13 Mayıs 2008 Salı

'Öğretmenlerin Hak Kaybı Olur'

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı, genelge ile ek ders ücretlerinin hesaplanma şeklinin değiştirilmesi nedeniyle öğretmenlerin kaybının olduğunu söyledi.

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, bir genelge ile ek ders ücretlerinin hesaplanma şeklinin değiştirilmesi nedeniyle öğretmenlerin 200-300 YTL kaybının olduğunu söyledi. Koncuk, “Sayın Bakan'a sesleniyoruz, Yeter artık çekin elinizi ek ders ücretlerimizden” dedi.
Milli Eğitim Bakanlığı bir genelgeyle öğretmenlerin ek ders ve maaş karşılığı derslerinin hesaplama şeklini değiştirdi. Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Koncuk, bu düzenleme öncesindeki uygulamada, öğretmenlerin hangi derslerinin ücretli, hangi derslerinin maaş karşılığı olduğunu bildiğini kaydederek, “ Öğretmenlerin sadece sevkli, izinli olduğu günlere denk gelen ücretli dersleri kesilmekteydi. Bu konuda hiçbir sorun yoktu” dedi. Bu uygulamayı değiştiren Milli Eğitim Bakanlığı'nın tatil, izinli ya da sevkli günlere yansıyan tüm dersleri ek ders olarak kabul ettiğini anlatan Koncuk, MEB'in ek ders ücreti alabilmek için maaş karşılığı olan dersleri doldurmayı bir mecburiyet haline getirdiğini söyledi. öğretmenlerin ayda 200-300 YTL ücret kayıplarına sebep olacak bu uygulama için, 2007 yılının Nisan ayında ülke genelinde iş bırakma eylemi yaptığını anımsatan Koncuk, iktidarın yeni bir kararla ayda dört sevk alınması halinde öğretmenlerin ücretlerinin kesilmeyeceğini ilan etmesine karşın bu kararı seçimlerden sonra kaldırdığını belirtti.

-“İKTİDAR, ÖĞRETMENLE ALAY EDİYOR”-

Öğretmenlerin bu nedenle ek ders ücretleri yönünden büyük hak kayıpları yaşayacaklarını ifade eden Koncuk, “Bu uygulama değişikliği ile öğretmenlerle açıkça alay edilmekte ve öğretmenlerin kazanılmış hakları ellerinden alınmaktadır. İktidar eğitim çalışanları üzerinde oyalama taktiğini uygulamaktadır. Aldatmacayı kural haline getiren hükümet, eğitimcileri sürekli hayal kırıklığına uğratmaktadır” dedi.
Koncuk, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in bu uygulamalar karşısında hiçbir tavır ortaya koymadığını ve öğretmenlerin hakkını hiçe sayan bir yaklaşım sergilediğini kaydederek, “Sayın Bakan'a sesleniyoruz. Yeter artık çekin elinizi ek ders ücretlerimizden. Beş yıldır, eğitimcileri mutlu etmek adına bir tek adım atmadınız. Artık harekete geçiniz ve eğitim çalışanlarına sahip çıkınız” dedi.

Turkish Yatırım Menkul Değerler tarafından hazırlanan günlük bültende piyasaların yol ayrımına geldiği belirtildi.

Gülten Dayıoğlu Çocuk ve Gençlik Edebiyatı Vakfı’nın “Çocuk Romanı” ödül töreni, Ertuğrul Günay’ın katılımıyla Dolmabahçe Sarayı’nda yapılacak.

Gülten Dayıoğlu Çocuk ve Gençlik Edebiyatı Vakfı'nın “Çocuk Romanı” ödül töreni, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın katılımıyla 15 Mayıs Perşembe günü Dolmabahçe Sarayı'nda yapılacak.


Gülten Dayıoğlu Çocuk ve Gençlik Edebiyatı Vakfı tarafından “Çocuk Romanı” dalında ilki düzenlenen edebiyat yarışmasında birinciliği kazanan Zehra Tapunç ve Dursun Ege Göçmen'e ödülleri, saat 18.30'da Dolmabahçe Sarayı'nda düzenlenecek bir törenle verilecek.
Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın da katılacağı törende ayrıca, Çocuk ve Gençlik Edebiyatı yazarı Gülten Dayıoğlu'nun 45. sanat yılı da kutlanacak.


Törende, Bakan Ertuğrul Günay'ın yanı sıra, Gülten Dayıoğlu Çocuk ve Gençlik Edebiyatı Vakfı adına Mütevelli Heyeti Başkanı Gülten Dayıoğlu ile Vakfın Danışma Kurulu üyeleri adına gazeteci Doğan Hızlan da birer konuşma yapacaklar.