15 Ocak 2011 Cumartesi

İlköğretim Öğrencisi Kalp Krizinden Öldü

İlköğretim Öğrencisi Kalp Krizinden Öldü

İzmir'in Seferihisar ilçesindeki Yatılı Bölge İlköğretim Okulunda (YİBO), kalp krizi geçiren öğrenci yaşamını yitirdi.
Alınan bilgiye göre, Seferihisar YİBO'da eğitim öğrenim gören 7. sınıf öğrencisi İlker Parlak (13), teneffüste aniden fenalaştı. Öğretmenleri tarafından hastaneye kaldırılan Parlak, kurtarılamadı.

Parlak'ın kalp krizi sonucu öldüğü ve daha önce kalp rahatsızlığı nedeniyle ameliyat geçirmiş olduğu bildirildi.
kaynak:eğitimhaberleri

KPSS Mağdurları Sokağa Dökülüyor

KPSS Mağdurları Sokağa Dökülüyor

İptal edilen KPSS'de yüksek puan alan, ancak ikinci sınavda puanı düşen ve atanamayan adaylar, 15 Ocak'ta Ankara'da eylem yapacaklar.

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, Türkiye'nin 2010 yılının Ağustos ayında KPSS skandalıyla çalkalandığını belirterek, ''Türk Eğitim-Sen, KPSS Eğitim Bilimleri Testinde soruların sızdırıldığını tespit etmiş, bunun üzerine sınav iptal edilmişti'' dedi.

''İptal edilen sınavda bilgisini ortaya koyarak, bileğinin hakkıyla yüksek puan alan, ancak ikinci sınavda 3-5 puan düşük alması nedeniyle atanamayan adaylar, bugün öfkelidir, yaralıdır'' diyen Koncuk, şunları kaydetti:

''KPSS sınavı skandalında sorumluluğu bulunanlar hala bulunamazken, soruşturmanın akıbeti ile ilgili en ufak bir bilgi verilmezken, KPSS'de soruların kendisine hediye olarak geldiğini itiraf eden B.S. ikinci kez yapılan sınava hiçbir engelle karşılaşmadan girerken, şüpheliler öğretmen olarak atanırken, yetkili kurumların vurdumduymazlığı bizleri çileden çıkarmaktadır. Öyle ki soruları ele geçirdiği kanıtlanan B.S. son sınavdan yeterli puanı almış olsaydı, bugün kadrolu öğretmen olarak atanmış olacaktı. Görüldüğü üzere, gençlerimizin geleceğini hoyratça çalanlar, elini, kolunu sallayarak aramızda dolaşmaktadır.''

Atama döneminde 30 bin yerine, 70 bin öğretmen alımı yapılmasını talep ettiklerini anımsatan Koncuk, bu taleplerinin yerine getirilmediğini söyledi. Bunun üzerine Şubat ayında 30 bin ek öğretmen ataması yapılmasını istediklerini belirten Koncuk, ancak şu ana kadar bu taleplerine de olumlu bir cevap alamadıklarını ifade etti.

Koncuk, "KPSS'de mağdur edilen on binlerce öğretmen adayının 15 Ocak'ta Ankara'daki Abdi İpekçi Parkı'ndaki eylemine destek verecek olan sendikamız, Adana, İzmir ve İstanbul'dan otobüs kaldıracaktır'' diye konuştu.

Lise Öğrencileri Silahlı Kavgaya Karıştı

Lise Öğrencileri Silahlı Kavgaya Karıştı

Eskişehir'de iki grup arasında çıkan silahlı kavgada 1 kişi yaralandı. Olaya karıştıkları iddiasıyla aralarında lise öğrencilerinin de bulunduğu 17 kişi gözaltına alındı.
Alınan bilgiye göre, dün öğle saatlerinde bir lise önünde kavga ettikten sonra gece saatlerinde Güllük Mahallesi Bilen Sokak'ta karşılaşan H.K. (19), K.G. (19), M.T. (21), K.Ö. (19), K.Y. (19), H.U. (19), Ü.D. (18), S.T. (17), Y.K. (17), G.Y. (20), A.K.E. (20) ile A.M.Ş. (20), K.Ç. (20), D.A. (18), S.Ü. (18), B.K. (19) ve E.K. (17) arasında tartışma çıktı.

Tartışmanın büyüyüp kavgaya dönüşmesi üzerine A.M.Ş'nin üzerinde taşıdığı tabancayla H.K'yı bacağından yaraladığı öne sürüldü. 112 Acil Servis ekipleri tarafından Eskişehir Devlet Hastanesine kaldırılan H.K. tedavisinin ardından gözaltına alındı.

Olaya karıştıkları iddia edilen şüphelilerin üzerlerinde ve olay yerinde yapılan kontrollerde 2 tabanca, 13 boş kovan, bir balta, bir bıçak ile çok sayıda sopa ele geçirildi.

Kavgaya karıştıkları iddiasıyla aralarında lise öğrencilerin de bulunduğu 17 kişinin gözaltına alındığı, olayla ilgili soruşturmanın sürdürüldüğü bildirildi.