8 Haziran 2009 Pazartesi

Bakan'dan Gece Yarısı Yurt Baskını

DEVLET Bakanı Selma Aliye Kavaf, Afyonkarahisar Mehmet Akif Ersoy Kız Yetiştirme Yurdu'na gece yarısı denetim gerçekleştirdi.

Denizli'den Ankara'ya giderken ani bir kararla Afyonkarahisar Mehmet Akif Ersoy Kız Yetiştirme Yurdu'na gelen Bakan Kavaf, AKP Afyonkarahisar Milletvekili Ahmet Koca ve Belediye Başkanı AKP'li Burhanettin Çoban ile birlikte yurdu gezerek incelemelerde bulundu. Odalara yalnız giren Bakan Kavaf, öğrenci başkanı 17 yaşındaki Belma Keleş ile birlikte yurdu dolaştı ve kızların yurttaki sorunları hakkında bilgi aldı. Yurdun yemek salonunu ve spor salonunu gezen Bakan Kavaf, yurt çıkışında, “Kızlarımıza 'iyi geceler' dedik, onlarla sohbet ettik. Herhangi bir olumsuzluk görmedik. İyi görünüyor” dedi. Bakan Kavaf, denetlemenin ardından gece Ankara'ya geçti.

İki Türkçe Sorusu Tartışmalı

7. sınıflar için yapılan SBS'da A kitapçığında 12. ve 16. sırada yer alan Türkçe soruları tartışma yarattı ve tepki çekti.

7. sınıflara yönelik SBS sınavında sorulan iki soru tepki çekti. A kitapçığında Türkçe testinde 12. ve 16. sırada yer alan sorular, öğrencileri şaşırttı, velilerin ve eğitimcilerin tepkisini çekti. Velilerden star gazetesine gelen yoğun telefon ve maillerle dikkat çekilen sorulara konulan şıkların birden çok doğru yanıt içerdiği görülüyor. 16. soruda A ve D şıklarının her ikisi de doğru iken, 12. soruda cevap anahtarında A olarak gösterilen yanıtın tek başına doğru olması olanaklı görünmüyor. Eğitimciler ve mağdur veliler, bu iki sorunun iptal edilmesini talep ediyor. İşte tartışma yaratan ve yoğun tepki çeken o iki soru ve cevap anahtarı

Erişilebilirlik ve Kalite Gelişti

Sabancı Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Güler Sabancı, Sabancı Üniversitesi'nin ilk kez toplumsal katılım programını hayata geçirdiğini söyledi.

EN İYİLER ÖRNEK Raymond Georis Yenilikçi Filantropi Ödülü'nü aldığı törende konuşan Güler Sabancı, "Üniversitemizde, Müzemizde ve Vakfımızda gerçekleştirdiğimiz tüm projelerde, dünyadaki en iyileri örnek alıyoruz ve onların da üzerine çıkmak için çalışıyoruz" dedi. Ailesinin üniversite kurulması sorumluluğunu kendisine verdiğini anlatan Sabancı, 1995'te ilk arama konferansıyla başladığı bu yolculuğun bugün de devam ettiğini bildirdi. Sabancı Üniversitesi'ni, Vakfın en önemli hayırseverlik girişimlerinden biri olarak değerlendiren Sabancı şunları söyledi: "Sabancı Üniversitesi, Türkiye'de ilk kez öğrencilerin zorunlu olarak dahil olduğu toplumsal katılım programını hayata geçirmiştir. Türkiye'de eğitimin erişilebilirliğini ve kalitesini geliştirme yönündeki çabaların harekete geçirilmesinin savunuculuğunu üstlenen Eğitim Reformu Girişimi de üniversitemizde doğmuştur. Akademik çalışmalar, araştıma ve sivil toplum kuruluşlarıyla yapılan işbirlikleri neticesinde sosyal ve ekonomik adaletsizliklerin sebeplerini ve bunların farklı şekillerde yönetilebileceğini, daha da net görmeye başladık."

Sedyede Sınav

Kahramanmaraş'ta evin çatısından düşerek kolunu ve bacağını kıran ilköğretim okulu öğrencisi, Seviye Belirleme Sınavı'na ambulansla geldi, sedye ile girdi.

Sadece bir kolunu kullanabilen Kahramanmaraş Tekir İlköğretim Okulu 8'inci sınıf öğrencisi Pınar Doğan'a, sınav sırasında 2 öğretmen refakat etti. Öğretmenlerden biri soruları okurken, diğeri de Pınar'ın söylediği şıkkı işaretledi. Doğan, uzun zamandır bu sınavı beklediğini ve büyük bir özveriyle hazırlandığını belirterek, "Acılarıma rağmen sorulara konsantre olmaya çalıştım. Bana yardımcı olan öğretmenlerime teşekkür ediyorum'' dedi.