Müstahdemler Görüşüldü... - Eğitim Haberleri

16 Eylül 2008 Salı

Müstahdemler Görüşüldü...

BES Genel Başkanı Gürkan Avcı ve beraberindeki heyet, Personel Genel Müdürü Necmettin Yalçın ile bir araya gelerek eğitim personeli ile ilgili önerilerini sundu.

Bağımsız Eğitimciler Sendikası (BES) Genel Başkanı Gürkan Avcı ve beraberindeki heyet, Personel Genel Müdürü Necmettin Yalçın ile bir araya gelirken, Avcı, öğretmenlerin dışındaki eğitim çalışanlarının çok kötü şartlarda çalıştığını durumlarının düzeltilmesi gerektiği önerisinde bulundu. Yalçın, eğitim çalışanları için gerekli çalışmaların başlatılacağını ve çalışma sürecinde sendikalar ile bir araya gelineceği müjdesini verdi.


Bağımsız Eğitimciler Sendikası Genel Başkanı Gürkan Avcı ve beraberindeki heyet, Milli Eğitim Bakanlığı Personel Genel Müdürü Necmettin Yalçın'ı makamında ziyaret etti. Ziyaret ile ilgili olarak ANKA'ya açıklamada bulunan BES Genel Başkanı Gürkan Avcı, öğretmen ve yardımcı personel açığının çok ciddi anlamda arttığını, buna karşın okullardaki müstahdem, hizmetli açığının gündeme getirilmediğine işaret ettiklerini kaydetti. Avcı, bu konudaki açığı varlıklı semt okullarının bir şekilde dışarıdan tutma yöntemi ile ihtiyacını giderdiğini, ama birçok okulun ekonomik durumu müsait olmadığı için yapamadığını anlattıklarını belirterek,

“Öğretmen dışındaki eğitim çalışanlarımızın çok zor çalışma şartları olduğunu, bu arkadaşların mesleki ekonomik özlük hakları sorunları bulunduğunu aktardık. MEB'in en ivedi şekilde konuya el atması gerektiğini ve güzel, nesnel bir tayin sistemi kurulması gerektiğini söyledik. Genel Müdürümüze, Bir bakan değiştiğinde ülkemizde lise müdürünün dahi değiştiğini, bunun artık çok nesnel bir konsensüsle bir tayin-tesis sistemi kurulması gerektiğin ifade ettik. Kendisi de tayin meselesi ile ilgili ciddi çalışmalar yapıldığını kaydetti. Genel müdürümüz siyasetçilerin bürokrasiye müdahale ettiğini ve bunun önüne geçmek konusunda kararlı olduklarını dile getirdi. Çok güzel bir konuşma oldu ve okullardaki öğretmen dışındaki eğitim çalışanı, yıllardır unutulan, kangren olan sorunların ifade edilmesi ve ortak istişare neticesinde bu sorunların çözümü yolunda çalışmaların başlayacağını bildirdi” dedi.


Avcı, e-hizmetiçi eğitim konusunda da Gene Müdür Yalçın'a bilgi sunduklarını kaydederken, E-hizmetiçi kursların paralı hale geldiğini ve 200 YTL istendiğine işaret etti. Bu durumun yanlış olduğunu Genel Müdür Yalçın'a ilettiklerini anlatan Avcı, “Öğretmenlerin kendini geliştirmeleri, yenilemeleri için hizmetiçi eğitimin önemli olduğunu ve paralı olmasını öğretmenleri şaşırttığını, eskisi gibi ücretsiz olması gerektiğini belirttik” dedi

Hiç yorum yok: