13 Haziran 2008 Cuma

AKHİSAR TİCARET MESLEK LİSESİ'NDE YILSONU GECESİ

Akhisar Ticaret Meslek ve Anadolu Ticaret Meslek Lisesi, Düzenlenen Eğlence Dolu Bir Geceyle 2007-2008 Eğitim ve Öğretim Yılına Veda Etti.



Akhisar Ticaret Meslek ve Anadolu Ticaret Meslek Lisesi, düzenlenen eğlence dolu bir geceyle 2007-2008 eğitim ve öğretim yılına veda etti.
Akhisar Belediyesi Bülent Ciğeroğlu Kültür Salonu'nda düzenlenen etkinlikler öğrenciler ve veliler büyük ilgi gösterdi. Geceye Akhisar Kaymakamı Mustafa Çek, Emniyet Müdürü Ahmet Atçı, Askerlik Şubesi Başkanı Personel Yüzbaşı Hakan Ordukaya, Milli Eğitim Müdürü Kemal Sözcüer, Öğretmen, Öğrenci ve veliler katıldı.


Açılış konuşmasını yapan okul müdürü Mehmet Afşar, "Genel kültür bilgileri, mesleki bilgiler ve beceriler kazandırarak görevli olduğumuz kadar, öğrencilerimizin sosyal ve kültürel gelişimlerini sağlamakla da görevli olduğumuz bilincindeyiz. Sınıflarımızda ve laboratuarlarımızda genel bilgiler, mesleki bilgi ve beceriler kazandırır. Bugün de burada öğrencilerimiz sosyal ve kültürel gelişimlerine tanık oluyoruz." dedi.

Edebiyat Öğretmeni Ufuk Önol tarafından hazırlanan "Şair Evlenmesi" adlı tiyatro oyunu ile başlayan eğlenceli dakikalar, bilgisayar öğretmenleri Mehmet Güçyener ve Ümit Erçetin tarafından okulun tanıtım filmi ve güldüren anlık görüntüler ile devam etti. Keyifli dakikalar geçiren davetliler, Ege ve Makedonya yörelerine ait oyunlar sergileyen halk oyunlartı ekiplerini beğeniyle izlediler. Çeşitli oyun ve gösterilerle devam eden gecenin ilerleyen dakikalarında okulun müdür yardımcısı Erdal Çokdinç yönetiminde solo ve koro halinde 10 parçadan oluşan Türk Halk Müziği konseri gerçekleştirildi.

TÜP PATLAMASI MAĞDURU İBRAHİM, 2 AY SONRA KARNE ALMAK İÇİN OKULA GELDİ

Adana'da Tüp Patlaması Sonucu Çıkan Yangında Yaralanan İbrahim Yıldırım da (8) Karne Sevincini Yaşadı.



Adana'da tüp patlaması sonucu çıkan yangında yaralanan İbrahim Yıldırım da (8) karne sevincini yaşadı.
Kaldırıldığı özel tıp merkezinde tedavi ücretlerini ödemedikleri gerekçesiyle başka hastaneye sevki geciktirildiği iddiasıyla Türkiye kamuoyuna giren İbrahim'e Başbakan Recep Tayyip Erdoğan sahip çıkmıştı.

Vücudundaki 2. ve 3. derece yanıklar nedeniyle özel bir hastanede tedavi gören İbrahim, 26 gün sonra taburcu olmuştu. Güneş görmemesi gereken İbrahim'in tedavisi evinde devam ediyordu.


2-A sınıfı öğrencisi İbrahim, diğer öğrenciler gibi karnesini almak için sabah saatlerinde babası Mehmet Yıldırım'la eğitim gördüğü Adana Seyhan Necatibey İlköğretim Okulu'na geldi. Başına gelen üzücü olay nedeniyle yaklaşık 2 ay uzak kaldığı arkadaşları ve öğretmenleriyle kucaklaşan İbrahim, karne törenine katıldı.

Okul bahçesinde düzenlenen programda arkadaşlarının arasında bir süre şemsiye tutunarak bekleyen İbrahim, daha sonra gölgelik bir yerde sandalyede oturarak töreni izledi.

Yıl içinde dereceye giren öğrencilere ödüller verildikten sonra Müdür Yardımcısı Hüseyin Çiller, İbrahim'in adını anons ederek, "geçmiş olsun" dileğinde bulundu. Öğrencilerinin geçirdiği kaza sonrası ailesi kadar kendilerinin de büyük acı çektiklerini anlatan Çiller, "Ama şimdi onu aramızda görmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Diliyoruz böyle kazalar bir daha olmasın. İbrahim başarılı bir öğrenci. Başarılarının devamını temenni ediyorum." dedi.

Arkadaşlarının ilgi odağı haline gelen Yıldırım'ı Okul Müdürü Emin Akdal da öperek bağrına bastı.

Elim bir olay sonrası yaralanan İbrahim'e çok üzüldüklerini hatırlatan Akdal, "Çok kötü bir durumdu. Ama şükürler olsun ki şu anda öğrencimizin durumu iyi. O'nu tekrar aramızda görmekten sevinçliyiz. İnşaallah yeni sezonda daha sağlıklı bir şekilde eğitimine devam eder." şeklinde konuştu.

Alkışlar arasında karnesini sınıf öğretmeni Öcal Kıreker'in elinden alan İbrahim, karnesini babalar gününde tedavisini üstlenen Başbakan Erdoğan'a hediye etmek istediğini kaydetti.

Patlama sonrası vücudunda yanıklar oluşan İbrahim'in ekrandaki durumundan çok etkilendiklerini ifade eden sınıf öğretmeni Öcal Kıreker, şunları söyledi: "Öğrencimiz, elinde olmayarak, elim bir kaza ile karşılaştı. Çok düzenli ve başarılı bir talebe. Bundan sonraki yaşamında geçirdiği kazanın etkisi olmadan kurtulmasını temenni ediyorum. Bütün dersleri iyi. Yaz tatilinde kendisini toparlayarak, daha başarılı olacağına inanıyorum."

Sınıf arkadaşlarından Melek Savur ve Gökçe Gürzsoy da İbrahim'in televizyondaki görüntülerinden etkilendiklerini hatırlatarak, "Ama o şimdi aramızda. Karnesini aldığı için çok sevinçliyiz." ifadesini kullandı.

Baba Mehmet Yıldırım ise kendilerine yardım eli uzatan Başbakan'a teşekkür etti. En zor anlarında Erdoğan'ın kendilerine sahip çıktığını vurgulayan Yıldırım, şunları söyledi: İbrahim'in tedavisi evde devam ediyor. Yanık izlerinin kalmaması için özel bir elbise giymesi gerekiyor. Şimdi o elbiseyi bekliyoruz. Bugün karnesini aldı. 2 ay gibi bir süre okuldan ayrı kaldı. Buna rağmen dersleri iyi. Çok sevinçliyim. Her babanın bu duyguyu tatmasını isterim."

15 Nisan 2008 günü, Gülpınar Mahallesi, 71 Sokak'ta kaçak dolum yapılan depoda tüp patlaması sonucu çıkan yangında Ahmet Gökoğlu (20) ile İbrahim Yıldırım, yanarak yaralanmıştı. Özel bir tıp merkezine kaldırılan dayı-yeğenin tedavi ücretlerini ödemedikleri ileri sürülerek, başka bir hastaneye sevki geciktirildiği iddia edilmişti.

Olay sonrasında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla Adana Valiliği'nce özel tıp merkezine 5 gün kapatma ceza verilmişti. İbrahim'in tedavilerini üstlenen Erdoğan, Adana programı sırasında çocuğu ve ailesini valilikte kabul etmişti.

Elini öptüğü İbrahim'e çeşitli hediyeler veren Erdoğan, baba Mehmet Yıldırım'a da bir otelde iş bulmuştu.

YÖRÜK TÜRKMEN MÜZESİ

Geçen Yıl Kurularak Faaliyete Geçen Muğla Yörük Obaları Derneği'nin Çalışmaları Sonucu Türkiye'de Bir İlk Olma Özelliği Taşıyan Muğla Yörük Türkmen Müzesi ve Kültür Merkezi Törenle Açıldı.



Geçen yıl kurularak faaliyete geçen Muğla Yörük Obaları Derneği'nin çalışmaları sonucu Türkiye'de bir ilk olma özelliği taşıyan Muğla Yörük Türkmen Müzesi ve Kültür Merkezi törenle açıldı.
Saburhane Meydanı'nda kurulan Yörük Çadırı'nda düzenlenen törene Muğla Vali Yardımcısı Recep Yüksel, Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, İl Kültür ve Turizm Müdürü Murat Süslü, İl Genel Meclisi üyeleri, çevre beldelerin belediye başkanları, AK Parti İl Başkanı Gültekin Akça, MHP İl Başkanı Ferhat Kırtaş, DP İl Başkanı Erol Kapiz, Ticaret Borsası Başkanı Hayati Nizamoğlu, Yörük Türkmen Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Kıvrak ile çok sayıda vatandaş katıldı.


Muğla Yörük Obaları Derneği Başkanı Nurhan Keleş, dernek olarak Yörük ve Türkmen gelenek ve kültürünü gelecek kuşaklara aktarmayı birinci görev saydıklarını söyledi. Keleş, Yörükler'in, atlı göçebe Türk kültürüne uygun yaşantılarını diğer birçok Türk topluluğuna göre daha uzun süre devam ettiren ve yerleşik düzene yakın zamanlarda geçen en önemli Türk topluluklarından biri olduğunu anlattı. Yörükler'in hoşgörülü insanlar olduğunu anlatan Keleş, şöyle konuştu: "Çünkü barış içinde yaşamanın tek yolu hoşgörüden geçer. Yörükler özgürlüklerine düşkün insanlardır. Milli Mücadelede de ülkemizi işgale yeltenen düşmana karşı Anadolu'da başlayan direnişte Mustafa Kemal'in yanında yer alıp ulusal direniş hareketinin başını çekmişler ve binlerce şehit vererek Türk vatanseverliğinin en güzel örneklerini oluşturmuşlardır. Bugün açılışını yaptığımız hizmet binamız sadece bizi bir çatı altında birleştiren bir unsur gibi görünse de hizmet binası içerisinde kültürümüze ait etnografik malzemelerden oluşan Türkiye'nin ilk Yörük Türkmen Müzesi'ni de bünyesinde barındırıyor. Müze ile Muğla kültür turizminin bir ayağını da biz Yörükler oluşturacağız." Yörük Türkmen Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Kıvrak da, Yörüklerin yolunun Türklüğün varolma mücadelesi olduğunu belirterek "Ülkemizin işgaline karşı mücadele eden Yörük Ali'nin topraklarında bulunmaktan gurur duyuyorum. Yolumuz zor ve uzun. Fakat biz yörüğüz ve yürürüz. Liderimiz Mustafa Kemal'dir. Hedefimiz Türkiye Cumhuriyeti Devletinin yaşaması ve tam bağımsız olması, Yörük kültürünün yaşamasıdır. Yörük susuyorsa, korkudan değil, Türklüğün gururundan ve efendiliğindendir. Yörük, orman yakmaz, ağaç kesmez, tarla açmaz" dedi.

Konuşmaların ardından Yörük Türkmen Müzesi ve Kültür Merkezi'nin açılışı Vali Yardımcısı Recep Yüksel ve Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün ve diğer protokol tarafından yapıldı. Törende MUZKATDER Davul Zurna Ekibi, Halk Eğitim Merkezi Halk Oyunları Ekibi, Yörük Obaları Derneği Halk Oyunları Ekibi ve Recai Güreli İlköğretim Okulu Ana Sınıfı öğrencilerinin sergilediği gösteriler açılışa renk kattı.

Eğitim-Öğretim Yılı Takvimi...

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, ''2008-2009 Eğitim-Öğretim Yılı Çalışma Takvimi'' ile ilgili bir genelge yayımladı.

2007-2008 eğitim-öğretim yılı yarın sona erecek. Yeni eğitim-öğretim yılı ise 8 Eylül 2008'de başlayacak ve 12 Haziran 2009'da tamamlanacak.

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, ''2008-2009 Eğitim-Öğretim Yılı Çalışma Takvimi'' ile ilgili bir genelge yayımladı.

Genelgeye göre, 8 Eylül 2008'de başlayacak olan 2008-2009 eğitim-öğretim yılının birinci dönemi 23 Ocak 2009'da sona erecek. Öğrenciler ve öğretmenler 26 Ocak-6 Şubat 2009 arasında yarı yıl tatili yapacak. İkinci dönem ise 9 Şubat 2009'da başlayacak. 2008-2009 eğitim-öğretim yılının son ders zili ise 12 Haziran 2009'da çalacak.

2009-2010 eğitim-öğretim yılının başlama tarihi ise 7 Eylül 2009 olarak belirlendi.

Milli Eğitim Bakanı Çelik, genelgede, Öğrenci Seçme Sınavı'na (ÖSS) girecek öğrencilerin Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezindeki (ÖSYM) işlemlerini zamanında gerçekleştirebilmeleri için gerekli titizliğin gösterileceğini de kaydetti.

Daha önce yayımlanan genelgede 2008-2009 eğitim-öğretim yılının 15 Eylül 2008'de başlayacağı bildirilmişti. Resmi tatil günlerinin hafta içine rastlaması sebebiyle çalışma takviminin yeniden düzenlendiği kaydedildi.