13 Eylül 2008 Cumartesi

Ankara Üniversitesi Artık Gölbaşı'nda...

Ankara Üniversitesi Gölbaşı 50. Yıl Yerleşkesi, ilk öğrencilerine hizmet vermeye başladı.

Yerleşkede, ilk olarak Ankara Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu eğitim öğretime başlayacak. Yüksekokulu kazanan 1800 dolayında öğrencinin kayıt işlemleri sürüyor.

Yabancı Diller Yüksekokulu Sekreteri Mikail Dursun, yerleşkeye temmuzda taşındıklarını belirterek, "yüksekokulda eğitim öğretim 6 Ekimde başlayacak. Şu anda yerleşkedeki tek okul biziz. Ankara Üniversitesi Yerleşkesi Sosyal Tesisi de, yeni eğitim öğretim yılıyla açılacak. Burada, yüksekokulumuzdaki 1800 öğrenci, 100 okutman ve 50 personele yemek verilecek. Tesiste toplantı salonları, kiralık dükkanlar, sergi salonları, misafir odaları bulunacak" dedi.

Yabancı Diller Yüksekokulu, Teknokent ve Sosyal Tesis'in bulunduğu yerleşkeye ulaşım, Gölbaşı'nda çalışan minibüsler vasıtasıyla sağlanıyor.

Yerleşke için EGO'nun otobüs tahsis edeceği belirtildi.

Yerleşkeye Kredi ve Yurtlar Kurumunca 760 kapasiteli yurt inşa edilecek. Sosyal donatılarıyla yapılması planlanan yurt inşaatının gelecek akademik yıla kadar bitirilmesi planlanıyor.

Ege Üniversitesi'nde Obezite Okulu...

Ege Üniversitesi bünyesinde Obezite Okulu Eğitim Programı açıldı.

Ege Üniversitesi Rektörlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, günde ikişer saatlik eğitimlerle 10 hafta sürecek Obezite Okulu Eğitim Programı'nın açılış konuşmasını Rektör Prof. Dr. Candeğer Yılmaz yaptı.

Prof. Dr. Yılmaz, hızlı kilo kayıplarının sağlığı tehdit ettiğine dikkati çektiği konuşmasında şunları kaydetti:

''10 haftalık periyotta kişiye özel diyet programları uygulanacak. Hastalarımıza 30-40 kilo verdirip, gençlik yıllarına döndürme vaadinde bulunmuyoruz. Yapmaya çalıştığımız şey beyni kontrol altında tutarak, sağlıkları açısından risk oluşturan fazla kiloları belli bir takvim içinde ortadan kaldırmak ve bunu devamlı hale getirmektir.''

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Endokrinoloji ve Metabolizma Bilim Dalı ile Ege Obez Hasta Derneği'nin ortaklaşa yürüttüğü ''Obezite Okulu Eğitim Programı'', obeziteden şikayet eden hastalar için dokuzuncu kez kapılarını açtı.

İlk olarak 2000 yılında Prof. Dr. Candeğer Yılmaz tarafından başlatılan eğitim ve sağlık programı, bu dönem 61 hastanın katılımıyla 10 hafta boyunca sürecek.

Program süresince, ''Obezite Nedir, Tedavi Yolları, Çözüm Önerileri ve Sağlıklı Beslenme Metotları'' gibi konularda bilgiler edinecek olan hastalar, uzman doktorların gözetiminde diyet programları uygulayacaklar. Hastalara, sağlıklı beslenmenin ve bünyeye göre kilo vermenin püf noktaları anlatılacak.

'Af Geniş Olmalı Bir Kez Olmalı'

CHP MYK Üyesi Prof. Dr. Nur Serter, Milli Eğitim Bakanlığı’nca hazırlanmakta olan öğrenci affı tasarısının geniş bir anlayışla hazırlanmalı dedi.

CHP İstanbul Milletvekili Prof. Dr. Nur Serter, Milli Eğitim Bakanlığı'nca hazırlanmakta olan öğrenci affı tasarısının geniş bir anlayışla hazırlanmasını istedi. Tasarıyı henüz görmediğini belirten Serter, “En azından bugüne kadar çıkartılmış aflar kapsamında olaya baktığımızda afların uygulanabilir olma ve pratik olma, sorunu çözme özelliği taşıması gerekir” dedi.


Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik on binlerce öğrencinin merakla beklediği öğrenci affıyla ilgili bakanlık bürokratlarına bir taslak hazırlamaları için emir verdiğini söylemesinin ardından gözler hazırlanmakta olan taslağa çevrildi. Henüz ayrıntıları netleşmeyen af hazırlığıyla ilgili olarak ANKA'ya açıklamalarda bulunan CHP İstanbul Milletvekili ve Merkez Yönetim Kurulu (MYK) Üyesi Prof. Dr. Nur Serter, “Tasarıyı henüz görmedik görmediğimiz için de çok net bir eleştiri yapamıyoruz” dedi.


Serter, şunları söyledi:
“En azından bugüne kadar çıkartılmış aflar kapsamında olaya baktığımızda afların uygulanabilir olma ve pratik olma, sorunu çözme özelliği taşıması gerekir. Bugüne kadar çıkarılan aflar çok dar bir zaman kapsamı içinde çok az sayıda sınav hakkı vererek aftan gelen ve zaten eğitim formasyonundan bir miktar uzaklaşmış olan kişileri yeniden yüksek öğretime kazandırmadı. Bunlar girdikleri gibi üniversiteden bir yıl içerisinden tekrar atıldılar. Bu nedenle çıkarılan bu aflar bir fayda sağlamadı. Onun için çıkarılacak olan af, sorunu çözecek olanakları sağlaması son derece önemli.”


Affın kapsamının henüz belli olmadığına dikkat çeken CHP'li Serter, affın çok dar kapsamlı tutulması halinde yine beklentileri karşılamayacağını öne sürdü.
Serter, özetle şunları söyledi:
“Türkiye sürekli aflar çıkaran bir ülke durumuna geldi. Af çıkıyor sonra yeni bir af beklentisi başlıyor. Bunun çok dar kapsamlı tutulmasıyla da yakın ilişkisi var. Aslında doğru olan kapsamı daha genişletilmiş, sorunu çözecek bir af yasasının çıkarılması. Sonra bir daha af konusunun Türkiye'nin gündeminden uzaklaştırılmasıdır. Bunun için çıkarılacak olan yasanın bu kapsam içinde hazırlanması lazım. Büyük bir umut yaratıldı. Bu umut boşa çıkarsa bu öğrenciler yeniden taleplerini sürdürecek. Yaklaşık bir milyon kişi beklentiye sokuldu. Biz CHP olarak biz affın yanında yer aldık ama şu anda affın kapsamıyla ilgili şu anda somut eleştiri yapabilecek bilgiye sahip değiliz. Bir kere yapılsın tam yapılsın.”