26 Mart 2009 Perşembe

Liseliler Arasında Bıçaklı Kavga...

Mersin'de lise öğrencileri arasında okul çıkışı meydana gelen kavgada 3 öğrenci çeşitli yerlerinden bıçaklandı.

Edinilen bilgiye göre, Mezitli Çok Proğramlı lisesi 11. sınıf öğrencisi bir grup ile 10. sınıf öğrencisi bir grup arasında geçtiğimiz günlerde futbol turnuvası yüzünden çıkan tartışma fazla büyümeden önlendi.
Ancak okul dışındaki gençlerinde olaya karışması ile öğrenciler arasındaki tartışma bu gün öğle saatlerinde okul çıkışı kavgaya dönüştü. Bıçaklarında kullanıldığı kavga sonucu vücutlarının çeşitli yerlerinden yaralanan öğrencilerden Çağatay C.(18), Uğur A. (18) 112 Ekiplerince kaldırıldıkları Mersin Devlet Hastanesi'nde; İlhan D.(18) ise Özel Toros Hastanesi'nde tedavi altına alındı.
Polis olaydan sonra kaçan ve bıçaklama olayını gerçekleştirdiği iddia edilen A.K'yı yakaladı.

Öğretmenlerin Yurtdışı Aylıkları Arttı...

Türk Cumhuriyetleri ve Türk Topluluklarında görevlendirilen öğretmenlerin aylıkları yeniden belirlendi.

Türk Cumhuriyetleri ve Türk Topluluklarında Milli Eğitim Bakanlığı işbirliğinde açılan öğretim kurumlarında Bakanlıklar arası Ortak Kültür Komisyonunca görevlendirilen öğretmenlerin yurt dışı aylıkları 01/03/2009 tarihinden itibaren Bakanlar Kurulu'nun 25/02/2009 gün ve 2009/14737 sayılı kararı ile değiştirilmiştir. Yeni Yurt Dışı Aylıkları ülkelere göre aşağıdaki şekilde belirlenmiştir. Romanya 1700 ABD Doları Moldova 1650 ABD Doları Azerbaycan1650 ABD Doları Kazakistan 1650 ABD Doları Türkmenistan 1650 ABD Doları Kırgızistan 1450 ABD Doları Özbekistan 1450 ABD Doları Tacikistan 1450 ABD Doları

Anestezi Öğrenme Güçlüğü Sebebi

3 yaşına kadar iki veya daha fazla sayıda anestezi alan çocuklarda ileriki yıllarda öğrenme güçlüğü görülebiliyor.

Anesthesiology dergisinde yer alan habere göre, Mayo Tıp Okulu Anesteziyoloji bölümünden Dr. Robert Wilder, aileleri korkutmak istemediklerini belirterek, "Ameliyatlarda 2 ya da daha fazla sayıda anestezi alan çocuklarla öğrenme güçlüğü arasında bir ilişki bulduk. Ancak, kesin olarak anestezinin öğrenme güçlüğüne yol açıp açmadığını bilmiyoruz" dedi. Hayvanlar üzerinde yapılan önceki çalışmalar da anestezi ilaçlarının beyin gelişimini etkilediğini göstermişti. Geçen yılki çalışmaya göre ise, fıtık ameliyatı olan 3 yaşın altındaki çocuklarda ileride davranış ve gelişim problemleri riskinin 2 kat daha fazla olduğu belirtilmişti. Araştırmacılar, operasyon boyunca genel anesteziye maruz kalmanın riskteki artışta rolü olduğundan şüpheleniyorlar. Diğer çalışmalar ise benzer bağlantılar olduğunu gösteriyor. Araştırmacılar, çocukların beyinlerinin hayatlarının ilk yıllarında süratle geliştiğini ve beynin bu süre içinde çok savunmasız olduğu söylüyorlar. Amerikan Anestezi Uzmanları Derneği Başkanı Dr. Randall Clark, "Bu konu hakkında hepimiz çok endişeliyiz, anestezinin bebekler üzerindeki etkilerini görmek için yoğun çalışıyoruz. Ancak, henüz bu durumu açıklayacak çok kesin bir kanıt yok. Bu sorulara yanıt bulmak için Amerikan Gıda ve İlaç Dairesi ile birlikte çalışıyoruz" dedi.