6 Şubat 2009 Cuma

Ehliyet Sınavını 771. Kez Geçemedi...

2005'ten bu yana neredeyse her gün ehliyet sınavına giriyor, fakat sınavı 771. kez de geçemedi. İşte trajikomik olayın ayrıntıları...

Güney Kore'de 68 yaşındaki bir kadın, ehliyet sınavını 771. kez de geçemedi.
Polis, soyadı "Ça" olarak açıklanan kadının 2005'ten bu yana neredeyse her gün ehliyet sınavına girdiğini, önceki gün 771. kez girdiği sınavdan da geçemediğini belirtti. Ehliyet sınavlarını denetleyen polis Çoi Yong Çeol, Ça'nın umudunu asla kaybetmediğini belirterek, "Rekor onda. 772. defada başarıp başaramayacağını merak ediyorum" dedi. Başka bir polis de Ça'nın sınavdan geçemediğini her gördüğünde yıkıldığını, sınavı geçtiğinde ona plaket yaptırıp vereceğini ifade etti. Korea Times gazetesine göre, teori kısmından geçemeyen Ça her seferinde bir kez daha şansını deniyor. "Ne pahasına olursa olsun" işi için bir araç sahibi olmak isteyen ticaret danışmanı Ça, polisin tahminlerine göre bugüne dek yazılı sınav için yaklaşık 5 milyon von (3600 dolar) harcadı.

Lise Öğrencileri Çok Agresif!

Diyarbakır'da yapılan bir anket çalışmasına katılan lise öğrencilerinin yüzde 55'inin nedensiz ve çabuk öfkelendiklerini, yüzde 35'inin ise ailesiyle geçinemediğini söylediği bildirildi.

Dicle Üniversitesi (DÜ) Tıp Fakültesi Biyoistatistik Bölümü'nce lise öğrencilerinin sorunlarını belirlemek amacıyla farklı sosyo ekonomik çevrelere hitap eden 3 lisedeki bin 135 öğrenci üzerinde anket uygulandı. Biyoistatistik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Satıcı, düzenledikleri anketle ilgili yaptığı açıklamada, bin 135 öğrenciye uyku, beslenme, cinsellik, özgüven, psikolojik durum, ailevi ilişkiler gibi çeşitli konularda 50 soru yönelttiklerini belirtti. Satıcı, ankete katılan öğrencilerden yüzde 45'inin uyku problemi, yüzde 39'unun sürekli halsizlik yaşadığını ve yüzde 20'sinin de yeterince beslenemediklerinin belirlendiğini kaydetti. Satıcı, anket sonuçlarını şöyle açıkladı: "Ankete katılanlardan 'öfke patlamaları yaşıyorum, nedensiz çabuk sinirleniyorum' diyenlerin oranı yüzde 55 olarak gerçekleşti. Ailesi ile geçinemeyenlerin oranı yüzde 35, öğretmenlerinin daha çok gözde öğrencilerle ilgilendiğini belirterek, bunu bir sorun olarak görenlerin oranı ise yüzde 54 oldu. Ankette 'kendime güvenim yok' diyenlerin oranı yüzde 16, kendisini utangaç ve sıkılgan olarak nitelendirenlerin oranı ise yüzde 26 olarak belirlendi. Ankete göre, öğrencilerin yüzde 29'u ise okul saati dışında bir işte çalışıyor." Araştırmayı değerlendiren DÜ Psikiyatri Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Aytekin Sır da çocuk sayısının fazla olması nedeniyle ailelerin çocuğa yeterince ilgi gösteremeyebileceğini belirterek, bu durumun çocukta önemsenmeme duygusu yaratmasının kaçınılmaz olduğunu söyledi. Bu çocukların kendilerini aile ve toplum içinde kanıtlamaya çalıştığını, bu nedenle istenmeyen yer ve yöntemlere yönelebileceğini de kaydeden Sır, ayrıca toplumda şiddetin yaygın olduğunu ve şiddet görenlerin içine kapanık, kendilerine güvenlerinin de az olduğunu ifade etti. "Araştırmalara göre şiddet görenlerin şiddete başvurması da yaygın" diyen Sır, "Şiddetin yaygın olduğu yerde çocukların çabuk sinirlenmesi normal. Bu çocuklar duygularını, düşüncelerini şiddetle ya da bedensel şikayetlerle ifade ediyor. Buna somatizasyon (bedenselleştirme) deniliyor. Yani insanlar duygularını, tepkilerini sözlü ifade edemeyince beden aracılığıyla da anlatıyorlar" diye konuştu.

Eğitim Gönüllüsü Shakira...

Pop yıldızı Shakira, Kolombiya’nın Karayib sahilinde bulunan doğduğu kasaba Barranquilla’ya okul yapılması amacıyla 6 milyon dolar bağışladı...

Shakira'nın, kendi kurduğu ve İspanyolca “çıplak ayak” anlamına gelen Pies Descalos vakfı aracılığıyla yaptığı bağış, 13 bin metrekarelik alana bin 800 öğrenci kapasiteli okul inşasında kullanılacak. Shakira, Kolombiya Devlet Başkanı Alvaro Uribe'nin, Kolombiya'da 5'inci okul projesine imza atması dolayısıyla kendisini devlet onur madalyasıyla ödüllendirmek amacıyla düzenlediği törende yaptığı konuşmada, vakfının tüm çabasının, “eğitimin sadece ayrıcalıklı birkaç kişi için olduğu yönündeki yanlış inanışı yıkmak olduğunu” söyledi. OKUMA DERSİ VERİYOR Ülkesinde okur yazarlığın artırılması yönünde çalışmalar yürüten, Shakira'nın, ergenlik çağlarındayken bir süre, doğduğu kasabadaki bir kilise okulunda okuma dersleri verdiği biliniyor.

46 Branşta 8 Bin 285 Öğretmen

Kadrolu öğretmenlik bekleyen adaylara müjde. Milli Eğitim Bakanlığı 2009'un ilk döneminde alacağı öğretmen sayısını ve branşları belirledi. İşte liste...

2009'da kadrolu atama bekleyen öğretmen adaylarının merak ettiği kontenjanlar ve alanlar belli oldu. Milli Eğitim Bakanlığı, bu yılın ilk atama döneminde 46 branşta 8 bin 285 öğretmen alacak. Bu kontenjanın 2 bin 60'ı sınıf öğretmenliği, bini İngilizce öğretmenliği, 525'i ise Türkçe öğretmenliği için ayrıldı. İlk atamaya başvuracaklar için 2007 veya 2008 yıllarında yapılan herhangi bir kamu personeli seçme sınavına girmiş ve bakanlığın açıkladığı taban puanların üstünde puan almış olma şartı aranacak. 8 bin 285 kadronun 7 bin 535'i ilk atama, 600'ü açıktan atama, 100'ü kurumlar arası atama için, 50'si de beden eğitimi alanında milli sporcu olarak sınavsız alınacaklar için kullanılacak. 2009'un ilk atama döneminde ayrıca 520 İlköğretim Matematik, 450 Bilişim Teknolojileri, 435 Türk Dili ve Edebiyatı/Dil ve Anlatım, 355 Matematik, 346 Okul Önce öğretmenliği, 315 Fen ve Teknoloji/Fen Bilgisi öğretmenliği için atama yapılacak. Çince ve Sanat Tarihi için 1'er, Psikoloji öğretmenliğine 2, Rusça, Matbaa ve Laboratuvar öğretmenliklerine de 3'er kişi alınacak.

İlköğretim Öğrencisi Evinde Ölü Bulundu...

Adana'da ilköğretim 7'nci sınıf öğrencisi Sercan Ş. (14) evinde ölü bulundu

Alınan bilgiye göre, merkez Yüreğir ilçesi Karacaoğlan Mahallesi'nde oturan ilköğretim 7'nci sınıf öğrencisi Sercan Ş. (14), gece ailesiyle televizyonda futbol maçı izledikten sonra odasına giderek uyudu. Sabah odasına giden aile, Sercan Ş'nin hareketsiz yattığını gördü. Eve çağrılan belediye doktoru, Sercan Ş'nin öldüğünü belirledi. Cumhuriyet savcısının incelemesinin ardından ceset, Adana Adli Tıp Kurumuna kaldırıldı. Aile fertleri, Sercan Ş'nin rahatsızlığı olmadığını belirtti.

Haciz, Öğretmenin Sonu Oldu!

İzmir’de, eşinin kefil olduğu borcun ödenmemesi üzerine evlerine haciz gelen müzik öğretmeni 45 yaşındaki Fatma Önder Kuyucaklıoğlu, beyin kanaması sonucu hayatını kaybetti.

112 Acil Yardım ekibinin zamanında müdahale etmediği yönündeki iddia üzerine yazılı açıklama yapan İl Sağlık Müdürlüğü, olayın 'sinir krizi' olarak değerlendirildiği için ambulans gönderilmediğini ancak, talihsiz kadının durumunda düzelme olmadığına dair gelen ikinci telefon üzerine gönderilen ambulansın ise 11 dakika sonra adrese ulaştığı açıklandı. Olay, dün saat 16.30 sıralarında 123/3 sokak 1 numarada meydana geldi. Reklam firması bulunan Hüseyin Kuyucaklıoğlu, nakit sıkıntısı çeken büfeci arkadaşı Turan Özdil'in kredi çekebilmesi için borcuna kefil oldu. Bir süre sonra da borcun taksitlerinin zamanında ödenmemesi üzerine haciz işlemi başlatıldı. İzmir İcra Dairesi Mahkemesi heyeti, eşya tespiti yapmak için Hüseyin Kuyucaklıoğlu'nun evine gitti. İCRA MEMURUYUZ DENİNCE FENALAŞTI Daire kapısını açan Göztepe Kız Meslek Lisesi Müzik Öğretmeni Fatma Önder Kuyucaklıoğlu, karşısında gördüğü kişilerin icra dairesinden geldiklerini ve evde tespit yapacaklarını söylemesi üzerine aniden fenalaşarak yere yığıldı. Evde bulunan kızları 12 yaşındaki Ilgaz Kuyucanlıoğlu ve 4 yaşındaki Sıla Kuyucaklıoğlu'nun gözleri önünde fenalaşan Fatma Önder Kuyucaklıoğlu, bir süre sonra hayatını kaybetti. Kuyucaklıoğlu'nun acı haberiyle yıkılan yakınları, büyük üzüntü yaşadı. Fatma Önder Kuyucaklıoğlu'nun yakınları, icra memurlarının olay sırasında 112 Acil yardım servisini aradığını, ancak telefondaki görevlilerin hastanın bir süre sonra kendisine gelebileceğini söyleyerek 45 dakika gecikmeli adrese geldikleri ileri sürdü. Yapılan otopsite talihsiz öğretmenin ani tansiyon yükselmesine bağlı beyin kanamasından öldüğü ortaya çıktı. İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ SORUŞTURMA BAŞLATTI 112 Acil yardım ekibinin zamanında müdahalede bulunmadığı iddiasıyla ilgili yapılan ilk incelemede, icra memurlarının olayı anlatımından yaşananın bir sinir krizi (konversiyon) olarak değerlendirildiği bildiren İl Sağlık Müdürlüğü yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, “112 Komuta Merkezini arayan ve İcra memuru olduğunu söyleyen bir şahıs, haciz işlemi için göreve gittiği evde bir bayanın 'sinir krizi' geçirdiğini ve ambulans istediğini nöbetçi hekime bildirmiş, bunun üzerine nöbetçi hekim de hastanın yaşamsal fonksiyonlarını sorgulamış ve eldeki verilere göre olayın büyük olasılıkla sinir krizi olduğunu hastayı kısa süre takip etmelerini eğer durumunda düzelme olmazsa tekrar aramalarını istemiştir. Daha sonraki görüşmelerde, hastanın durumunun düzelmediği beyan edilmesi üzerine, olay yerine ambulans gönderilmiştir. Ambulansın olay yerine varış süresi son telefon görüşmesinden 11 dakika sonradır” denildi. İl Sağlık Müdürü Mehmet Özkan ise, servisin telefon görüşmesi kayıtlarının 10 yıl süreyle saklandığını, iddianın titizlikle araştırıldığını söyledi. NAZİLLİ'YE GÖTÜRÜLDÜ Adli Tıp Kurumu'nda otopsi yapılan Fatma Önder Kuyucaklıoğlu'nun, cenazesi sabah saatlerinde yakınlarına teslim edildi. Kuyucaklıoğlu'nun Aydın'ın Nazilli ilçesinde toprağa verileceği bildirildi.

Okulun Kömürünü Çalarken Yakalandılar

Erzurum'un Yakutiye ilçesinde bir ilköğretim okulunun kalorifer kazan dairesinden kömür çalan iki kişi polis tarafından suçüstü yakalandı.

Yakutiye sınırları içerisindeki Halitpaşa İlköğretim Okulu'nun kazan dairesine gece saatlerinde giren iki kişi, kömür çuvallarını araçlarına yükleyip uzaklaşmak istedi. Semt sakinlerinin hırsızlık olayını telefonla 155 İmdat Polis telefonuna bildirmesi üzerine harekete geçen polis, kimlikleri açıklanmayan hırsızları çaldıkları kömürle birlikte ele geçirdi. Polis, kömür hırsızları ile suçta kullanılan otomobile el koydu. Hırsızlık zanlılarının emniyetteki sorgulamalarının ardından adli mercilere sevk edileceği belirtildi. Geçen yıl eğitim öğretim döneminin başlarında söz konusu okulun kazan dairesinde yaşanan patlamadan dolayı 7 kişi yaralanmıştı.

Tecavüze Uğrayan Öğrenciye 350 Kırbaç!

Suudi Arabistan'ın Asir kentinde Şeriat mahkemesi, tecavüze uğradığını iddia eden 15 yaşındaki ortaokul öğrencisini 350 kırbaç cezasına mahkum etti.

Şeriat Mahkemesi, ilk 50 kırbaçlık cezanın öğrencinin okuduğu ortaokulda, arkadaşlarının gözü önünde infaz edilmesine hükmetti. Öğrenci, kalan 300 kırbaçlık cezayı ise ayrıca aldığı 3 aylık hapis cezası sırasında çekecek. Okaz gazetesinin haberine göre, Suudi Arabistan'da ilk kez bir kişi okul içinde kırbaç cezasına çarptırılıyor. 15 yaşındaki öğrenci, ortaokulun müdürü ile 4 erkek öğretmenini, kendisi ile birlikte 7 erkek öğrenciye tecavüz etmekle suçluyor. Suçlamanın ardından müdür ve öğretmenler tutuklanarak mahkemeye sevk edildi. Ancak mahkeme 6 ay sonra zanlıların suçsuz olduğuna karar verip müdür ile öğretmenleri serbest bıraktı. Serbest kalan taraf, bu kez 15 yaşındaki öğrenci hakkında iftira davası açtı. Şeriat Mahkemesi, Suudi Arabistan'da bir ilke imza atarak, öğrencinin okulda arkadaşlarının gözü önünde kırbaçlanmasına karar verdi.