27 Şubat 2009 Cuma

İşte Okulların Tatil Olduğu İller...

Kar yağışı nedeniyle bazı yerlerde ilk ve orta dereceli okullarda eğitim ve öğretime ara verildi. Okulların tatil edildiği merkezler şöyle:

KARAMAN'IN BAZI İLÇELERİNDE OKULLAR TATİL Karaman'ın Sarıveliler, Ermenek ve Başyayla ilçelerinde yoğun kar yağışı nedeniyle okullarda yarın eğitime ara verildi. Sarıveliler Kaymakamı Murat Karasu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kar kalınlığının ilçe merkezinde 35 santimetreyi, yüksek yerlerde ise 60 santimetreyi bulduğunu söyledi. Karasu, halen devam eden kar yağışı nedeniyle Sarıveliler'de bugün öğleden sonra ve yarın, ilk ve orta dereceli okulları tatil etme kararı aldıklarını belirtti. Öte yandan, Ermenek ve Başyayla ilçelerinde de ilk ve orta dereceli okulların yarın tatil edildiği bildirildi. ANTALYA KORKUTELİ'NDE KAR TATİLİ Antalya'nın Korkuteli ilçesinde yoğun kar yağışı nedeniyle ilk ve orta dereceli okullarda eğitime 1 gün ara verildi. Korkuteli Kaymakamı İbrahim Sevimli, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçede etkili olan kar yağışı nedeniyle ilk ve orta dereceli okullarda yarın eğitime ara verildiğini kaydetti. Kaymakam Sevimli, kar yağışı nedeniyle Korkuteli-Antalya ve Korkuteli-Fethiye kara yollarında trafiğin kontrollü olarak sağlandığını bildirdi. İlçe merkezinde 20 santimetreye ulaşan kar nedeniyle bazı köy yollarının ulaşıma kapandığını belirten Sevimli, Köy Hizmetleri İl Müdürlüğü ile Özel İdare Müdürlüğü ekiplerinin köy yollarını açma çalışmalarına başladığını söyledi. KÜTAHYA MERKEZİ VE İLÇELERDE TAŞIMALI SİSTEMLE HİZMET VERİLEN İLKÖĞRETİM OKULLARINDA YARIN EĞİTİME ARA VERİLDİ Kütahya il merkezi ve ilçelerinde etkisini sürdüren kar yağışı ve tipi nedeniyle taşımalı sistemle hizmet verilen ilköğretim okullarında yarın eğitime ara verildi. İl Milli Eğitim Müdürlüğünden verilen bilgiye göre, il genelinde dün gece saatlerinden itibaren etkili olan kar yağışı ve tipiden ulaşımda güçlük yaşanması nedeniyle il merkezi ve ilçelerde, taşımalı sistemle eğitim öğretim verilen okulların yarın tatil edilmesi kararlaştırıldı. Taşımalı sistem kapsamı dışında kalan ilköğretim okulları ile lise ve dengi okullarda tatilin söz konusu olmadığı, bu okullarda yarın eğitim öğretime devam edileceği belirtildi. KEMER'İN YÜKSEK KESİMLERİNDE KAR YAĞIŞI ETKİLİ OLUYOR Antalya'nın Kemer ilçesinde, yüksek kesimlerde kar yağışı etkili oldu. Kemer'e yaklaşık 25 kilometre uzaklıktaki Ovacık ve Yayla köylerinde etkili olan yağış sonucu kar kalınlığı yaklaşık 20 santimetreye ulaştı. Zinciri bulunmayan bazı araçlar yolda kalırken, kar yağışı görmeye alışık olmayan vatandaşlar, kar topu oynayarak eğlendi. Ovacık Muhtarı İsa Anatürk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ''Kar yağışına hasret kalmıştık. Etkili olan yoğun kar yağışı herkesi sevindirdi'' dedi.

Kişisel Bilgiler Tehdit Altında...

KTÜ Mühendislik Fakültesi Elektrik- Elektronik Mühendisliği Bölümü öğrencisi Buğra Ayan,ÖSYM'nin ‘osym.gov.tr’ adresli resmi sitesinde güvenlik açığı olduğunu iddia etti.

Dünyanın en büyük sosyal iletişim platformu sayılan Facebook ve Youtube başta olmak üzere birçok internet sitesinin güvenlik açıklarını bulan ve bu konuda yetkilileri uyaran KTÜ Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümü ikinci sınıf öğrencisi 20 yaşındaki Buğra Ayan, son olarak ÖSYM'nin resmi internet sitesinde önemli kusuru ortaya çıkardı. Yükseköğretim Kurumu Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezine ait 'www.osym.gov.tr' adresli sitede, programlama hatasından kaynaklanan ve adrese özel bir kod eklenerek 2008 yılında sınava giren 1 milyon 530 bin kişinin fotoğraflarına tek tuşla ulaşılabileceğini söyleyen Buğra Ayan, ÖSYM yetkililerinin çok kısa sürede önlem almasını gerektiğini belirtti. Aksi taktirde kötü niyetli kişilerin virüsleri site üzerinde gezdirerek hem siteye zarar verebileceklerini, hem de binlerce öğrencinin fotoğraflarını kolaylıkla kopyalayabileceklerini belirten Ayan, şunları söyledi: “Sitede basit bir şifreleme tekniği kullanılmış. Bu yüzden geçen yıl ÖSS'ye giren 1.5 milyon kişinin kişisel bilgileri ve fotoğrafları tehdit altında buluyor. Benim bulduğum gibi, kötü niyetli kişiler 'www.osym.gov.tr' adresine özel bir uzantı ekleyerek girebilirler. T.C. kimlik numarasıyla istediği kişinin fotoğrafına ulaşabilirler. Ayrıca, T.C. kimlik numaralarıyla Yüksek Seçim Kurulu'ndan (YSK) kimlik ve adres bilgileri de alınabilir. Niyeti bozuk kişiler, elde ettikleri bu fotoğrafları sanal ortamda kullanarak, sahte profiller açabilir ve yasa dışı işlere zemin hazırlayabilirler. Daha önce yaptığım gibi, ÖSYM yetkililerine e-mail göndererek güvenlik açığının kapatılması önerisinde bulundum.”

YÖK, 18 Fakülteye Dekan Atadı...

Yükseköğrenim Genel Kurulu'nun dün gerçekleştirilen toplantısında 18 fakülteye dekan atandı.

YÖK'ten yapılan açıklamada, İstanbul'daki toplantıda, Eğitim, Mevzuat, Kadro ve Vakıf Üniversiteleri Koordinasyon komisyonlarının raporlarının görüşüldüğü ve 18 fakülteye dekan atandığı bildirildi. Açıklamaya göre, dekan atanan fakülteler ve dekanların isimleri şöyle: - Batman Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesine Prof. Dr. Mehmet Bayrak. - Boğaziçi Üniversitesi Mühendislik Fakültesine Prof. Dr. Hüseyin Levent Akın. - Cumhuriyet Üniversitesi İletişim Fakültesine Prof. Dr. Mehmet Canbazoğlu. - Dokuz Eylül Üniversitesi Buca Eğitim Fakültesine Prof. Dr. Mustafa Toprak. - Harran Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesine Prof. Dr. Bahri Karlı. - İstanbul Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesine Prof. Dr. Hasan Sabri Meriç. - İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesine Prof. Dr. Adem Sözüer. - İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesine Prof. Dr. Mehmet Bilgin Saydam. - Karabük Üniversitesi Mühendislik Fakültesine Prof. Dr. Abdullah Çavuşoğlu. - Karabük Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesine Prof. Dr. İbrahim Kadı. - Kırıkkale Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesine Prof. Dr. Salih Akkaş. - Kırıkkale Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesine Prof. Dr. Ekrem Yıldız. - Kırıkkale Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesine Prof. Dr. Selda Fatma Bülbül. - Mersin Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesine Prof. Dr. Özden Baştürk. - Mersin Üniversitesi Tarsus Teknik Eğitim Fakültesine Prof. Dr. Yusuf Gürcan Ültanır. - Niğde Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesine Prof. Dr. Musa Şaşmaz. - Yüzüncü Yıl Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesine Prof. Dr. Gürcan Eskitaşcıoğlu. - Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Ereğli Eğitim Fakültesine Prof. Dr. Erdal Coşkun. -12 MARTTA TOPLANACAK- Açıklamada ayrıca, Yükseköğretim Kurumları Yönetici, Öğretim Elemanı ve Memurları Disiplin Yönetmeliği'nde yapılacak değişikliklere ilişkin görüşmelere başlandığı kaydedildi. Bundan sonraki Genel Kurul toplantısının 12 Mart 2009'da gerçekleştirileceği belirtildi.

Van'da, Öğrencilere Giyim Yardımı...

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, fakir fukaraya yapılan yardımları seçim atmosferiyle ilişkilendirip engellemeye çalışanlar olduğunu belirtti.

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in katıldığı bir törenle, Bücürük firması ile yapılan protokol gereği 7 ayrı bölgedeki fakir öğrencilere dağıtılması planlanan 3 bin 500 paketten oluşan giyim malzemesinin ilk partisi Hacıbekir Mahallesi'nde bulunan Kinyas Kartal İlköğretim Okulu'ndaki tüm öğrencilere dağıtıldı. Erkekler için pantolon ve kazak, kız öğrenciler için ise pantolon, etek ve kazaktan oluşan paketlerin dağıtımı için okulda düzenlenen törende bir konuşma yapan Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, bu yardım dağıtımını daha önce yapılmasını planlandığını, ancak Van'a gelmediği için bugüne kaldığını kaydetti. Yardımın seçimle ilişkilendirilmesinin yanlış olduğunu ifade eden Bakan Çelik, "Bunun seçimle alakası yok. Bu tamamen geçim ile ilgili bir meseledir. Seçim gelince üşüyen çocukların üşümesi ortadan kalkmıyor mu? Özellikle fakir fukaraya seçim atmosferinden dolayı yapılan yardımları engellemeye çalışanlar var. Her zaman söylediğim gibi tuzu kuru insanlar bunu da istismar edecektir. Ama dediğim gibi hiçbir seçim ve oy kaygısı olmayan Karadenizli bir iş adamı Van'daki çocuklara yardım elini uzatıyor. Vanlı çocuklara bu şekilde el uzatıyor. Ben kendisine çok teşekkür" dedi. Daha sonra bir konuşma yapan Bücürük Firması Yönetim Kurulu Başkanı Kenan Ünal ise geçen hafta Milli Eğitim Bakanlığı ile imzalamış oldukları 'Eğitime Yüzde 100 Destek' projesi çerçevesinde 7 farklı bölgede 3 bin 600 öğrenciyi giydireceklerini belirtti. Ünal, ayrıca yardımın ilkini Van'da da yapmanın mutluluğunu yaşadığını ifade etti. Yapılan konuşmaların ardından Bakan Çelik, Bücürük Firması'nın Yönetim Kurulu Başkanı Kenan Ünal, Van Valisi Özdemir Çakacak, Adalet ve Kalkınma Partisi Van Milletvekili Gülşen Orhan, Milli Eğitim Müdürü Yahya Yıldız ve İl Emniyet Müdürü Mehmet Salih Kesmez öğrencilere önceden hazırlanan paketleri dağıttılar.