7 Şubat 2009 Cumartesi

Öğrencisine Cinsel Tacizde Bulundu...

Konya'da bir öğretmenin, özel ders verdiği 9 yaşındaki öğrencisine cinsel tacizde bulunduğu iddiasıyla tutuklandığı belirtildi.

Alınan bilgiye göre, bir süre önce, merkez Selçuklu ilçesinde bulunan bir ilköğretim okulunda erkek öğretmen L.B'nin okulda özel ders verdiği sırada 9 yaşındaki erkek öğrencisine cinsel tacizde bulunduğu iddia edildi. Çocuğun durumu anlatması üzerine ailesi, çocuklarını taciz ettiği ve tecavüze kalkıştığı iddiasıyla öğretmen L.B'den şikayetçi oldu. L.B, çıkarıldığı mahkemece tutuklanırken, öğretmenin, bugüne kadar 15 erkek öğrenciyi de taciz ettiği öne sürüldü. Okul yönetimi, olayla ilgili davanın sürdüğünü belirterek, ''Bir çocuğun şikayeti üzerine bu gelişmeler yaşandı. Dava sonucunda her şey daha net ortaya çıkacak. Tecavüzle ilgili ortada bir rapor da yok. 15 çocuğun tacize uğradığı iddiaları da asılsız'' şeklinde açıklama yaptı. İl Milli Eğitim Müdürü Halil Şahin ise adli sürecin yanı sıra müdürlük olarak başlattıkları disiplin soruşturmasının sürdürüldüğünü kaydetti. İncelemelerin devam ettiğini bildiren Şahin, idari soruşturmanın tamamlanmasının ardından konuya ilişkin bilgi verilebileceğini söyledi.

2008'in En Çok Satan Kitapları...

Türkiye Yayıncılar Birliği, 2008'in en çok satan 10 kitabını belirledi.

Yayın evlerinin en çok sattıkları kitapları Türkiye Yayıncılar Birliğine göndermesiyle ortaya çıkan listede, John Lloyd'un ''Cahillikler Kitabı'', Adam Power'ın ''Olasılıksız'' ve ''Empati'', Nobel Edebiyat Ödülü sahibi Orhan Pamuk'un ''Masumiyet Müzesi'', Yaşar Nuri Öztürk'ün ''Allah İle Aldatmak'', Turgut Özakman'ın ''Diriliş – Çanakkale 1915'', Soner Yalçın'ın ''Siz Kimi Kandırıyorsunuz'', Murathan Mungan'ın ''Kadından Kentler'', Zülfü Livaneli'nin '' Son Ada'' ve Üstün Dökmen'in ''Yaşama Yerleşmek'' eserleri yer alıyor.