8 Mart 2010 Pazartesi

Hem Öğreniyor Hem Kazanıyorlar...

Adana'da ilköğretim okulu öğrencileri, okulun bahçesinde sebze yetiştiriyor.

Adana'nın Ceyhan ilçesinin kenar mahallesindeki bir ilköğretim okulu tarafından her sınıf için oluşturulan bahçede tarımsal faaliyette bulunuluyor.

Uygulama bahçesi çalışmaları kapsamında yapılan faaliyette her sınıfın öğrencileri 10 metrekare alan içerisinde marul, maydanoz, turp, sarımsak, yeşil soğan, roka ve patates gibi ürünler yetiştiriyor. Ayrıca okul bahçesine çam, limon, turunç ve zeytin ağaçları da ekilmiş durumda. Söz konusu okulun Müdürü Yunus Evlice, bu çalışmanın öğretmen ve öğrencilerin gayretiyle gerçekleştirdiklerini söylüyor ve uygulamanın amaçlarından bahsediyor. Ceyhan Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yaylacı ise, uygulamayı başarı ile sürdüren öğretmen ve öğrencilere teşekkür etti.

Kredili Sistem Geri Geliyor...

Meslek liseleri, sınıf geçme yerine ders geçmeyi esas alan kredili sisteme dönüyor.

Milli Eğitim Bakanlığı, modüllere dayalı sistemin ders geçme yönetmeliği ile birlikte uygulanmasından kaynaklanan sorunların çözümünü, kredili sisteme geçmekte buldu. Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu'nun talimatıyla hazırlanan ve son aşamaya gelen yeni sistemde her dersin bir kredisi olacak.
UYGULAMA SENEYE BAŞLIYOR 1991-1994 yılları arasında meslek liseleri de dahil tüm liselerde uygulanıp daha sonra kaldırılan kredili sisteme geçilmesini amaçlayan çalışmalarda, her ders bir modül olarak ele alınıyor. Her modülün bir kredi değerinin olacağı sistemde, sınıf geçmek için gerekli krediyi toplayan öğrenci bir üst sınıfa geçecek. Mezuniyette de diploma alabilmek için kredi sınırı olacak. Uygulamaya mevzuat çalışmalarının tamamlanmasından sonra önümüzdeki yıl geçilebilinecek. Öğrencilerin yeteneklerine imkan vermek için getirilen yeni sistemde liseye başladıktan sonra alan değiştirilebilmesi de kolaylaşacak.

Okullarda Eğitime Ara Verildi...

Milli Eğitim Müdürlüklerinden yapılan açıklamaya göre, okullarda eğitime ara verildi.

Elazığ

Elazığ Milli Eğitim İl Müdür Yardımcısı İbrahim Bozkurt, şehirde ilk ve orta dereceli okullarda eğitime iki gün ara verildiğini bildirdi. Bozkurt, AA muhabirine yaptığı açıklamada, merkez üssü Karakoçan ilçesi Başyurt beldesi olan deprem dolayısıyla Elazığ'da ilk ve orta dereceli okullarda eğitime iki gün ara verildiğini belirtti.

Bingöl

Saat 09.47'de Karakoçan merkezli 5.5 büyüklüğündeki artçı sarsıntıdan sonra Bingöl'de okulların bir gün tatil edildiği açıklandı.

Tunceli

Merkez üssü Elazığ'ın Karakoçan ilçesinin Başyurt beldesi olan 6.0 büyüklüğündeki deprem sonrasında, Tunceli'de okullar 2 gün süreyle tatil edildi. Tunceli Valiliğinden alınan bilgiye göre, merkez üssü Elazığ'ın Karakoçan ilçesinin Başyurt beldesi olan depremin ardından, bölgede devam eden artçı depremler sebebiyle öğrencilerin panik yaşamamaları ve tedbir amacıyla ilköğretim ve liselerde eğitime 2 gün ara verildi. İlde eğitim ve öğretim 10 Mart tarihinde yeniden başlayacak.

SBS Başvuruları Başladı...

İlköğretim 6, 7 ve 8'inci sınıf öğrencilerinin girdiği Seviye Belirleme Sınavı (SBS) başvuruları bugün başlıyor.
Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, '2010 PYBS ve SBS İş ve İşlemleri' konulu bir genelge yayımladı. Genelgede, 2010 Yılı Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı (PYBS) ile SBS'nin MEB Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü (EĞİTEK) tarafından yurtiçi ve yurtdışı sınav yerlerinde Türkiye saatiyle 10.00'da merkezî sistemle aynı anda yapılacağı bildirildi. PYBS 5, 9, 10 ve 11'inci sınıflar için 2 Mayıs Pazar günü, SBS ve PYBS 8'inci sınıflar için 5 Haziran Cumartesi günü, 7'nci sınıflar için 6 Haziran Pazar günü, 6'ncı sınıflar için ise 12 Haziran Cumartesi günü gerçekleştirilecek. PBYS başvuruları 22 Mart-2 Nisan tarihleri arasında yapılacak.