anlattıklarını belirterek,

“Öğretmen dışındaki eğitim çalışanlarımızın çok zor çalışma şartları olduğunu, bu arkadaşların mesleki ekonomik özlük hakları sorunları bulunduğunu aktardık. MEB'in en ivedi şekilde konuya el atması gerektiğini ve güzel, nesnel bir tayin sistemi kurulması gerektiğini söyledik. Genel Müdürümüze, Bir bakan değiştiğinde ülkemizde lise müdürünün dahi değiştiğini, bunun artık çok nesnel bir konsensüsle bir tayin-tesis sistemi kurulması gerektiğin ifade ettik. Kendisi de tayin meselesi ile ilgili ciddi çalışmalar yapıldığını kaydetti. Genel müdürümüz siyasetçilerin bürokrasiye müdahale ettiğini ve bunun önüne geçmek konusunda kararlı olduklarını dile getirdi. Çok güzel bir konuşma oldu ve okullardaki öğretmen dışındaki eğitim çalışanı, yıllardır unutulan, kangren olan sorunların ifade edilmesi ve ortak istişare neticesinde bu sorunların çözümü yolunda çalışmaların başlayacağını bildirdi” dedi.


Avcı, e-hizmetiçi eğitim konusunda da Gene Müdür Yalçın'a bilgi sunduklarını kaydederken, E-hizmetiçi kursların paralı hale geldiğini ve 200 YTL istendiğine işaret etti. Bu durumun yanlış olduğunu Genel Müdür Yalçın'a ilettiklerini anlatan Avcı, “Öğretmenlerin kendini geliştirmeleri, yenilemeleri için hizmetiçi eğitimin önemli olduğunu ve paralı olmasını öğretmenleri şaşırttığını, eskisi gibi ücretsiz olması gerektiğini belirttik” dedi

Yeni POMEM Adayları Belirlendi...

Emniyet Genel Müdürlüğü 2008-2009 yıllarında düzenlenecek, Polis Meslek Eğitim Merkezlerine katılacak adayları belirledi.

01 - 07 EYLÜL 2008 TARİHLERİNDE YAPILAN POLİS MESLEK EĞİTİMİ SINAVINDA BAŞARILI OLAN ADAYLARIN DİKKATİNE

Sınavda başarılı olan adaylar 6 ve 7. dönem olarak 2 bölümde polis meslek eğitimine alınacaktır.

1. Polis Meslek Eğitimi 6. dönemi 01 Aralık 2008, 7. dönemi 22 Haziran 2009 tarihinde başlayacaktır.

2. Sağlık kurulu raporu ve güvenlik soruşturması olumlu olarak tamamlanan adaylardan başarı sıralamasına göre erkeklerde 3250, bayanlarda 200 aday 6. dönem polis meslek eğitimine alınacaktır.

3. 6. dönem polis meslek eğitimine başlayacak olan adaylar sağlık kurulu raporu ve güvenlik soruşturması işlemlerinin başlatılması için 15 Eylül 2008 tarihinde sınav için müracaat ettikleri Emniyet Müdürlüğü Eğitim Şube Müdürlüğü'ne nüfus cüzdanı, 6 adet yeni çekilmiş vesikalık fotoğraf ile evli olan adayların eşleri hakkında yapılacak güvenlik soruşturması için güvenlik soruşturması formunda kullanılmak üzere eşine ait 1 adet vesikalık fotoğraf ile birlikte başvuracaktır.

4. 6. dönem polis meslek eğitimine başlayacak adaylardan sağlık kurulu raporu ve güvenlik soruşturması olumsuz neticelenecekler ile feragat edecekler göz önünde bulundurularak başarı sıralamasına göre erkek adaylardan ilk 3750 adayın, bayan adaylardan ilk 215 adayın sağlık kurulu raporu ve güvenlik soruşturması işlemleri 15 Eylül 2008 tarihinde başlatılacaktır.

5. 21 Kasım 2008 tarihine kadar sağlık kurulu raporu ve güvenlik soruşturması olumlu sonuçlanan adayların Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürlüklerine planlamaları yapılarak 24 Kasım 2008 tarihinde www.egm.gov.tr/egitim adresinden ilan edilecektir. Sağlık kurulu raporu 21 Kasım 2008 tarihinden sonra olumlu sonuçlanan adayların POMEM Müdürlüklerine planlamaları 7. döneme yapılacaktır. Adaylar planlandıkları Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürlüklerini www.egm.gov.tr/egitim internet adresi ve Emniyet Müdürlüğü Eğitim Şube Müdürlüklerinden öğrenecektir.

6. 7. dönem polis meslek eğitimine alınacak adayların sağlık kurulu raporu ile güvenlik soruşturma işlemleri 02 Mart 2009 tarihinde başlatılacaktır.

7. Bu duyuru tebliğ mahiyetinde olup, ayrıca adrese tebligat yapılmayacaktır.