29 Nisan 2008 Salı

İşadamı Hocalar Geliyor...

Okan Üniversitesi;“Türkiye’de İş Dünyası ve Girişimcilik” dersini İşletme Bölümü ders programına ekledi.Programda başarılı işadamları ders verecek.

İşadamlarından üniversitelilere girişimcilik dersleri
Okan Üniversitesi Türk iş hayatını tanıtmak, girişimcilik hakkında güncel bilgiler vermek, farklı sektörlerde büyük başarılar elde etmiş işadamlarının deneyimlerinin öğrencilere aktarılmasını sağlamak amacıyla 2007-2008 Bahar Döneminde “Türkiye'de İş Dünyası ve Girişimcilik” dersini İşletme Bölümü ders programına ekledi. Bu program kapsamında yeni dünya düzeninde stratejik yönetim, girişimcilik, yaratıcılık, insan kaynakları yönetimi ve iletişim, girişimcilik ve finansal yönetim ile stratejik pazarlama konuları üzerinde duruluyor. Bu kapsamda, Akfen Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın, yarın Okan öğrencilerine girişimcilik konusundaki deneyimlerini aktaracak.

Ankara Devlet Tiyatrosu yarın Poyraz Köyü İlköğretim Okulu öğrencilerine ücretsiz temsil verecek.

4. Küçük Hanımlar Küçük Beyler Uluslararası Çocuk Tiyatroları Festivali” kapsamında, Ankara Devlet Tiyatrosu yarın Poyraz Köyü İlköğretim Okulu öğrencilerine ücretsiz temsil verecek. Festival ayrıca yarın genç yazarları oyun yazmaya teşvik etmek amacıyla “OYA”lama adında bir de atölye çalışması düzenleyecek.
Devlet Tiyatrolarından yapılan açıklamaya göre, Ankara Devlet Tiyatrosu, yarın sona erecek “4. Küçük Hanımlar Küçük Beyler Uluslararası Çocuk Tiyatroları Festivali” kapsamında, Poyraz Köyü İlköğretim Okulu öğrencilerine ücretsiz temsil verecek. Türkiye'de Çocuk Tiyatrosu'nun gelişmesine katkıda bulunmak amacıyla düzenlenen festival son gününde “Donkişot” adlı oyunu Poyraz Köyü İlköğretim Okulu'ndan gelen, tiyatroya hiç gidememiş öğrencilere izletilecek. Trabzon Devlet Tiyatrosu'nun sahnelediği “Donkişot” adlı oyun saat 11.00'de Akün Sahnesi'nde miniklerle buluşacak. Öğrencilerin tiyatroya gidiş ve dönüşleri Polatlı Belediyesi ile Devlet Tiyatroları'nın tahsis ettiği araçlarla sağlanacak.

-“OYA”LAMA OYUN YAZMA ATÖLYESİ-

Festival ayrıca yarın genç yazarları oyun yazmaya teşvik etmek amacıyla “OYA”lama adında bir atölye çalışması düzenleyecek. Devlet Tiyatrosu Sanatçısı Eray Eserol başkanlığında yapılacak “Oyun Yazma Atölyesi” çalışması 13:30 – 17:30 saatleri arasında, İrfan Şahinbaş Sahnesi'nde gerçekleştirilecek. Ankara Üniversitesi DTCF Tiyatro Bölümü Dramatik Yazarlık Ana Sanat Dalı Bölümü öğrencileri, Çağdaş Drama Derneği'nden 10-12 yaş grubundan 12 çocuk, Çağdaş Drama Derneği'nden, DTCF'den ve Devlet Tiyatrosu'ndan birer gözlemci olmak üzere 25 kişilik bir grupla yapılacak çalışmada çocuklar, yazarların fikirleri doğrultusunda doğaçlama yapacaklar. Yazarlar fikirlerinin çocukları etkileyip etkilemediğine bakarak durum değerlendirmesi yapacaklar. Sonra da hedefe ulaşmak, sorunları saptamak, ilgi alanlarını belirleyerek bunları pedagojik yaklaşımlarla değerlendirmek de yazarlara ve asistanlarına kalacak.
Öte yandan yazarların ortaya çıkaracağı oyunların Devlet Tiyatroları'nın repertuar kurulundan geçmesi halinde sahnelenmesi de projeler arasında yer alıyor.

Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Aydoğan Babaoğlu, Bursa Işıklar Askeri Lisesi’nin Hava Kuvvetleri Komutanlığı’na devredileceğini doğruladı.

Orgeneral Babaoğlu, gazetecilerin Işıklar Askeri Lisesi'nin Hava Kuvvetleri Komutanlığı'na geçişinden sonra sivil kaynaklardan yararlanıp yararlanmayacakları sorusu üzerine, “İhtiyacımıza göre tabii ki sivil kaynakları kullanmaya devam edeceğiz” dedi. Genelkurmay Başkanlığı bir süreden bu yana Bursa'daki Işıklar Askeri Lisesi'nin Hava Kuvvetleri Komutanlığı'na devredilmesine ilişkin çalışma yürütüyordu. 1 Temmuz'dan itibaren Hava Kuvvetleri'ne devredilecek olan Işıklar Askeri Lisesi, yeni öğretim yılında Işıklar Hava Lisesi olarak eğitim öğretime devam edecek.

Milli Eğitim Bakanlığı; anadolu ve genel liselerin açılmasına yeni düzenleme getiriyor.

Anadolu ve genel liselerin açılmasına ilişkin yeni düzenleme hazırlığında olan Milli Eğitim Bakanlığı, düzenlemede iki tür lisenin de açılış şartlarını aynı düzeye çekmeyi planlıyor. Anadolu lisesine olan talebin artması nedeniyle yapılacak düzenleme ile hangi tür okula talep gelirse o tür okul açılacak. MEB Ortaöğretim Genel Müdürlüğü, hazırladığı önerileri de Bakan Hüseyin Çelikíe sundu. Öneriler arasında Anadolu liselerinin açılmasının kolaylaştırılması da var.

Yapılacak yeni düzenleme ile genel liselerin açılma şartında en az 20 bin, Anadolu liselerinin açılma şartında ise en az 50 bin olması gereken yerleşim alanı nüfusunun, 10 bine düşürülmesi planlanıyor. Anadolu liselerinin açılma şartında yer alan “en az 14 derslik bulunması” şartı da 8'e indirildi.

Yarışmaya Katılan Liseler...

Ankara Hürriyet’in Çankaya Belediyesi’nin işbirliği ile düzenlediği Liseler Arası Genç Nota Müzik Yarışması’nda ilginç bir rekabete sahne olacak.

Türk Telekom Anadolu Lisesi'nin solisti Savina Anuschka Çıkar, 75. Yıl Lisesi'nin solisti olan Anja Zelin Çıkar ile sahnede rakip olacak.

Ankara önümüzdeki hafta Genç Nota ile sallanmaya hazırlanırken, 34 grup 80'e yakın şarkı ile üç dalda mücadele edecek. İcra, düzenleme ve beste dallarının yanısıra iki kişi de en iyi kız ve erkek solist dalında sahnedeki performanslarının sonucunda birinciliği birinciliğe uzanacak. Ankara Hürriyet'in Çankaya Belediyesi'nin işbirliği ile düzenlediği Liseler Arası Genç Nota Müzik Yarışması'nda hazırlıklar tüm hızıyla sürerken, yarışma ilginç bir rekabete de sahne olacak. Türk Telekom Anadolu Lisesi'nin solisti Savina Anuschka Çıkar, 75. Yıl Lisesi'nin solisti olan Anja Zelin Çıkar ile sahnede rakip olacak.

Türk Telekom Anadolu Lisesi, icra dalında Üç Nokta Bir Grubu'nun Ölmeden Ünlü Olsam isimli şarkısı ve düzenleme dalında da Joan Osbourne'nun One of us şarkısı ile birincilik için mücadele edecek.

Tercihini Türkçe sözlü müzikten yana kullanan Ankara (Anadolu) Lisesi grubu, icra dalında Nur Yoldaş'tan Sultaniyegah, düzenleme dalında Nev'den Susma ve beste dalında Muhtacım isimli şarkısı ile yarışacak.

Yıldırım Beyazıt Anadolu Lisesi Amon Amarth'tan The Pursuit of Vikings isimli şarkı ile tek dalda performans sergilerken, Yahya Kemal Beyatlı Lisesi icra dalında İzel'den Galibi Sen isimli şarkıyı seslendirip, düzenleme dalında bir Sezen Aksu klasiği ile Haydi Gel Benimle Ol diyecek.

NEŞET ERTAŞ'TAN NEREDESİN SEN

Prof. Dr. Mehmet Kaplan Sosyal Bilimler Lisesi icra dalında Blur'dan Song2'nin yasınıra, beste dalında kendi şarkıları İyileşemiyorum ile mücadele edecek. Kırkkonaklar Anadolu Lisesi de kendi bestelerinin yanısıra Bulutsuzluk Özlemi'nden Yine Düştük Yollara ile icra dalında Aqua'dan Barbie Girl ile de düzenleme dalında birincilik için yarışacak.

The Crainbarries'ten Zombie ile icra dalında yarışmaya katılan Elvankent Bilgi Anadolu Lisesi'nin grubu, Tek Başıma isimli besteleri ile sahnede olacak. Düzenleme dalında Neşet Ertaş'ın Neredesin Sen isimli şarkısı ile dikkat çeken Özel Evrensel Koleji, icra dalında Sertap Erener'in Aslolan Aşktır isimli şarkısını, beste dalında de Sensiz Olmaz isimli şarkısını seslendirecek.

Aydınlıkevler Anadolu Lisesi iki ünlü kadın sanatçının şarkıları ile yarışacak. Grup icra dalında Rihanna'nın Umbrella'sını, düzenleme dalında Beyonce'nin Irreplaceable'ını çalacak.

Dr. Binnaz Ege Dr. Rıdvan Ege Anadolu Lisesi de, TED Ankara Koleji ile birlikte yarışmaya iki ayrı grupla katılan diğer bir okul. Okulun bir grubu icra dalında Rainbow'dan Long Live Rock'n Roll isimli şarkıyı, beste dalında Overdooze Rock'n Roll isimli şarkısını söyleyecek. Okulun diğer grubunun beste dalındaki şarkısı Kaybettim Kendimi, düzenleme dalındaki şarkısı ise Sertap Erener'den Yanarım isimli şarkılar olacak.

SELVİ BOYLUM AL YAZMALIM

Düzenleme dalında bir başka güzel Türk ezgisi Selvi Boylum Al Yazmalım'la yarışacak Özel Büyük Kolej, icra dalında Scorpions'tan Wind of Change ile yarışacak. Aşık Veysel'in unutulmazı, Uzun İnce Bir Yoldayım türküyü yeniden düzenleyen Kaya Beyazıtoğlu Lisesi, Pennywise'tan Bro Hymn Tribute ile icra dalında, Kaçış Yok isimli şarkıları ile beste dalında rakipleriyle mücadele edecek.

Yarışmaya tek şarkı iddiası ile katılan Abdullah Mürşide Özünenek Anadolu Lisesi'nin şarkısı ise beste dalında Kabus isimli çalışma olacak.

Bu yıl Türkiye'yi Eurovision'da temsil edecek Mor ve Ötesi'nin Yaz Yaz Yaz isimli şarkısını icra dalında seslendirecek olan Çağrıbey Anadolu Lisesi, beste dalında Boşver isimli şarkısı ile yarışacak.

ANKARAANADOLULİSESİ

KIRKKONAKLAR ANADOLU LİSESİ

PROF. DR. MEHMET KAPLAN

SOSYAL BİLİMLER LİSESİ

ÖZEL BÜYÜK KOLEJ

KAYA BAYAZITOĞLU LİSESİ

ÖZEL EVRENSEL KOLEJİ

TÜRK TELEKOM ANADOLU LİSESİ

75. YIL LİSESİ

ÇAĞRIBEY ANADOLU LİSESİ

YILDIRIM BEYAZIT ANADOLU LİSESİ

AYDINLIKEVLER ANADOLU LİSESİ

YAHYA KEMAL BEYATLI LİSESİ