10 Nisan 2008 Perşembe

14. Uluslararası 7-77 Ankara Karikatür Festivali 18-21 Nisan 2008 tarihleri arasında çocuklara yönelik olarak yapılacak.

Karikatür Vakfı'ndan yapılan yazılı açıklamada, 14. Uluslararası Karikatür Festivali'nin 18-21 Nisan 2008 tarihleri arasında yapılacağı bildirildi.

Açıklamada, festival kapsamında yer alan "Uluslararası 7-77 Karikatür Yarışması"nın yarının büyükleri çocuklara karikatürü sevdirmek, mizah duyarlılığının gelişmesinde katkıda bulunmak ve çocukların dünyalarını karikatürle zenginleştirmek amacıyla düzenlendiği ve yarışmaya 61 ülkenin karikatür ustalarının, çocuklar için toplam 911 karikatür çizip gönderdiği belirtildi. Yarışma jürisinin, Ukrayna'dan Yuriy Kosobukin'in karikatürünü 2 bin dolarlık "7-77 Ödülü"ne uygun bulduğu bildirildi.

Festival kapsamında çocuklar arasındaki kardeşlik, sevgi, dostuluk bağlarının geliştirilmesi amacıyla "Nasrettin Hoca 800 Yaşında" konulu "Ulusal 7-17 Karikatür Yarışması" düzenlendiği ve bu yarışmaya ülke genelinde çocuklar tarafından çizilen 1097 karikatürün gönderildiği kaydedildi. Yarışma jürisinin, Darüşşafaka İlköğretim Okulun'dan Kutay Ekmen'in karikatürünü 1000 YTL'lik "7-17 Ödülü"ne uygun bulduğu bildirildi.

Ankara okulları arasında yapılan Avrupa Bilgi Yarışması Ankara finalinde Çubuk Anadolu Lisesi birinci oldu.

Yarışmanın Ankara finali, Nevzat Ayaz Anadolu Meslek ve Kız Meslek Lisesi Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi.

Ankara'daki çeşitli okulların katılımıyla yapılan yarışma sonucunda Çubuk Anadolu lisesi birinci oldu. Cumhuriyet Anadolu Lisesi'nin ikinci olduğu yarışmada, üçüncülüğü Yenimahalle Gazi Anadolu Lisesi ile Elvankent Bilgi Anadolu Lisesi paylaştı.

Yarışma sonucunda dereceye girenlere, Avrupa Birliği Bilgi Merkezi'nce plaket ve çeşitli hediyeler verildi.

Çubuk Anadolu Lisesi, 9 Mayıs Avrupa Günü'nde yapılacak finalde diğer 14 ilin birincileriyle yarışacak. Burada birinci olan öğrenciler bu yaz Brüksel ve Berlin'e davet edilecek.

Avrupa Bilgi Yarışması, Milli Eğitim Bakanlığı, Avrupa Komisyonu Türkiye Delegasyonu, İstanbul ve Ankara'daki Avrupa Birliği bilgi merkezleri ile Adana, Antalya, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Edirne, Gaziantep, İzmir, Kayseri, Mersin, Trabzon, Samsun ve Van'daki Avrupa Birliği bilgi bürolarından oluşan Avrupa Birliği bilgi ağı işbirliğiyle düzenleniyor.