29 Mayıs 2008 Perşembe

SD'ye Baydar Yine Rektör...

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Süleyman Demirel Üniversitesi Rektörlüğüne seçimlerde en yüksek oyu alan Prof. Dr. Metin Lütfi Baydar'ı yeniden atadı.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Süleyman Demirel Üniversitesi Rektörlüğüne seçimlerde en yüksek oyu alan Prof. Dr. Metin Lütfi Baydar'ı yeniden atadı.
Süleyman Demirel Üniversitesi'nde yapılan seçimlerde en yüksek oyu alan mevcut rektör Prof. Dr. Baydar'ın yeniden rektör olarak atanmasına ilişkin karar bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı. Baydar, Cumhurbaşkanı Gül tarafından yeniden rektör olarak atanırken bu yılki ilk rektörlük seçimlerinde en yüksek oyu alan aday rektör olarak atanmış oldu.
SDÜ'de yapılan rektörlük seçimlerinde Prof. Dr. Metin Lütfi Baydar en yüksek oyu almıştı. 202 oy alan Baydar ilk sırada yer alırken, 172 oy alan Prof. Dr. Namık Delibaş 2., 152 oy alan Prof. Dr. Harun Doğru ise 3. sırada yer almıştı. Prof. Dr. Hakkı Perk 49 oy alarak 4. sırada yer alırken, Prof. Dr. Mustafa Karakaş 45 oyla 5., Prof. Dr. Ali Kemal Yakut ise 32 oyla 6. olmuştu.
YÖK Köşk'e gönderdiği 3 kişilik listede 152 oy alan Prof. Doğru'yu listeden çıkararak yerine 45 oy alan Prof. Dr. Mustafa Karaşahin'i eklemişti. Doğru'nun eşinin başörtülü olduğu için listeden çıkarıldığı iddia edilmişti.

Mülakatı Teziç'de Yapıyordu...

Erdoğan Teziç'in başlattığı Rektör mülakatları yeni dönemdede devam edince ÜAK itiraz etti. ÜAK'nın çifte standardı, tartışmalara neden oldu.

YÖK eski Başkanı Prof. Dr. Erdoğan Teziç'in başlattığı rektör adaylarına yönelik mülakat toplantılarına sessiz kalan Üniversitelerarası Kurul Başkanı Prof. Mustafa Akaydın ve bazı rektörler YÖK Başkanı değişince uygulamanın devam ettirilmesine karşı çıktı. Akaydın, 'tanışma' toplantılarını etik bulmadıklarını açıkladı.

YÖK eski Başkanı Teziç döneminde rektör atamalarında üniversitelerden seçilen rektörler 6 ayda bir YÖK Genel Kurulu'ndaki toplantıya çağrılarak hem üniversitelere ilişkin projelerini anlatmaları sağlanıyor hem de YÖK Genel Kurulu üyelerinin rektör adaylarını şahsen tanımalarına imkan tanınıyordu. Rektör adaylarınını YÖK Genel Kurulu'nda 'tanışma' toplantısına çağrılması YÖK eski Başkanı Prof. Erdoğan Teziç tarafından başlatıldı. Teziç, rektör adaylarına yönelik bu toplantıları da 'tanışma' toplantısı olarak isimlendirdi. 'Tanışma' toplantısını Özcan yapınca Akaydın, "Toplantıyı doğru ve etik bulmuyoruz" dedi.

Keneye Karşı Aşı Umudu...

Fırat Üniversitesi'nden Doç. Dr. Aykut Özdarendeli, kenenin neden olduğu Kırım Kongo Kanamalı Ateşine karşı proje geliştirdiklerini söyledi.

Fırat Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Aykut Özdarendeli, kenenin neden olduğu Kırım Kongo Kanamalı Ateşine karşı proje geliştirdiklerini ve bu projeyle aşı çalışmalarına başlayabileceklerini söyledi.
Fırat Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Aykut Özdarendeli, ANKA'ya yaptığı açıklamada, kenenin neden olduğu ve binlerce insanın ölümüne neden olan Kırım Kongo Kanamalı Ateşine karşı geliştirecekleri projenin ardından aşı çalışmalarına başlayacaklarını ve şu anda dünyada KKKA'ya karşı kullanılabilecek bir aşı olmadığını söyledi. Doç.Dr. Özdarendeli, geliştirilecek aşının insanlara uygulanacağını kaydederek "Aşının tamamlanması 3.5-4 yıl gibi bir zaman alacaktır" dedi. Doç Dr. Özdarendeli, hastalığın teşhisi konusunda ise önemli mesafeler aldıklarını bildirdi. Tübitak'ın da destek verdiğini dile getiren Doç Dr. Aykut Özdarendeli, “Riskli bölgelerdeki insanların hastalığa karşı bağışıklık kazanması için aşı projesini işliyoruz. Avrupa'nın gelişmiş ülkeleri böyle bir aşı üzerinde durmamışlar; çünkü ihtiyaçları yok. Ancak Türkiye'nin çok ihtiyacı var. Neden olmasın? Neden geliştiremeyelim? Ben inanıyorum ki sonuçları çok güzel olacak” diye konuştu