10 Ekim 2008 Cuma

ÇİNLİ ÖĞRENCİLERE ŞİŞMANLAMAMALARI İÇİN 'UZUN KOŞU' ŞARTI GETİRİLDİ

Çinli Öğrencilere Kış Mevsiminde Şişmanlamamaları İçin 'Uzun Koşu' Şartı Getirildi.



Çinli öğrencilere kış mevsiminde şişmanlamamaları için 'uzun koşu' şartı getirildi.
Yerel medyanın haberine göre, Çin Eğitim Bakanlığı, Spor İdaresi ve Çin Komünist Gençlik Ligi'nin okullara gönderdiği genelgede, Çin genelinde uygulanacak söz konusu uzun koşu şartının 26 Eylül'den itibaren başlayacağı belirtildi.

Buna göre ilk okul öğrencileri her gün 1 kilometre, ortaokul öğrencileri 1.5 kilometre, lise ve üniversite öğrencileri ise 2 kilometre koşacak. Nisan ayına kadar sürecek uygulamanın amacının öğrencilerin sağlıklarını ilerletme olduğu kaydedildi.


İkincisi uygulanan koşunun bu yılki hedefinin toplamda 60 mil (96 kilometre) olacağı, bunun da 2009'da Çin Halk Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 60. yıl dönümünü kutlamaya denk gelmesi olduğu ifade edildi.

Okullardan öğrencilerin koşu kayıtlarını tutmaları istendi. İyi performans gösteren öğrencinin, sınıf ve okulların etkinlik sonunda ödüllendirileceği ve isimlerinin ilan edileceği belirtildi. 6 ay sürecek bu etkinliğin, öğrencilerin akademik başarı kayıtlarına ekleneceği de dile getirildi.

ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ, ANADOLU'DA BİR DÜNYA ÜNİVERSİTESİ OLMAYI HEDEFLİYOR

Erzincan Üniversitesi (Eü) Rektörü Prof. Dr. Erdoğan Büyükkasap, 'Anadolu'da Bir Dünya Üniversitesi' Olma Ülküsüyle Yola Çıkan ve 3. Yılına Ulaşan Üniversitenin Hedeflerine Kararlı ve Azimli Bir Şekilde Gittiğini Belirtti.



Erzincan Üniversitesi (EÜ) Rektörü Prof. Dr. Erdoğan Büyükkasap, 'Anadolu'da bir dünya üniversitesi' olma ülküsüyle yola çıkan ve 3. yılına ulaşan üniversitenin hedeflerine kararlı ve azimli bir şekilde gittiğini belirtti.
Erzincan Üniversitesi'nin kuruluşunun 3 yılını değerlendiren EÜ Rektörü Prof. Dr. Büyükkasap, EÜ 1. dönem stratejik ve gelişim planı için geniş katılımlı yoğun çalışmalar sonucu yol haritasının ortaya çıktığını kaydetti. Prof. Dr. Büyükkasap, "Yeni açılan birimlerle birlikte, EÜ Tıp, Hukuk, Eğitim, Fen Edebiyat, Mühendislik ve İktisadi ve İdari Bilimler olmak üzere 6 fakülteye, Sağlık, Sivil Havacılık, Yabancı Diller, Turizm ve Otel İşletmeciliği olmak üzere 4 yüksekokula ve merkez ve ilçelerinde 11 meslek yüksekokuluna ulaşmıştır. Bu birimlerimizde 320 akademik, 221 idari personel ile 8 bin civarında öğrenciye hizmet vermektedir." dedi.


Üniversitelerin toplumun istek ve ihtiyaçlarını karşılamak üzere yeni programlar açması, bilgiye dayalı ekonominin ve sanayinin ihtiyaç duyduğu yetenekleri yetiştirmesi gerektiğini belirten Büyükkasap, "Üniversitemiz, üniversitelerin her ile yayıldığını bu dönemde diğer üniversiteler ile rekabet etme ve mezunlarına iş bulma avantajı sağlamak için geleceğin mesleklerini dikkate alarak yüksekokul, bölüm ve programları açmaktadır." diye konuştu.

Üniversitelerin, kendilerine özgü gelenekleri olan kurumlar olduğunun altını çizen EÜ Rektörü Prof. Dr. Büyükkasap, sözlerini şöyle sürdürdü: "Üniversitelerin kendi gelenekleri olması ve kendi değerlerini yansıtmaları, kurumsal üniversite anlayışının gerekliliğidir. EÜ kendi geleneklerini ve kültürünü oluştururken toplumun gerisinde değil önünü açmayı, toplumun göremediğini görmeyi, söyleyemediğini söylemeyi ilke edinmiştir."

TUNCELİ'DE "SÜRGÜN" PROTESTOSU

Eğitim Sen Genel Sekreteri Mehmet Bozgeyik, Tunceli Şube Yöneticisi Süleyman Güler'in Öğretmenler Gününde Çankırı'ya "Sürgün" Edildiğini Söyledi. Başbakanlık ve Milli Eğitim Bakanlığı Yetkilileri ile Yaptıkları Görüşmede, Tayin İşleminin Durdurulacağı Yönünde Yetkililerin İfade Kullandıklarını Aktaran Bozgeyik, Kararın Geri Alınmasını İstedi.



Cem Emir bildiriyor- Eğitim Sen Tunceli Şube yöneticisi Süleyman Güler'in istediği dışında Çankırı'ya tayin edilmesi Tunceli'de, protesto edildi. Eyleme katılan Eğitim Sen Genel Sekreteri Mehmet Bozgeyik, Süleyman Güler'in Öğretmenler gününde Çankırı'ya "sürgün" edildiğini söyledi. Başbakanlık ve Milli Eğitim Bakanlığı yetkilileri ile yaptıkları görüşmede, tayin işleminin durdurulacağı yönünde yetkililerin ifade kullandıklarını aktaran Bozgeyik, kararın geri alınmasını istedi.
Eğitim Sen Tunceli Şube yöneticisi Süleyman Güler'in istediği dışında Çankırı'ya tayin edilmesi Tunceli'de, öğretmen, öğrenciler ve veliler tarafından protesto edildi. Eğitim Sen üyesi öğretmenler vizite eylemi yaparken, bazı öğrencilerde, "öğretmenime dokunma" yazılı kokartlar takarak, okula gitmedi. Öğretmen ve öğrencilerin eylemine velilerde katılarak destek verdi. Tunceli Cumhuriyet Lisesi önünde toplanan grup, alkış ve sloganlarla şehir merkezine yürüdü. Sanat sokağında yapılan oturma eyleminin ardından grup, buradan yer altı çarşısına ikinci bir yürüyüş gerçekleştirdi.

-BOZGEYİK: "BAKANLIĞIN VE BAŞBAKANLIĞIN ÜSTÜNDE GÜÇLER VARMIŞ"-

Yürüyüşün ardından gerçekleştirilen basın açıklamasında konuşan Eğitim Sen Genel Sekreteri Mehmet Bozgeyik, Tunceli Şube yöneticisi Süleyman Güler'in istediği dışında tayin edilmesini "sürgün" olarak değerlendirdi. Şube yöneticilerinin Öğretmenler gününde Çankırı'ya "sürgün" edildiğini belirten, Bozgeyik, Başbakanlık ve Milli Eğitim Bakanlığı yetkilileri ile yaptıkları görüşmede, tayin işleminin durdurulacağı yönünde yetkililerin ifade kullandıklarını aktardı. Bozgeyik, "Başbakan Yardımcısı, Bakanlık yetkilileri ile yaptığımız görüşmede bize "tayini durduracağız, ama bizim üstümüzde de güçler var" dediler. İşte bunların üstünde ki güçler Ergenekondur. Eğitim emekçilerinin insan haklarından, evrensel değerlerden, yaşamın kutsallığından ve demokrasiden söz etmesi nasıl bir suç olabilir? Bunu hangi mantık, hangi vicdan kabul edebilir" dedi.

Bozgeyik, Milli Eğitim Bakanlığına çağrıda bulunarak, tayin işleminin durdurulmasını istedi.