14 Mayıs 2008 Çarşamba

Okulu Basıp, 4 Öğretmeni Dövdüler...

Mersin'de müdür yardımcısı tarafından darp edildiği öne süren öğrencinin yakınları okula gelerek tepkilerini gösterdi.

Müdür Yardımcısı'nın kafasını sıra parçaları ile yaralayan şahıslar, kavgayı ayırmaya çalışan 3 öğretmeni de hastanelik etti. Müdür yardımcıları ve öğretmenleri gözleri önünde darp edilen öğrenciler ise geldikleri hastanede gözyaşlarını tutamadı.

Alınan bilgiye göre, Sabiha Çiftçi İlköğretim Okulu'nda yaklaşık 10 gün önce meydana gelen olayda iddiaya göre 7-A sınıfı öğrencilerinden K.A. (14) ile E.D. (14) okul koridorunda kavga etti.

Kavga sırasında K.A., arkadaşı E.D.'ye küfretti. Bu sırada koridorda gezen Müdür Yardımcısı Serbülent S. (32) sürekli disiplinsiz hareketlerde bulunduğu öğrenilen K.A.'yı kavga sırasında arkadaşına küfrettiği gerekçesiyle darp etti. Bunun üzerine taraflar karakolluk olurken K.A. olayı yakınlarından gizledi. Olayı 10 gün sonra duyan K.A.'nın ağabeyinin de aralarında bulunduğu 5 kişi, okula gelerek tartıştıkları müdür yardımcısını darp etmeye başladı.

Müdür Yardımcısı Serbülent S.'nin kafasına sıra parçaları ile vurarak yaralayan şahıslar kavgayı ayırmaya çalışan öğretmenlerden Cuma Y., Turgut B., Durmuş İ.'yi de darp etti. Ağır yaralanan Müdür Yardımcısı Serbülent S. 112 ekiplerince kaldırıldığı Mersin Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Hafif yaralanan 3 öğretmen ise tedavilerinin ardından taburcu edildi.

Öğretmenleri gözleri önünde dövülen öğrenciler ise geldikleri hastanede ve okullarında gözyaşlarını tutamadı. Öğrenciler yaşanan olayı gözyaşları içinde anlattı.

Sürekli problemli olan bir öğrencinin yakınları tarafından okullarının basıldığını belirten öğrenciler, müdür yardımcılarının gelen 5 kişi tarafından kafasını sıra vurularak yaralandığını kaydett.

Polisler olaydan sonra kaçan zanlıların yakalanması için çalışma başlattı.

Kastamonu'nun İnebolu ilçesinde çocuğuna 5 gün okuldan uzaklaştırma cezası verilen baba, silahla okul bastı.

İnebolu Anadolu Teknik Lise ve Endüstri Meslek Lisesinde yatılı olarak okuyan 11. sınıf öğrencisi İ.D. (17) pansiyon binasının ikinci katından atlayarak bileğini kırdı. Yapılan soruşturma sonucu pansiyondan kaçmaya teşebbüs ettiği tespit edilen öğrenciye, okulun disiplin kurulunca 5 gün okuldan uzaklaştırma cezası verildi.

Daday ilçesinde oturan İ.D'nin babası Ali D, oğluna okuldan uzaklaştırma cezası verildiğini öğrenince, okul yönetimi ile görüşmek üzere İnebolu'ya geldi. Ali D, oğluna verilen cezanın kaldırılmasını istedi. Talebine olumsuz cevap alan Ali D, yaşanan tartışma sonrası belindeki silahını çekerek yere doğru iki el ateş etti.

Bu sırada, büyük korku yaşayan okul müdürü Orhan Özin, olay yerine gelen bir hizmetlinin arkasına saklandı. Ali D, hizmetliye aradan çekilmesi için uyarıda bulunurken, silahını üçüncü kez ateşlemek istedi. Ancak silahın tutukluk yapması üzerine olay yerine gelen polis ekipleri, Ali D'yi yakalayarak etkisiz hale getirdi.

Okuldaki yüzlerce öğrenci ve öğretmenlerin gözleri önünde yaşanan olay sonrası gözaltına alınan Ali D'nin adliyeye sevk edileceği öğrenildi.

Çelik'ten ÖSS Açıklaması!

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, ÖSS'de öngörülen değişikler konusunda, "Nihai karar, hepimiz bir araya geldikten sonra ortaya çıkacak" dedi.

Çelik, Hilton Oteli'nde düzenlenen "İnteraktif Eğitim" konulu toplantıda, gazetecilerin, YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan'ın ÖSS'de öngörülen değişikliklerle ilgili açıklamaları hakkındaki bir soru üzerine, "Nihai karar, hepimiz bir araya geldikten sonra ortaya çıkacak. Sayın Başkan, olabilecek bir model öneriyor. YÖK'ten de geçmiş değil. YÖK Genel Kurulunda da görüşülmüş, kabul edilmiş değil. Onun için çok fazla yapılabilecek haber yok ortada" dedi.

Bakan Çelik, YÖK Başkanı ile ÖSS konusundaki açıklamalarının ardından görüştüğünü bildirdi.

Çelik, bir başka soru üzerine, YÖK'ün önerisinin önümüzdeki yıl geçerli olmayacağını söyledi.

Üniversite kontenjanlarının artırılması ile ilgili soruyu yanıtlarken de Çelik, YÖK'ün, kontenjanların yüzde 20-25 oranında artırılacağını zaten açıkladığını anımsattı.

Ankara'da 19 Mayıs Proğramı...

Ankara Valiliği, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı'nın kutlama programını duyurdu.

Valilik'ten yapılan yazılı açıklamada, 19 Mayıs Pazartesi günü yapılacak kutlama programı bildirildi. Saat 7.00'de başlayıp 24.00'e kadar sürecek kutlamalar çerçevesinde resmi daireler, özel kuruluşlar, askeri kurum ve karargahlar Türk bayrakları ve Atatürk posterleriyle donatılacak, gece de ışıklandırılacak.
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün katılımıyla Anıtkabir'de yapılacak tören 9.00'da başlayacak. Sivil ve askeri erkan Aslanlı Yol'dan yürüyerek Atatürk'ün mozolesinde saygı duruşunda bulunacak ve çelenk koyacak.
Anıtkabir'deki törenin ardından saat 10.00'da, 19 Mayıs Stadyumu'nda geçit töreni yapılacak. Cumhurbaşkanı Gül'ün şeref tribünündeki yerini almasıyla başlayacak törende beden eğitimi ve spor gösterileri sunulacak.