Öğretmenlere Tavuk Hediye Edildi... - Eğitim Haberleri

25 Kasım 2008 Salı

Öğretmenlere Tavuk Hediye Edildi...

Mardin Yalımköy'deki öğrenciler, öğretmenlerine çiçek yerine tavuk, yumurta, tandır ekmeği ve sucuklu ceviz hediye etti.

İlk defa böyle bir hediye ile karşı karşıya kaldığını belirten Yalım Köy İlköğretim Okulu 4\A sınıfı öğretmeni Edip Bakırcı, öğrencilerden Öğretmenler Günü hediyesi olarak çiçek beklerken, tavuk, yumurta, tandır ekmeği ve cevizli sucuk gelmesinin kendisini çok şaşırttığını söyledi.

Bakırcı, "Önemli olan öğrencilerin öğretmenlerini unutmamaları. Bizim gönlümüzü fethettiler. Onların bu temiz yürekliliği ve cömertliliği Anadolu insanının yüreğinde her zaman vardır. Öğrencilerimizle gurur duyuyorum. Tavukları kendilerine iade edeceğim. Geri kalan hediyeleri ise öğrencilerle birlikte afiyetle yiyeceğiz." dedi

Okul Müdürü Reşat Güzel ise, 22 yıllık öğretmenlik hayatında Anadolu'da bu tür güzelliklerle her zaman karşı karşıya kaldıklarını ifade etti.

Güzel, "Öğrencilerin bu anlamlı günde bizleri hatırlamaları ve cömertlikleri çok duygulandırdı. Getirdikleri hediyeleri kalplerini kırmamak için geri çevirmiyoruz. Ama tavukları kendilerine iade edeceğiz. Geri kalan hediyeleri ise öğretmen ve öğrencilerle birlikte yiyeceğiz. Öğrencilerimiz bizi unutmadılar. Biz de onların sevgilerine laik olmaya çalışacağız." şeklinde konuştu

Öğretmenler, daha sonra öğrencilerin getirdikleri tavukları ailelerine iade etti.

Hiç yorum yok: