23 Aralık 2010 Perşembe

Tıpta Yeterlilik Sınavı Açıklandı

Tıpta Yeterlilik Sınavı Açıklandı

5 Aralık'ta yapılan 2010 Tıpta Uzmanlık Dernekleri Yeterlik Sınav sonuçları açıklandı.

5 Aralık 2010 tarihinde yapılan 2010 Tıpta Uzmanlık Dernekleri Yeterlik Sınavları'nın (Hematoloji (THD), Nöroşirurji (TNDer), Radyasyon Onkolojisi (TROD) Sınavları) sonuçları açıklandı.

Adaylar sınav sonuçlarını belirtilen internet adresinden T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM'nin http://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden öğrenebilecekler.

2010-TNDer Sonuçları
2010-TROD Sonuçları
2010-THD Sonuçları

Üniversitelere Yeni Sınav Sistemi Geliyor

Üniversitelere Yeni Sınav Sistemi Geliyor

Üniversitelerde hem atılmayı kaldıran hem de sınavlara teknolojiyi dahil eden bir sisteme gidilecek.
Üniversitelerde yeterlilik, seviye tespit ve ders başarılarını ölçen tüm sınavlar, kağıt ortamında ve eş zamanlı olarak yapılabileceği gibi alan ve zorluk düzeyine göre elektronik ortamda her bir adaya farklı zamanlarda farklı soruların yöneltilebileceği bir sisteme geçilmesi planlanıyor.

Alınan bilgiye göre, üniversitelerde hem atılmayı kaldıran hem de sınavlara teknolojiyi dahil eden bir sisteme gidilecek. Konuyla ilgili son şekli verilen Yükseköğretim Kanunu'nun 44. maddesinde değişiklik öngören kanun taslağına göre, üniversitelerde yeterlilik, seviye tespit veya ders başarılarını ölçen tüm sınavlar kağıt ortamında ve eş zamanlı olarak yapılabileceği gibi alan ve zorluk düzeyine göre tasnif edilerek, güvenli biçimde saklanan bir soru bankasından her bir adaya farklı zamanlarda farklı soru sorulmasına izin verecek şekilde elektronik ortamda da yapılabilecek.

Sınavlarda yöneltilecek soruların hazırlanması, soru bankasının oluşturulması ve şifrelenmesi, sınav sorularının kağıt ortamında veya elektronik ortamda saklanması ile sınav güvenliğinin sağlanmasına ilişkin ilkeler YÖK tarafından belirlenecek.

ATILMA KALKACAK, KREDİ SİSTEMİ GELECEK

Kanun taslağında, üniversitelerden atılmayı kaldıran düzenleme öngörüldü. Bu çerçevede, bir yıl süreli yabancı dil hazırlık sınıfı hariç kayıt olduğu programa ilişkin derslerin verildiği dönemden başlamak üzere her dönem için kayıt yaptırıp yaptırmadığına bakılmaksızın, ön lisans programlarını azami 4 yıl, lisans programlarını azami 7, lisans ve yüksek lisans derecesini birlikte veren programları azami 9 yıl, yüksek lisans programını azami 3 yıl, doktora programını ise azami 6 yıl içinde başarıyla tamamlayarak mezun olamayanlar daha fazla harç ödeyerek öğrenimlerine devam edebilecekler. Bu durumda ders ve sınavlara katılma ile tez hazırlama hariç öğrencilere tanınan diğer haklardan yararlandırılmaksızın öğrencilik statüleri devam edecek.

Öğrenciler üniversitelerden belirlenen ders kredilerini tamamlayarak mezun olabilecek. Yükseköğretim kurumlarının ön lisans, lisans ve lisansüstü düzeyindeki diploma programlarına kayıtlı öğrenciler, belirlenen ders kredileri ve diğer yükümlülükleri başarıyla tamamlamaları halinde ön lisans, lisans, yüksek lisans veya doktora diploması alabilecek.

DERS KREDİLERİ

Ders kredileri, YÖK tarafından ilgili programın yer aldığı diploma düzeyi ve alan için ''Yükseköğretim Yeterlilikler Çerçevesi''ne göre belirlenen kredi aralığı ve öğrencilerin çalışma saati göz önünde tutularak üniversitelerin senatoları tarafından tespit edilecek. Ders kredileri, ilgili diploma programını bitiren öğrencinin kazanacağı bilgi beceri ve yetkinliklere o dersin katkısını ifade eden öğrenim kazanımları ile açıkça belirlenmiş teorik veya uygulamalı ders saatleri ve öğrenciler için öngörülen diğer faaliyetler için gerekli çalışma saatleri de göz önünde bulundurularak üniversite senatoları tarafından belirlenen ilkeler çerçevesinde hesaplanacak.

Üniversitelerde öğretim faaliyetlerinin ders yılı içinde kaç döneme ayrılacağı, her bir dönemde alınması gereken asgari ve azami kredi miktarları, her bir diploma programının diplomayı almayı hak eden kişiye kazandıracağı bilgi, beceri ve yetkinliklerin neler olacağı ve bunların ölçme ve değerlendirmelerinin nasıl yapılacağı YÖK'ün belirlediği temel ilkeler çerçevesinde üniversite senatolarınca saptanacak.

Ayrıca, üniversitelerin hazırlık sınıfı veya başka yollarla yabancı dil yeterliğinin nasıl kazandırılacağı ve yabancı dil bilgi düzeyinin nasıl ölçüleceği; kayıt, devam, uygulama, tez ve teorik ders içerikleri, ön şartlı dersler, sınav çeşitleri ve bunların ders başarı notuna katkısı, öğrencilerin mezuniyet sonrası istihdamına ilişkin bilgi, görüş ve tecrübelerine ihtiyaç duyulan kişileri ifade eden dış paydaşların diploma programlarına ilişkin değerlendirmelerinin alınması, yurt içi ve yurt dışı yükseköğretim programlarından alınan derslerin kredilerinin intibakının sağlanması, ilgili programın tamamlanmasına yönelik önceden kazanılmış yeterliliklerin tanınması, farklı diploma programlarından bazı derslerin alınmasıyla yan dal veya çift ana dal yapılmasına ilişkin hususlar da yine YÖK'ün belirlediği ilkeler doğrultusunda üniversite senatolarınca düzenlenecek.

Konuyla ilgili düzenlemelerin TBMM Plan Bütçe Komisyonunda görüşülmekte olan ''Torba Tasarı'' içinde ele alınması öngörülüyor.

Yalova Ünv. Öğretim Üyesi Alımı

Yalova Ünv. Öğretim Üyesi Alımı

Yalova Üniversitesi Öğretim Üyesi Alım İlanı...

YALOVA ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN

Üniversitemize bağlı birimlere 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu ve bu Kanuna dayalı olarak çıkartılan yönetmelik hükümlerine göre öğretim üyeleri alınacaktır. Adayların;

Profesör kadrosuna başvuran adaylar; 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu'nun 26. maddesinde belirtilen şartlar ile başlıca araştırma eserlerini belirttikleri müracaat dilekçelerine onaylı lisans, yüksek lisans, doktora ve doçentlik belgelerini, nüfus cüzdan suretlerini, özgeçmişlerini, yayın listelerini, tebliğlerini, bilimsel çalışmalarını, bilimsel çalışmalarına yapılan atıfları, eğitim-öğretim faaliyetlerini ve 1 adet fotoğraflarını kapsayan altı nüsha dosyayı Personel Daire Başkanlığı'na teslim etmeleri gerekmektedir.

Doçent kadrosuna başvuran adaylar; 2547 sayılı Kanun'un 25. maddesinde belirtilen şartlar ile Anabilim Dalı ve başlıca araştırma eserini belirttikleri müracaat dilekçelerine özgeçmişlerini,1 adet fotoğraflarını, nüfus cüzdan suretlerini, doçentlik belgelerini, merkezî yabancı dil sınavı başarı belgesi, bilimsel yayınlarını, kongre-konferans tebliğleri ile bunlara yapılan atıfları ve eğitim-öğretim faaliyetlerini kapsayan dört nüsha dosyayı Rektörlüğümüze teslim etmeleri gerekmektedir.

Yardımcı Doçent kadrosuna başvuran adaylar; Anabilim Dalı ve Yabancı Dillerini belirten dilekçelerine yüksek lisans ve doktora belgelerini, kısa özgeçmişlerini, bilimsel çalışmalarını ve 1 adet fotoğrafı kapsayan dört nüsha dosyayı Üniversitemiz Personel Daire Başkanlığına teslim etmeleri gerekmektedir. Yardımcı Doçent kadrosuna başvuranlara 2547 sayılı Kanun'un ilgili maddeleri gereğince Üniversitemizce yabancı dil sınavı yapılacaktır.

Not :

* Doçent kadroları daimi statüdedir.

* Müracaat süresi, ilanın yayın tarihinden itibaren 15 gündür.

* Posta ile yapılacak başvurular kabul edilmeyecektir.

* Yabancı ülkelerden alınan diplomaların Üniversitelerarası Kurulca denkliğinin onaylanmış olması şarttır.

* Adaylar, müracaatla ilgili her türlü bilgiyi Rektörlüğümüz Personel Daire Başkanlığı'ndan sağlayabilirler.
BİRİMİ BÖLÜMÜ ANABİLİM DALI KADRO ÜNVANI DERECESİ ADEDİ ARANAN NİTELİKLER
Mühendislik Fakültesi Kimya ve Süreç Mühendisliği Kimya ve Süreç Mühendisliği Yardımcı Doçent 5 1 Doktorasını Makine Mühendisliği alanında yapmış olmak.
Mühendislik Fakültesi Polimer Mühendisliği Polimer Mühendisliği Profesör 1 1
Mühendislik Fakültesi Enerji Sistemleri Mühendisliği Enerji Sistemleri Mühendisliği Yardımcı Doçent 5 1 Ziraat Mühendisliği Lisans mezunu olmak ve iklim değişikliği konusunda çalışmaları olmak.
Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bilgisayar Mühendisliği Yardımcı Doçent 4 1 Kablosuz ağlarda güvenlik alanında Doktora yapmış olmak.
Hukuk Fakültesi Kamu Hukuku İdare Hukuku Profesör 1 1
Hukuk Fakültesi Kamu Hukuku Milletlerarası Hukuk Profesör 1 1
Hukuk Fakültesi Kamu Hukuku Anayasa Hukuku Yardımcı Doçent 3 1
Yalova Meslek Yüksekokulu Profesör 1 1 Doçentliğini Mekanik Metalurji alanında yapmış olmak.
Çınarcık Meslek Yüksekokulu Yardımcı Doçent 5 1 Siyaset ve Sosyal Bilimler alanında Doktora yapmış olmak ve en az 10 yıl Akademik tecrübeye sahip olmak.
Çınarcık Meslek Yüksekokulu Yardımcı Doçent 5 1 Kamu Yönetimi; Yerel Yönetimlerle ilgili doktora yapmış olmak
Termal Meslek Yüksekokulu Doçent 3 1 Tıp Fakültesi mezunu olmak, fizik tedavi ve rehabilitasyon alanında ihtisas yapmış olmak.
Termal Meslek Yüksekokulu Yardımcı Doçent 5 1 Tıp Fakültesi mezunu olmak, fizik tedavi ve rehabilitasyon alanında ihtisas yapmış olmak.

Lise Maçında Taşlı Sopalı Kavga

Lise Maçında Taşlı Sopalı Kavga

Muğla'nın Bodrum ilçesinde iki lisenin futbol takımlarının taraftarları arasında taş ve sopaların kullanıldığı kavga çıktı.

Genç Erkekler Futbol Muğla İl Birinciliği karşılaşmaları kapsamında Bodrum Grubu'nda yer alan Gündoğan Fahriye Ilıcak Endüstri Meslek Lisesi ile Turgutreis Sabancı Hayırlı Lisesi futbol takımları Bodrum Şehir Stadı'nda karşı karşıya geldi.

Oldukça gergin başlayan karşılaşmanın devre arasında iki farklı tribünden gelen taraftarlar, sahanın arka kısmındaki boş arsada tartışmaya başladı. Tartışmanın kavgaya dönüşmesi sonucu iki takımın taraftarları da taş ve sopa kullandığı gözlendi.

KAVGA YAKLAŞIK 15 DAKİKA SÜRDÜ

Kavga sonucu bazı öğrenciler çeşitli yerlerinden hafif yaralandı. Olaylara cop kullanarak müdahale eden polis yaklaşık 50 kişinin katıldığı ve 15 dakika süren kavgayı güçlükle ayırdı.

Bu arada okul yöneticileri kavgayı ayırırken cop kullanan polis ekiplerine tepki gösterdi. Karşılaşmanın ikinci yarısında da gerginliklerin yaşandığı maç 3-3 berabere bitti. Karşılaşma sonrası her iki takımın taraftarları polis eşliğinde otobüslere binerek stattan ayrıldı.

Sözleşmeli Öğretmenlik Başvuruları Başladı

Sözleşmeli Öğretmenlik Başvuruları Başladı

Sözleşmeli öğretmenlik için bugün başlayan başvurular, 29 Aralık'a kadar devam edecek.
Elektronik ortamda yapılacak başvurular; il ve ilçe millî eğitim müdürlüklerinde oluşturulacak başvuru onay bürolarında resmî hâle getirilecek. Sözleşmeli öğretmenlik için başvuruda bulunacaklar http://personel.meb.gov.tr internet adresindeki Elektronik Başvuru Formu'nu dolduracak. Başvurunun geçerlilik kazanabilmesi için bilgisayar aracılığıyla doldurulacak formun Başvuru Onay Bürolarında onaylatılması gerekiyor. Adaylar, başvurularını onaylatmak için gerekli belgelerin asılları veya noter onaylı örnekleri ile birlikte şahsen başvuruda bulunacak. Belgelerin birer örnekleri il/ilçe millî eğitim müdürlüğünce onaylanıp alınarak, asılları adaylara geri verilecek. Şahsen başvuru yapamayacak durumda olanlar, noter aracılığıyla vekâlet vereceği kişi vasıtasıyla başvurabilecek. Başvuru ve onay süresi dolduktan sonra adayların itirazı ya da düzeltme talepleri dikkate alınmayacak.

EN FAZLA 25 TERCİHTE BULUNULACAK

Sözleşmeli öğretmenlik için başvuruda bulunacaklar, Elektronik Başvuru Formu'na yansıtılacak eğitim kurumları arasından en fazla 25 eğitim kurumunu tercih edebilecek. Tercihler, öğretmen görevlendirmesi yapılacak eğitim kurumları arasından aynı ilden veya farklı illerden istenilen öncelikte seçilebilecek. Tercih dışı seçenek olarak; 'Tercihlerim dışındaki eğitim kurumlarına görevlendirilmek istemiyorum', 'Tercihlerim dışındaki eğitim kurumlarına görevlendirilmek istiyorum' seçeneklerinden birinin tercih edilmesi zorunluluğu bulunuyor. Tercihlerine görevlendirilemeyen adaylardan, 'Tercihlerim dışındaki eğitim kurumlarına görevlendirilmek istiyorum' seçeneğini tercih edenler, adaylarca tercih edilmeyip boş kalan eğitim kurumlarına bilgisayar kurasıyla görevlendirilmek üzere değerlendirmeye alınacak.