TÜP PATLAMASI MAĞDURU İBRAHİM, 2 AY SONRA KARNE ALMAK İÇİN OKULA GELDİ - Eğitim Haberleri

13 Haziran 2008 Cuma

TÜP PATLAMASI MAĞDURU İBRAHİM, 2 AY SONRA KARNE ALMAK İÇİN OKULA GELDİ

Adana'da Tüp Patlaması Sonucu Çıkan Yangında Yaralanan İbrahim Yıldırım da (8) Karne Sevincini Yaşadı.



Adana'da tüp patlaması sonucu çıkan yangında yaralanan İbrahim Yıldırım da (8) karne sevincini yaşadı.
Kaldırıldığı özel tıp merkezinde tedavi ücretlerini ödemedikleri gerekçesiyle başka hastaneye sevki geciktirildiği iddiasıyla Türkiye kamuoyuna giren İbrahim'e Başbakan Recep Tayyip Erdoğan sahip çıkmıştı.

Vücudundaki 2. ve 3. derece yanıklar nedeniyle özel bir hastanede tedavi gören İbrahim, 26 gün sonra taburcu olmuştu. Güneş görmemesi gereken İbrahim'in tedavisi evinde devam ediyordu.


2-A sınıfı öğrencisi İbrahim, diğer öğrenciler gibi karnesini almak için sabah saatlerinde babası Mehmet Yıldırım'la eğitim gördüğü Adana Seyhan Necatibey İlköğretim Okulu'na geldi. Başına gelen üzücü olay nedeniyle yaklaşık 2 ay uzak kaldığı arkadaşları ve öğretmenleriyle kucaklaşan İbrahim, karne törenine katıldı.

Okul bahçesinde düzenlenen programda arkadaşlarının arasında bir süre şemsiye tutunarak bekleyen İbrahim, daha sonra gölgelik bir yerde sandalyede oturarak töreni izledi.

Yıl içinde dereceye giren öğrencilere ödüller verildikten sonra Müdür Yardımcısı Hüseyin Çiller, İbrahim'in adını anons ederek, "geçmiş olsun" dileğinde bulundu. Öğrencilerinin geçirdiği kaza sonrası ailesi kadar kendilerinin de büyük acı çektiklerini anlatan Çiller, "Ama şimdi onu aramızda görmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Diliyoruz böyle kazalar bir daha olmasın. İbrahim başarılı bir öğrenci. Başarılarının devamını temenni ediyorum." dedi.

Arkadaşlarının ilgi odağı haline gelen Yıldırım'ı Okul Müdürü Emin Akdal da öperek bağrına bastı.

Elim bir olay sonrası yaralanan İbrahim'e çok üzüldüklerini hatırlatan Akdal, "Çok kötü bir durumdu. Ama şükürler olsun ki şu anda öğrencimizin durumu iyi. O'nu tekrar aramızda görmekten sevinçliyiz. İnşaallah yeni sezonda daha sağlıklı bir şekilde eğitimine devam eder." şeklinde konuştu.

Alkışlar arasında karnesini sınıf öğretmeni Öcal Kıreker'in elinden alan İbrahim, karnesini babalar gününde tedavisini üstlenen Başbakan Erdoğan'a hediye etmek istediğini kaydetti.

Patlama sonrası vücudunda yanıklar oluşan İbrahim'in ekrandaki durumundan çok etkilendiklerini ifade eden sınıf öğretmeni Öcal Kıreker, şunları söyledi: "Öğrencimiz, elinde olmayarak, elim bir kaza ile karşılaştı. Çok düzenli ve başarılı bir talebe. Bundan sonraki yaşamında geçirdiği kazanın etkisi olmadan kurtulmasını temenni ediyorum. Bütün dersleri iyi. Yaz tatilinde kendisini toparlayarak, daha başarılı olacağına inanıyorum."

Sınıf arkadaşlarından Melek Savur ve Gökçe Gürzsoy da İbrahim'in televizyondaki görüntülerinden etkilendiklerini hatırlatarak, "Ama o şimdi aramızda. Karnesini aldığı için çok sevinçliyiz." ifadesini kullandı.

Baba Mehmet Yıldırım ise kendilerine yardım eli uzatan Başbakan'a teşekkür etti. En zor anlarında Erdoğan'ın kendilerine sahip çıktığını vurgulayan Yıldırım, şunları söyledi: İbrahim'in tedavisi evde devam ediyor. Yanık izlerinin kalmaması için özel bir elbise giymesi gerekiyor. Şimdi o elbiseyi bekliyoruz. Bugün karnesini aldı. 2 ay gibi bir süre okuldan ayrı kaldı. Buna rağmen dersleri iyi. Çok sevinçliyim. Her babanın bu duyguyu tatmasını isterim."

15 Nisan 2008 günü, Gülpınar Mahallesi, 71 Sokak'ta kaçak dolum yapılan depoda tüp patlaması sonucu çıkan yangında Ahmet Gökoğlu (20) ile İbrahim Yıldırım, yanarak yaralanmıştı. Özel bir tıp merkezine kaldırılan dayı-yeğenin tedavi ücretlerini ödemedikleri ileri sürülerek, başka bir hastaneye sevki geciktirildiği iddia edilmişti.

Olay sonrasında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla Adana Valiliği'nce özel tıp merkezine 5 gün kapatma ceza verilmişti. İbrahim'in tedavilerini üstlenen Erdoğan, Adana programı sırasında çocuğu ve ailesini valilikte kabul etmişti.

Elini öptüğü İbrahim'e çeşitli hediyeler veren Erdoğan, baba Mehmet Yıldırım'a da bir otelde iş bulmuştu.

Hiç yorum yok: