Okulu Basıp, 4 Öğretmeni Dövdüler... - Eğitim Haberleri

14 Mayıs 2008 Çarşamba

Okulu Basıp, 4 Öğretmeni Dövdüler...

Mersin'de müdür yardımcısı tarafından darp edildiği öne süren öğrencinin yakınları okula gelerek tepkilerini gösterdi.

Müdür Yardımcısı'nın kafasını sıra parçaları ile yaralayan şahıslar, kavgayı ayırmaya çalışan 3 öğretmeni de hastanelik etti. Müdür yardımcıları ve öğretmenleri gözleri önünde darp edilen öğrenciler ise geldikleri hastanede gözyaşlarını tutamadı.

Alınan bilgiye göre, Sabiha Çiftçi İlköğretim Okulu'nda yaklaşık 10 gün önce meydana gelen olayda iddiaya göre 7-A sınıfı öğrencilerinden K.A. (14) ile E.D. (14) okul koridorunda kavga etti.

Kavga sırasında K.A., arkadaşı E.D.'ye küfretti. Bu sırada koridorda gezen Müdür Yardımcısı Serbülent S. (32) sürekli disiplinsiz hareketlerde bulunduğu öğrenilen K.A.'yı kavga sırasında arkadaşına küfrettiği gerekçesiyle darp etti. Bunun üzerine taraflar karakolluk olurken K.A. olayı yakınlarından gizledi. Olayı 10 gün sonra duyan K.A.'nın ağabeyinin de aralarında bulunduğu 5 kişi, okula gelerek tartıştıkları müdür yardımcısını darp etmeye başladı.

Müdür Yardımcısı Serbülent S.'nin kafasına sıra parçaları ile vurarak yaralayan şahıslar kavgayı ayırmaya çalışan öğretmenlerden Cuma Y., Turgut B., Durmuş İ.'yi de darp etti. Ağır yaralanan Müdür Yardımcısı Serbülent S. 112 ekiplerince kaldırıldığı Mersin Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Hafif yaralanan 3 öğretmen ise tedavilerinin ardından taburcu edildi.

Öğretmenleri gözleri önünde dövülen öğrenciler ise geldikleri hastanede ve okullarında gözyaşlarını tutamadı. Öğrenciler yaşanan olayı gözyaşları içinde anlattı.

Sürekli problemli olan bir öğrencinin yakınları tarafından okullarının basıldığını belirten öğrenciler, müdür yardımcılarının gelen 5 kişi tarafından kafasını sıra vurularak yaralandığını kaydett.

Polisler olaydan sonra kaçan zanlıların yakalanması için çalışma başlattı.

Hiç yorum yok: