4 Mart 2009 Çarşamba

6 bin 500 Sözleşmeli Öğretmen Atanacak

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik 6 bin 500 sözleşmeli öğretmen ataması gerçekleştireceklerini ve başvuruların yarın başlayacağını bildirdi.

Çelik, kısa bir süre önce kadrolu öğretmen ataması gerçekleştirdiklerini, başvuruları yarın başlamak üzere 19 Mart'ta 6 bin 500 sözleşmeli öğretmen ataması daha yapacaklarını bildirdi. Çelik, "5-19 Mart tarihleri arasında atama bekleyen arkadaşlarımızı müracaatlarını yapmaları için şimdiden davet ediyor, çağrıda bulunuyorum. Ankara, İzmir, Muğla, Antalya, Uşak, Mersin, Niğde, Nevşehir, Bartın ve Karabük hariç olmak üzere 71 vilayete 4-B kapsamında 6 bin 500 sözleşmeli öğretmen atayacağız" dedi. Bakanlık olarak Ağustos ve Kasım aylarında da yeni atamalar yapacaklarını anlatan Çelik, 2009 yılındaki atamaları 4 ayrı dönemde gerçekleştirerek tamamlamış olacaklarını kaydetti.

Altı Liseliden Biri Bıçak ve Silah Taşıyor...

261 lisede 26 bin öğrenciyle yapılan ankete göre öğrencilerin yüzde 7.7'si çete üyesi... Liselilerin yüzde 9.2'si okula gelirken delici ve kesici alet, yüzde 5.9'u ateşli silah taşıyor..
window.google_render_ad();
Meclis Okullarda Şiddet Araştırma Komisyonu'nun 261 orta öğrenim kurumunda, tam 26009 öğrenci üzerinde yaptırdığı anket, ürkütücü bir tabloyu gözler önüne serdi. Kitap haline getirilen çalışmada yer alan bazı çarpıcı sonuçlar şöyle: YÜZDE 15'İ SİGARA İÇİYOR: Ortaöğretim kurumlarında okuyan öğrencilerin yüzde 15.6'sı haftada biriki kez veya daha fazla sigara içiyor. Sigara ile tanışan öğrenci oranı yüzde 37. Bu oran devlet okullarında yüzde 37, özel okullarda yüzde 38.2. ALKOL ORANI YÜZDE 5.4: Öğrencilerin yüzde 5.4'ü haftada en az bir kez ya da daha fazla alkollü içki kullanıyor. Öğrencilerin yüzde 30'u alkolle lisede tanışıyor. Bu oran özel okullarda yüzde 50.1, devlet okullarında ise yüzde 29.5 olarak saptandı. UYUŞTURUCU YÜZDE 6.9: Ortaöğretime devam eden öğrencilerin yüzde 6.9'u, şimdiye kadar en az bir defa uyuşturucu ve uyarıcı madde denemiş durumda. FİLMLER MODEL OLUYOR: Öğrencilerin yüzde 9.2'si delici ve kesici aletle, yüzde 5.9'u ise ateşli silahla okula geliyor. Öğrencilerin yüzde 55.9'u delici, kesici ya da ateşli silah taşıma nedenini "güvensiz bir ortam", yüzde 20.6'sı "kendisini daha iyi hissetmek", yüzde 7'si "filmdeki insanları örnek almak" ve yüzde 3.9'u "arkadaşlarının silah taşıması" olarak açıklıyor. YÜZDE 7.7'Sİ ÇETE ÜYESİ: Ortaöğretime devam eden öğrencilerin yüzde 7.7'si çete üyesi olduğunu belirtiyor. Öğrencilerin yüzde 42.3'ü kendini güvende hissetmek için çete üyesi olurken, yüzde 29.8'i arkadaşları çete üyesi olduğu için, yüzde 27.9'u bir gruba üye olmak için çeteye katıldığını söylüyor. ŞANS OYUNLARINA İLGİ: Öğrencilerin yüzde 2.9'u kumar, yüzde 19.1'i şans oyunu, yüzde 3.3'ü de her ikisini de oynuyor.

Başvurular Bugün Sona Eriyor...

Tıpta Uzmanlık Sınavı'nın (TUS) ilkbahar dönemine başvuru süresi bugün mesai saati bitiminde sona eriyor.

TUS, tıpta uzmanlık eğitimi görmek üzere Sağlık Bakanlığı eğitim hastanelerine, üniversitelerin tıp fakültelerine ve Gülhane Askeri Tıp Fakültesine alınacak adaylara yönelik yapılacak. Sınava, tıp fakültesi mezunları ve sınav tarihine kadar stajyerliğini tamamlayacak teğmen, üsteğmen veya yüzbaşı rütbesindeki askeri sağlık personelinin yanı sıra Sağlık Bakanlığı eğitim hastanelerinde Tababet Uzman Tüzüğü'nün 6. maddesinin (b) bendinde belirtilen dallarda uzmanlık eğitimi görmek isteyen veteriner, eczacılık fakülteleri, fen fakültesi ve dengi fakültelerin biyoloji, kimya bölümü mezunları; Tıpta Uzmanlık Tüzüğü'nün 19. maddesine göre üniversitelerdeki tıpta uzmanlık programlarında aylıksız olarak eğitim görmek isteyen tıp fakültesi mezunu yabancı uyruklu adaylar başvurabilecek. Adayların başvuru sırasında, mezun olma şartı bulunuyor. Başvurular, ÖSYM tarafından belirlenen başvuru merkezlerinde elektronik ortamda yapılacak. Adaylar, sınav kılavuzuna ve başvuru merkezleri adres bilgilerine ÖSYM'nin "www.osym.gov.tr" internet adresinden ulaşabilecek. TUS'un birinci basamağını oluşturan yabancı dil sınavı 11 Nisan Cumartesi günü gerçekleştirilecek.

Sen Misin JİT'çiyi Yakalayan...

ODTÜ'lü öğrenciler gizlice fotoğraflarını çeken Jandarma İstihbarat görevlisini deşifre etmişlerdi... Öğrenciler hapse atıldı..

ODTÜ'de gizlice resim çekerken yakalanan Jandarma istihbarat elemanı, çelişkili açıklamalar yapınca öğrencilerce rehin alınmıştı. 26 Şubat'ta gözaltına alınan 16 öğrenciden 5'i tutuklandı. Jandarma istihbarat elemanı öğrencilerce rehin alındığında üzerinden sahte kimlik ve Ankara İl Jandarma Komutanlığına ait 'Tekerlikli Araç Günlük ve Koruyucu Bakım Formu' çıkmıştı. ODTÜ merkez kafeteryada 19 Ocak günü fotoğraf çeken Jandarma istihbarat görevlisi S.Y.'yi yakalayarak linç etmek istelen öğrenciler tutuklandı. Ankara İl Jandarma Alay Komutanlığı ekipleri, 26 Şubat 2009 tarihinde yaptığı operasyonda çoğu ODTÜ'lü toplam 16 öğrenciyi gözaltına aldı. Ankara İl Jandarma komutanlığındaki sorgulama sırasında öğrencilere ODTÜ'de yakalanan ve 5 saat süreyle rehin tutulan kişiye yönelik sorular soruldu. 19 Ocak tarihinde yaşanan olayda uzman çavuş olduğu belirtilen S.Y.'nin üzerinde 'Ankara Ticaret Odası üyesi Şehmus Çelik' adına düzenlenmiş sahte kimlik çıkmıştı. Öğrencilerin ifadesini alan savcı, öğrencilerin fotoğrafını çeken kişinin Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi'nin 12 Ocak 2009 tarihli kararıyla, 'Azadiye Welat adlı gazetenin stant açma eylemini' izlediğini ve bu kişinin bölücü faaliyetleri açığa çıkartmak amacıyla görevli olduğunu kaydetti. Öğrenciler ise savunmalarında, adı geçen kişinin kamu görevlisi olduğunu bilmediklerini, şahsın kendilerine herhangi bir resmi kimlik beyan etmediğini söylediler. Savcı, öğrencilerin 'Kamu görevlisinin görevini yapmasını engellemek', 'Hakaret', 'Yağma' 'kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma' ve 'mala zarar verme' suçlarından tutuklanmasını istedi. 11. Ağır Ceza Mahkemesi de beş öğrenciyi tutuklarken, 8 öğrenciyi ise serbest bıraktı.