Mülakatı Teziç'de Yapıyordu... - Eğitim Haberleri

29 Mayıs 2008 Perşembe

Mülakatı Teziç'de Yapıyordu...

Erdoğan Teziç'in başlattığı Rektör mülakatları yeni dönemdede devam edince ÜAK itiraz etti. ÜAK'nın çifte standardı, tartışmalara neden oldu.

YÖK eski Başkanı Prof. Dr. Erdoğan Teziç'in başlattığı rektör adaylarına yönelik mülakat toplantılarına sessiz kalan Üniversitelerarası Kurul Başkanı Prof. Mustafa Akaydın ve bazı rektörler YÖK Başkanı değişince uygulamanın devam ettirilmesine karşı çıktı. Akaydın, 'tanışma' toplantılarını etik bulmadıklarını açıkladı.

YÖK eski Başkanı Teziç döneminde rektör atamalarında üniversitelerden seçilen rektörler 6 ayda bir YÖK Genel Kurulu'ndaki toplantıya çağrılarak hem üniversitelere ilişkin projelerini anlatmaları sağlanıyor hem de YÖK Genel Kurulu üyelerinin rektör adaylarını şahsen tanımalarına imkan tanınıyordu. Rektör adaylarınını YÖK Genel Kurulu'nda 'tanışma' toplantısına çağrılması YÖK eski Başkanı Prof. Erdoğan Teziç tarafından başlatıldı. Teziç, rektör adaylarına yönelik bu toplantıları da 'tanışma' toplantısı olarak isimlendirdi. 'Tanışma' toplantısını Özcan yapınca Akaydın, "Toplantıyı doğru ve etik bulmuyoruz" dedi.

Hiç yorum yok: