TÜRK DİŞHEKİMLERİ BİRLİĞİ, YENİ DİŞHEKİMLİĞİ FAKÜLTELERİ AÇILMASINA KARŞI - Eğitim Haberleri

9 Ekim 2008 Perşembe

TÜRK DİŞHEKİMLERİ BİRLİĞİ, YENİ DİŞHEKİMLİĞİ FAKÜLTELERİ AÇILMASINA KARŞI

Türk Dişhekimleri Birliği Başkanı Yıldırım, "Hiçbir Plan ve Program Olmaksızın, Fakültelerin Teknik ve Fiziki Alt Yapıları Hazırlanmadan Açılan Fakültelerimiz Önemli Bir Ülke Gerçeği Olarak Karşımızda Durmaktadır" Dedi.



Türk Dişhekimleri Birliği,yeni dişhekimliği fakültelerinin açılmasına karşı çıktı. Türk Dişhekimleri Birliği Başkanı Celal Korkut Yıldırım, "Hiçbir plan ve program olmaksızın, fakültelerin teknik ve fiziki alt yapıları hazırlanmadan ve öğretim elemanları yetersiz olarak açılan fakültelerimiz önemli bir ülke gerçeği olarak karşımızda durmaktadır" dedi.
Siyasilerin bilimsel verilere dayanmayan bir takım öngörülerle her şehre bir fakülte açma kararlılığını sürdürmesini de sert dille eleştiren Yıldırım, "Bu kararlılık sürecekse, her şehre değil, her mahalleye bir fakülte açılmalıdır ki; o zaman toplumun ağız ve diş sağlığı düzelebilsin!" diye konuştu.


Türk Dişhekimleri Birliği Celal Korkut Yıldırım, yaptığı yazılı açıklamada, dişhekimi ihtiyacının; dişhekimliği eğitiminin içeriği, toplumun diş sağlığına olan ihtiyaç ve talebi, dişhekimlerinin coğrafik dağılımı, orta ve uzun vadeli sağlık hedefleri gibi kriterler göz önüne alınarak belirlenmesi gerektiğine işaret etti. Yıldırım, Türkiye'de dişhekimliği hizmetlerinin yaklaşık yüzde 80'inin özel sağlık kuruluşlarında verildiğini söyleyerek, "Son yıllarda giderek artan bir şekilde meslektaşlarımız, iş yerlerinde ya boş oturmakta ya da muayenehanelerini kapatıp, başka geçim alanları bulmaya çalışmaktadırlar" dedi.

Hiç yorum yok: