25 Kasım 2008 Salı

Emeklilere Şeref Madalyası

Konya Valisi Osman Aydın, 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlamalarında, emekli öğretmenleri temsilen 5 emekli öğretmene şeref madalyası verdi.

Konya Valisi Osman Aydın, 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlamalarında, emekli öğretmenleri temsilen 5 emekli öğretmene şeref madalyası verdi. Madalya alan öğretmenler duygulu anlar yaşadı.

Konya'da Öğretmenler Günü kutlamaları, Atatürk Anıtı'na çelenk sunumuyla başladı. Daha sonra Konya Devlet Tiyatrosu Salonu'nda devam eden programda, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından protokol konuşmalarına geçildi. Konya Valisi Osman Aydın, eğitimin önemine dikkat çekerek, bir milletin ancak eğitimle kalkınabileceğini söyledi. Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek ise Konya nüfusunun 5'te 2'sinin öğrenci olduğunu aktardı.

Ak Parti Konya Milletvekili Mustafa Kabakçı, kendisinin de Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde öğretmenlik yaptığını söyledi. Öğretmenlerin yaşadığı zorlukları bildiğini dile getiren Mustafa Kabakçı, "Gelecek öğretmenlerin elindedir. Türk Milleti'nin dünyada ileri seviyede olmasına herkesin ihtiyacı var. Kaliteli eğitimle ülkemiz kalkınacaktır." dedi. Konya İl Milli Eğitim Müdürü Halil Şahin, öğretmenlerin 'cehalet bayrağının en yılmaz mücadelecileri' olduğunu söyledi. Bir ülkenin kalkınmasının öğretmenler sayesinde mümkün olduğunu aktaran Halil Şahin, "Göreviniz uğruna bazen sıkıntılı, bazen yorucu zamanlar geçiriyorsunuz. Bu sıkıntılı zamanları öğrencilerle paylaşarak azaltmaya çalışmalıyız." diye konuştu.

Konuşmaların ardından adaylığı kaldırılan öğretmenlerin yemin töreni gerçekleşti. Daha sonra Konya Valisi Osman Aydın, emekli öğretmenleri temsilen 5 emekli öğretmene şeref madalyası verdi. Meram İlçesi Naciye Mumcuoğlu Lisesi öğrencilerinin tiyatro gösterisi ardından, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'ne geçildi.

Programa katılan Konya Valisi Osman Aydın, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, İl Milli Eğitim Müdürü Halil Şahin ve Ak Parti Konya Milletvekili Mustafa Kabakçı, resim öğretmenleri tarafından yapılan resim sergisini açtı

Atamalarda Değişiklik Yapılacak...

Milli Eğitim Bakanlığı, bazı maddeleri yargı tarafından iptal edilen "MEB Öğretmenlerini Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği"nde değişiklik yapılacağını bildirdi.

Milli Eğitim Bakanlığı, bazı maddeleri yargı tarafından iptal edilen "MEB Öğretmenlerini Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği"nde değişiklik yapılacağını bildirerek sendikalardan görüşlerini iletmeleri halinde görüşlerin değerlendirileceğini açıkladı.

Eğitim-Bir-Sen, eğitim çalışanlarının atama ve yer değiştirmelerine ilişkin sorunlar başta olmak üzere uygulamadan kaynaklanan sorunların yaşandığını Milli Eğitim Bakanlığı'na bir yazıyla iletti. Eğitim-Bir-Sen, Bakanlığa gönderdiği yazıda, öğretmen, yardımcı hizmetler ve Genel İdari hizmetler sınıfı çalışanlarının atama ve yer değiştirmeye ilişkin sorun ve beklentilerini sıraladı.

Milli Eğitim Bakanlığı Personel Genel Müdürü Necmettin Yalçın imzalı cevap yazısında, öğretmenlerin atama ve yer değiştirme işlemlerinin Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği hükümlerine göre yapıldığını anımsattı. Yalçın, "Ancak ilgili yönetmeliğin bazı maddelerini yargı kararıyla yürütmesinin durdurulmasına karar verilmiş olması ve uygulaması sırasında karşılaşılan sorunlar ve Bakanlığımıza gelen geri bildirimler dikkate alınarak, ilgili yönetmeliğin bazı maddelerinde değişiklik yapılması yönünde çalışma yapılması düşünülmektedir" açıklamasında bulundu.

Yalçın, yazısında sendikanın değişiklik istediği maddeler hakkında önerilerini Personel Genel Müdürlüğü'ne göndermeleri halinde değişiklik çalışmaları kapsamında görüşlerin değerlendirileceğini kaydetti.

Çete Tarafından Rektör Yapılmış...

Okyanus'tan tutuklanan Rektör Okudan'ın çete tarafından rektör yapıldığı ortaya çıktı. Bakın çete lideri, Okudan'ın kesin seçilecek rakibini neyle korkutmuş...

Tutuklanan Selçuk Üniversitesi Rektörü Süleyman Okudan'ın ikinci kez rektör seçilebilmek için diğer adayları 'Okyanus çetesiyle' tehdit ederek adaylıktan çekilmeye zorladığı ortaya çıktı.

KONYA Organize Polisi tarafından düzenlenen Final operasyonu kapsamında, tutuklanan Selçuk Üniversitesi Rektörü Süleyman Okudan'ın, Okayanus çetesi lideri Okyanus Şirketler Grubu'nun sahibi Nusret Argun tarafından seçtirildiği ortaya çıktı. Rektörlük seçimleri sırasında Süleyman Okudan'ın rakipleri üzerinde şiddet kullanarak baskı kuran Argun'un, seçilmesine kesin gözüyle bakılan Prof. Dr. Reyhan Ergene'yi adaylıktan çekilmesi için tehdit ettiği belirlendi.

600 BİN DOLARIN SIRRI

REKTÖR Okudan'ın yatak odasında ele geçirilen 600 bin doların kaynağı olarak açıkladığı arsa satma işleminin ise gerçeği yansıtmadığı tespit edildi. Soruşturmayı yürüten organize polisi tarafından yapılan incelemede, Okudan'ın nöbetçi mahkemede verdiği ifadede bahsettiği satış işleminin üç yıl önce yapıldığı belirlendi.

VİLLALAR BİZİM DEĞİL

EMNİYETE başvurarak ifade veren Nusret Argun'un iki adamı, üzerlerine kayıtlı villaların asıl sahibinin Rektör Okudan, olduğunu beyan etti. İfadede, 'Asgari ücretle çalışıyoruz bu villaları nasıl alırız. Bize bu evler sizin üzerinizde dursun, daha sonra devri yaparsınız' denildiği öğrenildi. 8 ilde gerçekleştirilen operasyonda Rektör Okudan ile aralarında beyaz gömleklilerin de bulunduğu 17 kişi tutuklanmıştı.

Akıllı ol Adaylığını çek hemen

ÇETE lideri Nusret Argun'un, Rektör Süleyman Okudan karşısında seçilmesine kesin gözüyle bakılan Reyhan Ergene'yi sürekli iki adamına takip ettirerek üzerinde psikolojik baskı kurduğu son olarak bizzat tehdit ettiği dosyaya yansıdı. Dosyada Nusret Argun'un Reyhan Ergene'yi sahibi olduğu Dedeman Otel'e çağırarak, 'Aklını başına al. Sen akıllı adamsın kendine yakışanı yap. İstersen aday ol, ama sen bilirsin' dediği belirlendi. Bu görüşmenin ardından Ergene, adaylıktan çekildi. Konuyla ilgili konuşan Prof. Dr. Reyhan Ergene ise şunları söyledi; 'Onlar seçimler esnasında olan konulardı. Yorum yapmak istemiyorum.' Öte yandan okula sızan çete üyelerinin büyük bir öğrenci grubunu örgütleyerek muhalif öğretim üyelerinin gözünü korkutmak için protesto gösterisi yaptırdığı ortaya çıktı.

Tutuklanan Selçuk Üniversitesi Rektörü Süleyman Okudan'ın ikinci kez rektör seçilebilmek için diğer adayları 'Okyanus çetesiyle' tehdit ederek adaylıktan çekilmeye zorladığı ortaya çıktı.

Köy Odası Sınıfa Dönüştürüldü...

Hakkari merkeze bağlı Doğanlı Köyü Gelincik Mezrası'nda, bir evin odası sınıfa dönüştürüldü...

Vekil öğretmen 28 yaşındaki Füsun Önal, 3 sıra, bir kara tahta ve Atatürk portresi asılan bu odada 3'ü kız 5 öğrenciye eğitim vermeye başladı. Füsun öğretmen odadan bozma sınıfta köylü kadınlar da okuma- yazma kursu veriyor.

Hakkari'ye 50, Doğanlı Köyü'ne 3 kilometre uzaklıktaki 7 haneli Gelincik Mezrası'nda okul çağı gelen 5 öğrenci için 6 çocuk babası köy korucusu İsmet Berk'in 4 odalı evinin, bir odası sınıfa dönüştürüldü. Kış şartlarında 3 kilometre uzaklıkta bulunan Doğanlı Köyü'ne gitme imkanı olmayan 2'si İsmet Berki'in çocuğu olan 3'ü kız 5 öğrenci için 10 metrekarelik odaya 3 sıra, bir kara tahta, Atatürk portresi asılıp, mini bir okul oluşturuldu. Buraya da Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi'ne bağlı Bitlis Meslek Yüksekokulu İnşaat Bölümü mezunu vekil öğretmenlik yapan Füsun Önal atandı. Öğrenciler öğretmenlerinden, Füsun öğretmen de öğrencilerinde oldukça memnun.

Gelincik Mezrası'nın 5 öğrencisi de yaşıtları olan diğer öğrenciler gibi her sabah mavi önlük giyiyor. Ancak 5 öğrencili okulun öğrencilerinden 2'si sadece oda değiştiriyor, diğer 3'ü ise 20- 30 metre uzaklıktaki evden komşu evine geliyor. Zaman zaman 6 aylık Mizgin bebeğin ağlama sesleri sınıftan duyulsa da Füsun Önal diğer öğretmenler gibi eğitim-öğretimini kesintisiz veriyor. Füsun öğretmen, Türkiye'nin en az öğrencili odadan bozma okulda, 10 yaşındaki Cansel'e 4'üncü, 9 yaşındaki Özlem, 10 yaşındaki Davut ve Masum'a 3'üncü, 7 yaşındaki Gamze'ye ise 1 sınıfı okutuyor. Füsun öğretmen, öğrencilerine de özenle bakıyor. Öğrenciler, öğretmenlerinin ikram ettiği bal ve cevizi yedikten derse başlıyor. Füsun öğretmen öğlen sonrasını ise annelere ayırıyor. Aynı odada köyün 10 kadını, Füsun öğretmenden okuma yazma kursu alıyor.

ÖĞRETMENLER GÜNÜ'NÜ UNUTMADILAR

Gelincik Mezrası'nın 5 minik öğrencisi, öğretmenlerinin, Öğretmenler Günü'nü de unutmadı. Öğretmenlerini çiçeklerle karşılayan öğrenciler, öğretmenlerini çok sevdiklerini belirtirken, vekil öğretmen Füsun Önal da zor bir coğrafyada görev yapmanın gururunu yaşadığını söyledi. Önal, “Çocuklar beni çok seviyor. Mesleğimi sadece para kazanmak için değil, çok sevdiğimden dolayı yapıyorum. Bir de bu öğrencilerin gelecek yaşlarda birer iyi eğitimci olmaları için böyle bir fedakarlık yaptım. Öğretmenlik fedakarlık isteyen bir meslektir. Hakkari gibi coğrafi koşulları zor olan yerlerde çalışmak fedakarlık isteyen bir iş. Kendi isteğim üzerine gönüllü olarak özellikle böyle sıkıntılı olan köylerde görev yapmak istiyorum. Bu bir gönül işidir. Rahat yerlerde herkes çalışır, ama zor yerlere kimse gitmek istemez. Böyle bir mezrada çalışmak bana gurur veriyor. Sabahları öğrencilerimize, öğleden sonraları da köydeki anne ve ablalarına okuma yazma kursu veriyorum” dedi.

Öğretmenlere Tavuk Hediye Edildi...

Mardin Yalımköy'deki öğrenciler, öğretmenlerine çiçek yerine tavuk, yumurta, tandır ekmeği ve sucuklu ceviz hediye etti.

İlk defa böyle bir hediye ile karşı karşıya kaldığını belirten Yalım Köy İlköğretim Okulu 4\A sınıfı öğretmeni Edip Bakırcı, öğrencilerden Öğretmenler Günü hediyesi olarak çiçek beklerken, tavuk, yumurta, tandır ekmeği ve cevizli sucuk gelmesinin kendisini çok şaşırttığını söyledi.

Bakırcı, "Önemli olan öğrencilerin öğretmenlerini unutmamaları. Bizim gönlümüzü fethettiler. Onların bu temiz yürekliliği ve cömertliliği Anadolu insanının yüreğinde her zaman vardır. Öğrencilerimizle gurur duyuyorum. Tavukları kendilerine iade edeceğim. Geri kalan hediyeleri ise öğrencilerle birlikte afiyetle yiyeceğiz." dedi

Okul Müdürü Reşat Güzel ise, 22 yıllık öğretmenlik hayatında Anadolu'da bu tür güzelliklerle her zaman karşı karşıya kaldıklarını ifade etti.

Güzel, "Öğrencilerin bu anlamlı günde bizleri hatırlamaları ve cömertlikleri çok duygulandırdı. Getirdikleri hediyeleri kalplerini kırmamak için geri çevirmiyoruz. Ama tavukları kendilerine iade edeceğiz. Geri kalan hediyeleri ise öğretmen ve öğrencilerle birlikte yiyeceğiz. Öğrencilerimiz bizi unutmadılar. Biz de onların sevgilerine laik olmaya çalışacağız." şeklinde konuştu

Öğretmenler, daha sonra öğrencilerin getirdikleri tavukları ailelerine iade etti.

Yeni Evli Öğretmenleri Kaza Ayırdı...

Malatya'da genç öğretmen geçirdiği trafik kazasında yaşamını yitirdi.

Dün sabah Ankara karayolunda meydana gelen kazada, sağlık memuru Hasip Kınaş'ın kullandığı otomobil elektrik direğine çarptı. Hurdaya dönen araçta bulunan öğretmen Fatih Gürlek olay yerinde hayatını kaybederken, 5 ay önce evlendiği meslektaşı Birgül Gürlek ve araç sürücüsü ağır yaralandı.