24 Eylül 2010 Cuma

Okul önlerindeki denetimler korkuttu

Avcılar’da zabıta ekipleri okul önlerindeki gıda ürünü satan seyyar satıcıları ve iş yerlerini tepeden tırnağa denetledi. Sonuç ürkütücüydü. İşyerlerinin çoğunda tarihi geçmiş ürünler satılıyordu, temizlik kurallarına ise kimsenin uyduğu yoktu.

Avcılar Belediyesi Zabıta Ekipleri eğitim öğretim sezonunun açılmasıyla birlikte okul önlerinde öğrencilerin uğrak yeri haline gelen pastane, kafeterya, simit evi, börek salonu ve okul kantinlerini sıkı denetim altına aldı.

Okul önlerindeki seyyar satıcılar ve işyerlerini tepeden tırnağa denetleyen zabıta ekipleri tarihi geçmiş ürünler satan, temizlik kurallarına uymayan bir çok yer tespit etti.

Özellikle poğaça, börek satan pastane türü işyerlerinde titiz bir denetim yapan zabıta, birçok iş yerinin öngörülen kurallara uymadığını, çalışan personelin önlük ve başlarına bone takmadığını belirledi.

GÖZ AÇTIRMIYORUZ

Zabıta Müdürü Erdoğan Yerçi “Avcılar Belediyesi olarak temizliğe çok dikkat ediyoruz. Başkanımızın talimatıyla kurallara uymayan işyerleriyle ilgili gerekli uyarıları yaparak hakklarında yasal işlem yapıyoruz.

Çocuklarımızın sağlığını hiçe sayanlara göz açtırmıyoruz. İşyerlerin ruhsatlı ve temiz olmasına özen gösteriyoruz.

Avcılar’da özellikle öğrencilere hizmet veren iş yerlerinin temiz olması şart. Bu konudaki denetimlerimiz sürecek” dedi.

Siirt Emniyet Müdürlüğü 'Okul Polisi' Kurdu

Siirt Emniyet Müdürlüğü 'Okul Polisi' Kurdu
Siirt Emniyet Müdürlüğü, 2010-2011 Eğitim Yılının Başlaması Nedeniyle Okul Önlerinde ve Çevresinde Tedbir Aldı. 36 Motorize ve 10 Yaya Devriye Ekibi Kuruldu.


Siirt Emniyet Müdürlüğü, 2010-2011 eğitim yılının başlaması nedeniyle okul önlerinde ve çevresinde tedbir aldı. 36 motorize ve 10 yaya devriye ekibi kuruldu.

Emniyet müdürlüğünden yapılan basın açıklamasında, "İlimizde bulunan okullarda iletişimi sağlamlaştırmak, sorunları tespit etmek ve alınabilecek önlemler konusunda okullarla işbirliği sağlanarak okullarımız ve çevresinde güvenliği en üst seviyede muhafaza etmek amacıyla Okul Polisi Ekibi kurulmuştur." denildi.

Okul polisi olarak görevlendirilen personelin okul idarecileri ile görüşerek aile birliği toplantılarına katılacağını belirten Emniyet Müdürlüğü, muhtemel olumsuzlukların önceden tespit edilerek gerekli önlemlerin alınacağını kaydetti

Kayıt Paran Yoksa 'Açlık Belgesi' Bul

Kayıt Paran Yoksa 'Açlık Belgesi' Bul

Kuştepe'deki Yunus Emre Lisesi'nde kayıt yaptırırken 'bağış parası' ödeyemeyen veliden "muhtarlıktan açlık sınırında olduğunu belgeleyen yazı getir" talebi isyan ettirdi
Şişli Kuştepe'de Yunus Emre Lisesi'ne kayıt yapmak için gelen bir veliye "Açlık sınırında olduğunuzu muhtardan onaylatın, kayıt parası ödemeyin" denmesi velileri çileden çıkardı. Talep edilen 50 ila 150 TL arasındaki parayı ödeyemeyenlerden "muhtarlıktan fakirlik belgesi istenmesinin" rencide edici olduğunu belirten bir grup veli, uygulamayı proteste etti. Kızının okul kaydı için gelen Hülya U., okul aile birliğinin 50 TL kayıt parası istediğini bunu ödeyemeyeceğini söyleyince ise kendisine üzerinde "Bir yıl boyunca aşağıda ismi yazılı kişi 50 TL ödeyemez durumdadır" yazan not kağıdı verilerek "Gidin bu kağıdı muhtara verip açlık sınırında olduğunuzu onaylatıp gelin 50 TL ödemeyin" denildiğini söyledi.

'KIZLARINIZ OKULA DİYORLARDI'

Bu gelişme üzerine okul önündeki bir grup veli uygulamaya tepki gösterdi. Babası cezaevine girdiği için okula gidemeyen ve daha sonra İstanbul Roman Çiçekçileri Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Metin Salih Şentürk tarafından ikna edilen A. D.'ye okul aile birliğinden birisinin "Sen geçen yıl devamsızlıktan kaldın. Şimdi gelmene gerek yok. Boşu boşuna sıraları meşgul etme" dediği belirtildi. Kendisinden 150 TL kayıt parası istendiğini belirten bir başka veli ise "Ben doğuluyum. Kızlarınızı okula gönderin diyorlardı, şimdi engelliyorlar" diyerek isyan etti. Veliler bir süre Okul Müdürü Celal Kocabaş'la da görüştü. Yöneticileri ise okulların masrafları için bağış aldıklarını, yazı lı belge isteyen yöneticilerin ise uyarılacağını söyledi.

Modern Aile Mağara İnsanın Gerisinde

Modern Aile Mağara İnsanın Gerisinde

Mağara insanlarının çocuk yetiştirme açısından, günümüzün "modern" ebeveynlerinden daha iyi oldukları belirtildi.
Psikologlar, bebeklerin ağlamasına izin vermek, uzun zaman bebek arabasında bırakmak ve dışarıda oynamalarına izin vermemenin, sağlıklı iletişim kuramayan bir kuşağın ortaya çıkmasına yol açtığını bildiriyorlar.

Prof. Darcia Narvaez'e göre, avcı-toplayıcı toplumlar, çocuk yetiştirme konusunda 21. yüzyılın ailelerinden daha iyi fikirlere sahipti. O dönemin çocuklarının ağlamasına asla izin verilmiyordu, çocuklar sürekli kucakta taşınıyordu, sokakta çok zaman geçiriyordu ve aylar değil yıllarca meme emiyordu.

Daily Mail'deki habere göre Prof. Narvaez, 3 yaşındaki çocukların ebeveynlerinin tutumları ve bunların avcı-toplayıcı toplumlardaki çocuk yetiştirme biçimleriyle karşılaştırıldığı bir araştırma yaptı.

Eski toplumlarda çocukların geniş ailelerde büyüdüğünü, evde anne ve baba dışındaki bir sürü insanın daha çocuğa sevgi gösterdiği bir ortamın bulunduğunu belirten Prof. Narvaez, bu ailelerde çocukların ağlamaları ve yaygaralarına daha çabuk müdahale edilebildiğini söyledi.

Narvaez, "Çok eski atalarımız ayrıca, annelerinin kucağında daha fazla zaman geçiriyorlar ve böylece yakın bağ kuruluyordu. Çocuklar dövülmüyordu" dedi.

Çocukların ayrıca dışarıda özgürce oynamasına ve çevreyi keşfetmesine izin verildiğini belirten Prof. Narvaez, bu tür bir çocuk bakımının, kişiliğinin şekillendiği ilk yıllarda çocuğun maneviyatının oluşumunda önemli olduğunu kaydetti.

Günümüzde ise uzmanlar ebeveynlere, çocukların "kontrollü ağlamasına izin vermelerini" ve yaramazlık yapan çocukların odalarına kapatılarak cezalandırmalarını tavsiye ediyor.

Yapılan araştırmalar, yeteri kadar oynamasına izin verilmeyen çocuklarda hiperaktivite ve ruh sağlığı sorunları ihtimalinin daha fazla olduğunu gösteriyor.

Prof. Narvaez, son 50 yılda Amerikalı çocukların mutluluk ve huzurunda azalma olduğunu gösteren araştırmaları da hatırlattı. İngiltere'de yapılan bir araştırma da, çocuklarda ruh sağlığı sorunlarında artış olduğunu gösteriyor.

Narvaez'in araştırması, gelecek ay ABD'deki bir konferansta bilim çevrelerine sunulacak.