29 Aralık 2008 Pazartesi

İşte Okulları Kar Talili Olan İller!

Yurdun büyük bölümünde etkili olan kar yağışı ve soğuk hava, yaşamı olumsuz yönde etkiliyor. İllerde valiler okulları bir bir tatil ediyor

Doğu Anadolu Bölgesi'ndeki kent merkezlerinde kar kalınlıkları Ağrı'da 45, Kars ve Muş'ta 15, Ardahan'da 11 ve Erzurum'da 8, Palandöken Kayak Merkezi'nde ise 24 santimetre olarak ölçüldü.

Kar yağışı ve tipi nedeniyle Erzurum'da 44, Bingöl'de 52, Muş'ta 10 köy yolu ulaşıma kapalı bulunuyor.

Öte yandan, bölgede gece yaşanan en düşük hava sıcaklıkları sıfırın altında olmak üzere Erzurum'da 28, Ardahan'da 27, Kars'ta 24, Ağrı'da 23, Muş'ta 19, Erzincan 10 ve Iğdır'da ise 9 derece olarak ölçüldü.

Bu arada, aşırı soğuk hava nedeniyle bölgedeki birçok ilde, evlerin su şebekesi dondu.

Muş'ta kar yağışı ve şiddetli rüzgar nedeniyle özellikle kırsaldaki enerji nakil hatları zarar gördü.

TEDAŞ Muş Müessese Müdürü Mahmut Anaç, enerji nakil hatlarındaki tahribat nedeniyle Muş merkez ile Bulanık ve Malazgirt ilçelerine bağlı 50 köye bir gün süreyle elektrik verilemediğini söyledi.

Yapılan çalışmaların ardından arızaların giderilerek, hasar gören hatların onarıldığını ifade eden Anaç, "Şu an için herhangi bir sorun yok. Köylere yeniden elektrik verilmeye başlandı. Ancak maddi zararımız yaklaşık 35 bin YTL'dir" dedi.

Bu arada, Kütahya il merkezi ve ilçelerinde kar yağışı ve tipi nedeniyle ilköğretim okullarında eğitim öğretime yarın ara verildi.

Konya'nın Kulu ilçesinde de sabah saatlerinde başlayan kar yağışı, ilçe merkezi ile bağlı yerleşim birimlerinde yaşamı olumsuz etkiledi. Kar yağışının devam etmesi nedeniyle ilçe merkezi, bağlı belde ve köylerdeki ilköğretim okulları ile liselerde yarın eğitim öğretime ara verildi.

Eskişehir Milli Eğitim Müdürü İbrahim Ceylan da taşımalı eğitimin yapıldığı Seyitgazi ve Sivrihisar ilçelerinde eğitime yarın ara verildiğini bildirdi.


Uşak ve Eskişehir'de, öğle saatlerinde başlayan ve gece de devam eden kar yağışı nedeniyle okullar yarın için 1 gün tatil edildi.


Bursa'nın Büyükorhan, Keles, Orhaneli ve Harmancık ilçelerindeki okullarda, kar nedeniyle eğitime 1 gün ara verildi.

Alınan bilgiye göre, dün akşamdan itibaren etkili olan ve bugün de aralıklarla devam eden kar yağışı, günlük yaşamı olumsuz etkiledi.

Büyükorhan, Keles, Orhaneli ve Harmancık kaymakamlıkları, bu ilçelerdeki okulların yarın tatil edilmesini kararlaştırdı.



Haymana ve Polatlı'da eğitime ara verildi.

Yolların kapanmasıyla ilçelerdeki tüm okullar bugün tatil edildi.
Yoğun kar yağışının devam etmesi nedeniyle Haymana ve Polatlı'nın ilçe merkezi ve köylerinde bugün eğitim ve öğretime ara verildi. Kar yağışı nedeniyle köy yollarının ulaşıma kapandığı bildirildi. Kapalı yolların açılması için kar yağışının etkisini kaybetmesinin beklendiği kaydedildi


Bursa'da Eğitime Ara Verildi

Alınan bilgiye göre, dün akşamdan itibaren etkili olan ve bugün de aralıklarla devam eden kar yağışı, günlük yaşamı olumsuz etkiledi.

Büyükorhan, Keles, Orhaneli ve Harmancık kaymakamlıkları, bu ilçelerdeki okulların yarın tatil edilmesini kararlaştırdı.

Ankara'da Okullar Tatil Değil...

Ankara Valisi Kemal Önal dün yaptığı açıklamada İlk ve orta dereceli okullarda eğitim ve öğretime kar yağışı nedeniyle ara verilmeyeceğini açıkladı.

Ankara Valisi Kemal Önal, olumsuz hava koşullarının eğitim-öğretimde aksaklığa neden olmayacağını belirterek, "İlk ve orta dereceli okullarda eğitim ve öğretime kar yağışı nedeniyle yarın ara verilmiyor" dedi.

Kemal Önal, Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü ile sürekli irtibat durumunda olduklarını söyledi.

Hava durumu hakkında uzmanlardan bilgi aldıklarını ifade eden Önal, kar yağışının gece yarısına dek süreceğini, ancak eğitim ve öğretimde aksaklığa yol açacak bir durumun oluşmadığını ifade eden Önal, "İlk ve orta dereceli okullarda eğitim ve öğretime kar nedeniyle yarın ara verilmiyor" dedi.

Okul taşıtlarından gerekli donanıma sahip biçimde trafiğe çıkmalarını isteyen Önal, özellikle buzlanmaya karşı dikkatli seyretmeleri konusunda sürücüleri uyardı.