9 Ekim 2008 Perşembe

DSP, öğrenci affının kapsamının 12 Eylül 1980'den bu güne kadar olmasını istiyor.

DSP Genel Sekreteri Masum Türker, "Hükümet, öğrenci affını, 12 Eylül 1980'den bu güne kadar her ne sebeple olursa olsun yükseköğretim kurumlarından ilişiği kesilmiş öğrencilere tanımalıdır" dedi.

Türker, yaptığı yazılı açıklamada, hükümetin öğrenci affı hazırlamasını olumlu değerlendirirken, affın, 2000 yılından bugüne kadar yükseköğretim kurumlarından ilişiği kesilen öğrenciler için geçerli olmasını ise yetersiz bulduğunu belirtti.

"Hükümet, bu affı, 12 Eylül 1980'den bu güne kadar her ne sebeple olursa olsun yükseköğretim kurumlarından ilişiği kesilmiş öğrencilere tanımalıdır" diyen Türker, iyi bir iş yapmak isteniyorsa affın kapsamını 2000 yılından bugüne kadar değil, 12 Eylül 1980'den bugüne olacak şekilde genişletmesi gerektiğini savundu. "Hükümet eğer 12 Eylül dönemi mağdurlarını da kapsama alırsa, o zaman samimiyetine inanılabilir" görüşünü ifade eden Türker, bu iş için bütçe ayrılmasını da istedi.

Yurt Başvuru Sonuçları Yarın...

Yükseköğretim programlarına giren öğrencilerin yurt başvuru sonuçları yarın Yüksek Öğretim Kredi ve Yurtlar Kurumu’nun (YURTKUR) internet sitesinde açıklanacak.

YURTKUR'dan yapılan açıklamaya göre, yüksek lisans, doktora, ön kayıt, özel yetenek ve dikey geçiş sınavı ile yükseköğretim programlarına giren öğrencilerin yurt başvuru sonuçları yarın kurumun www.kyk.gov.tr adresinden duyurulacak. Asil listeden yurda girmeye hak kazanan öğrencilerin kesin kayıtları 13-17 Ekim tarihleri arasında yapılacak. Yedek listeden yurda girmeye hak kazanan öğrencilere ise, 20 Ekim tarihinden itibaren beşer gün kayıt süresi tanınacak ve her hafta Pazartesi günü yedek liste ilan edilecek.

TÜRK DİŞHEKİMLERİ BİRLİĞİ, YENİ DİŞHEKİMLİĞİ FAKÜLTELERİ AÇILMASINA KARŞI

Türk Dişhekimleri Birliği Başkanı Yıldırım, "Hiçbir Plan ve Program Olmaksızın, Fakültelerin Teknik ve Fiziki Alt Yapıları Hazırlanmadan Açılan Fakültelerimiz Önemli Bir Ülke Gerçeği Olarak Karşımızda Durmaktadır" Dedi.



Türk Dişhekimleri Birliği,yeni dişhekimliği fakültelerinin açılmasına karşı çıktı. Türk Dişhekimleri Birliği Başkanı Celal Korkut Yıldırım, "Hiçbir plan ve program olmaksızın, fakültelerin teknik ve fiziki alt yapıları hazırlanmadan ve öğretim elemanları yetersiz olarak açılan fakültelerimiz önemli bir ülke gerçeği olarak karşımızda durmaktadır" dedi.
Siyasilerin bilimsel verilere dayanmayan bir takım öngörülerle her şehre bir fakülte açma kararlılığını sürdürmesini de sert dille eleştiren Yıldırım, "Bu kararlılık sürecekse, her şehre değil, her mahalleye bir fakülte açılmalıdır ki; o zaman toplumun ağız ve diş sağlığı düzelebilsin!" diye konuştu.


Türk Dişhekimleri Birliği Celal Korkut Yıldırım, yaptığı yazılı açıklamada, dişhekimi ihtiyacının; dişhekimliği eğitiminin içeriği, toplumun diş sağlığına olan ihtiyaç ve talebi, dişhekimlerinin coğrafik dağılımı, orta ve uzun vadeli sağlık hedefleri gibi kriterler göz önüne alınarak belirlenmesi gerektiğine işaret etti. Yıldırım, Türkiye'de dişhekimliği hizmetlerinin yaklaşık yüzde 80'inin özel sağlık kuruluşlarında verildiğini söyleyerek, "Son yıllarda giderek artan bir şekilde meslektaşlarımız, iş yerlerinde ya boş oturmakta ya da muayenehanelerini kapatıp, başka geçim alanları bulmaya çalışmaktadırlar" dedi.

"ÇOCUK ÜNİVERSİTESİ" KURULUYOR

Ankara Üniversitesi, Çocukların , "Görme, Dokunma ve Yapma" Duyularını Kullanarak Öğrenmelerini Sağlamak Üzere "Çocuk Üniversitesi" Kuracak.



Ankara Üniversitesi, çocukların , "görme, dokunma ve yapma" duyularını kullanarak öğrenmelerini sağlamak üzere "Çocuk Üniversitesi" kuracak.
Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemal Taluğ, üniversite bünyesinde kurulacak "Çocuk Üniversitesi" projesinin gelecek öğretim yılında uygulamaya konulmasının planlandığını bildirdi.

Projenin, dekanlığını yaptığı Ziraat Fakültesinin bünyesinde geçen yıl açılan "Toprak Bilim Okulu"nu temel aldığını ifade eden Taluğ, diğer bazı fakültelerin bünyesinde de buna benzer okullar açılacağını anlattı. Taluğ, böylece oluşturulacak sistemin adını "Çocuk Üniversitesi" koyacaklarını belirtti.


Taluğ, okulların, çocukların ilgili alanları ve yaş grupları gözönünde bulundurularak belirleneceğini, ayrıca fakültelerin özelliklerine göre yapılandırılacağını anlatarak şunları söyledi:

"Örneğin mühendislik, eczacılık fakültelerinin içinde, tıp fakültesinde çocuk üniversitesinin okulları olacak. Tıp fakültesinde insan vücudunu öğrenecekler. Örneğin, bu okulda bir 'beyin' yapacağız. Çocuklar içine girip oynayarak, dokunarak öğrenecekler; seyrederek değil. Bizim okullarımız çocukların dokunarak, yaparak, deneyerek öğrenecekleri okullar olacak. Yoksa 'beyin budur' deyip fotoğraflarını koymayacağız. Nasıl ki Toprak Bilim Okulunda çocuk deney yapıyor, toprağa dokunuyor, solucanı eliyle tutuyorsa bütün okullarımız bu anlayışla kurulacak. Proje üzerindeki çalışmalar sürüyor. 'Kalp Okulu', 'Gökyüzü Okulu' açılabilir. Bunlar bir süre sonra netlik kazanacak. Bu okullarda çocuklara yönelik düzenli konferanslar da verilecek. Zaman zaman onları gezilere götüreceğiz"

Çocuk Üniversitesine girişte, üyelik başta gelmek üzere bazı yöntemler belirleneceğini belirten Taluğ, bu çerçevede Milli Eğitim Bakanlığı ve yerel yönetimlerle işbirliği yapacaklarını söyledi.

BURSALILAR, ESKİYEN KÖY OKULLARINI YENİLEMEK İÇİN KOŞACAK

Bursa'da 12 Ekim Pazar Günü Üçüncü Kez Düzenlenecek "Bursa Eğitime Koşuyor Projesi" ile Eskiyen Köy Okulları Yenileniyor. Daha Önceki İki Kez Düzenlenen Koşudan Elde Edilen Gelirle 8 Köy Okulu Yeniden Yapıldı. Pazar Günü Yapılacak 3. Koşu ile Bu Sayının 12'ye Çıkması Planlanıyor. Yarışmaya 5 YTL Veren Herkes Katılabilecek.



Bursa'da 12 Ekim Pazar günü üçüncü kez düzenlenecek "Bursa Eğitime Koşuyor Projesi" ile eskiyen köy okulları yenileniyor. Daha önceki iki kez düzenlenen koşudan elde edilen gelirle 8 köy okulu yeniden yapıldı. Pazar günü yapılacak 3. koşu ile bu sayının 12'ye çıkması planlanıyor. Yarışmaya 5 YTL veren herkes katılabilecek.
2006 yılında Bursa ve çevresindeki köy okullarının yenilenmesi ve öğrencilerin daha modern ve hijyenik şartlar altında eğitim görmesi amacıyla başlatılan Bursa Eğitime Koşuyor Projesi üçüncü yılında da sürüyor. Bursa halkı, özel sektör ve yerel yönetimlerin eğitim konusuna dikkatini çekmeyi ve bu konuda toplumsal bir bilinç meydana getirmeyi planlayan proje sayesinde toplanan fon ile bu yıl da dört köy okulu yenilenecek. Böylelikle üç yılda yenilenen okul sayısı 12'ye ulaşacak.


Koşu hakkında bilgi veren 'Bursa Eğitime Koşuyor' proje yetkilileri; "Türkiye'de bilinçli nesiller yetiştirmenin ilk ve en önemli adımının eğitim olduğuna inanan proje sponsorlarının desteğiyle 2006 ve 2007 yıllarında 910 bin YTL toplandı. Bu fonlar ile her yıl onlarca çocuğun daha iyi şartlarda eğitim alması sağlanıyor. Bursa özel sektör ve yerel yönetimlerinin de projeye ilgisi kesintisiz sürüyor. Her sene olduğu gibi bu yıl da Bosch önderliğinde düzenlenen koşu, BTSO işbirliği ve Nilüfer Belediyesinin destekleri ile gerçekleşecek." dedi. Bağış yaparak koşuya katılacak herkese, koşu sırasında giyilmek üzere, 'Bursa Eğitim Koşusu' tişörtü verilecek.

İMO, İLKOKULLARDA SU TASARRUFUNU ANLATACAK

İnşaat Mühendisleri Odası Bursa Şubesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü İşbirliği ile İlköğretim Okullarında 'Su ve Su Tasarrufu' Konulu Konferanslar Verilecek.


İnşaat Mühendisleri Odası Bursa Şubesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile ilköğretim okullarında 'Su ve Su Tasarrufu' konulu konferanslar verilecek.
İnşaat Mühendisleri Odası Bursa Şubesi Başkanı Necati Şahin'in de katılacağı ilk konferans Cuma günü Ziya Gökalp İlköğretim Okulu'nda gerçekleştirilecek. Konferanslar sırasıyla; Haşim İşcan, Mithatpaşa, Reşitpaşa, İstiklal ve Koç İlköğretim Okulu'nda yapılacak.

Küçük öğrencilerin su kullanımı konusunda bilgilendirileceği konferansların, su tasarrufu açısından büyük öneme sahip olduğu kaydedildi.