28 Kasım 2008 Cuma

İlahiyat Kitabında Evrim Teorisi...

İlahiyat Fakültesi için hazırlanan kitapta öyle bir yanlış yapıldı ki Kur'an bile hiçe sayıldı.

Anadolu Üniversitesi'nin Açık öğretim İlahiyat Fakültesi ön lisans programında birinci sınıfta öğrencilere verilen Din Hizmetlerinde İletişim ve Halka İlişkiler kitabında, evrim teorisine destek veren ifadeler skandal niteliğinde…

Kitapta din hizmetinde bulunacak kişinin iletişimi üzerinde duruluyor. Konuya girmeden önce insanların konuşmayı nasıl öğrendiğini anlatan kitap, bir yerde öyle bir cümle kullanıyor ki “bir ilahiyat kitabında bu nasıl olur” dedirtiyor.

EVRİM TEORİSİNE DESTEK GİBİ AÇIKLAMA

Kitaba göre insan ilk yaratıldığında konuşmayı bilmiyordu ve “evrim süreci”nde bağırtılarını sözcük seslerine dönüştürerek konuşmasını öğrenmişti.

Kitabın 33'üncü sayfasında geçen şu cümleler çok tartışılacak:
“Araştırmalardan öğrenildiğine göre ilk insan vücudunda var olan ses aletini kullanmasını bilmeseydi onu sindirim aygıtının bir parçası gibi doğal olarak da yaşayabilmesi için soluk alma, yemek yeme aracı yerine kullanmaktaydı. Uzun yıllar geçtikten sonra insanlar yalın sesler çıkarmaya ve o seslerle bir çok kavramı anlatmaya başlamıştı.”

Aynı kitabın 35'inci sayfasında telaffuz tarif edilirken insanın insanlaşması sürecinden söz ediliyor:
“İnsanın insanlaşmasında baş etmen olan el beyin ilişkisi doğrultusunda, doğal hayvansal sesleri bağırtılarla çığlıkları, evrim süreci içinde sözcük seslerine dönüşmesine telaffuz deniz.

Oysa Kur'an'ı Kerim'de Bakara suresi 31, 32, ve 33'üncü ayetlerde Allah'ın Hazreti Adem'e konuşmayı öğrettiği açıkca belirtilmektedir.

Bakara Suresi 31. Ayet: “Allah Adem'e bütün isimleri, öğretti. Sonra onları önce meleklere arzedip: Eğer siz sözünüzde sadık iseniz, şunların isimlerini bana bildirin, dedi. “
Bakara Suresi 32. Ayet: “Melekler: Ya Rab! Seni noksan sıfatlardan tenzih ederiz, senin bize öğrettiklerinden başka bizim bilgimiz yoktur. Şüphesiz alim ve hakim olan ancak sensin, dediler. “
Bakara Suresi 33. Ayet. “(Bunun üzerine: ) Ey Âdem ! Eşyanın isimlerini meleklere anlat, dedi. Adem onların isimlerini onlara anlatınca: Ben size, muhakkak semavat ve arzda görülmeyenleri (oralardaki sırları) bilirim. Bundan da öte, gizli ve açık yapmakta olduklarınızı da bilirim, dememiş miydim? dedi.”

Kitabın editörlüğünü profesör bir ilahiyatçının, Prof. Dr. Cemal Tosun'un yapmış olması da ayrıca düşündürüyor.

EVRİM TEORİSİ SKANDALINA SERT ELEŞTİRİ

İslâm Hukuku Profesörü Hayrettin Karaman, Anadolu Üniversitesi'nin Açıköğretim İlahiyat Fakültesi ön lisans programında birinci sınıfta öğrencilere verilen Din Hizmetlerinde İletişim ve Halka İlişkiler kitabında yer alan '“İnsanın insanlaşmasında baş etmen olan el beyin ilişkisi doğrultusunda, doğal hayvansal sesleri, bağırtılarla, çığlıkları, evrim süreci içinde, sözcük seslerine dönüşmesine telaffuz deniz.' ifadesi için 'Everim teorisini esas alarak dilin nasıl oluştuğunu açıklamak münasebetsiz olmuştur' dedi.

'Dilin nasıl oluştuğu konusunda çeşitli teoriler var' diyen İslâm Hukuku Profesörü Karaman, 'Bunların hepsi birer teoriden ibaret. Bilimsel olarakta ispatı mümkül değil. Ve bugüne kadar da ispat edilememiştir.' vurgusu yaparak şunları kaydetti:

''Açıköğretim İlahiyat ders kitabında evrim teorisini esas alarak dilin nasıl oluştuğunu açıklamak münasebetsiz olmuştur' Kur'an'ı Kerim'de Bakara Suresi'nin 31. Ayetinde “Allah Adem'e bütün isimleri, öğretti. Sonra onları önce meleklere arzedip: Eğer siz sözünüzde sadık iseniz, şunların isimlerini bana bildirin, dedi. “ mealini örnek göstererek şunları aktardı: ''Bakara Suresi'nin 31. Ayeti bu örneklerden birisidir. Bu dini açıklamaya göre Allah dili ilk insan olan Adem'e öğretmiştir. Ondan da en azından konuşma kabiliyeti olarak Adem'in evlatlarına intikal etmiştir.'

Bilkent'liler Sınavda Çakınca!

Ankara’da yapılan ehliyet sınavında direksiyon sınavı komisyonu görevlisi V.Ö, sınava giren adaylara sürekli özel sorular sorunca, Bilkent'liler sınavı geçemedi, ortalık karıştı.

Ankara'da yapılan ehliyet sınavında direksiyon sınavı komisyonu görevlisi V.Ö., sınava giren adaylara sürekli özel sorular sorarken, Bilkent Üniversitesi öğrencilerine ise 48 ve 51 vererek sınavdan geçirmedi.
Yenimahalle İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı yapılan ehliyet sınavında direksiyon sınavına giren Bilkent Üniversitesi öğrencilerine komisyon şoku geldi. Sınava giren adaylara, sınav sırasında nereli olduğu, babasının ne iş yaptığı, hangi okulda okuduğu gibi özel sorular yönelten V.Ö. isimli komisyon üyesinin Bilkent Üniversitesi öğrencilerine sınavdan sadece 48-51 vererek geçirmediği iddia edildi.
Konu ile ilgili olarak adaylar ve veliler; Yenimahalle İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne şikayet dilekçesi verirken, söz konusu V.Ö ile ilgili de yasal işlem başlatılmasını istendiler.

-KOMİSYONDAN “KIZ SEN NERELİSİN?” SORUSU-

ANKA'ya konu ile ilgili açıklamada bulunan velilerden Sema Çal, söz konusu komisyon üyesinin, kızının sınava girmesi ile özel sorular yöneltmeye başladığını kaydederek, “Kızım bana komisyon üyesinin kendisine 'kız, sen nerelisin?', kız, sen nerde okuyorsun' diye sorular yönelttiğini söyledi. Diğer çocuklarda bu üye ile ilgili bu tür soruların kendilerine sorulduğunu, Bilkent Üniversitesi öğrencisi olduğunu söyleyenlere ise 'Sizin şimdi BMW'leriniz, Mercedes'leriniz vardır' gibi şeyler söyledikleri anlattılar. İlk olarak durumu ilginç karşıladık. Ancak Bilkent Üniversitesi öğrencisi olduğunu söyleyenlerin hepsi 48 ya da 51 alarak sınavdan kalınca bu durumda bir terslik olduğunu fark ettik” dedi.
Konu ile ilgili Yenimahalle İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nde yetkililer ile görüştüklerini kaydeden Çal, söz konusu komisyon üyesi ile ilgili kendilerine soruşturmanın başlatıldığının söylendiğini açıkladı.

-ŞİKAYET EDİLDİ-

ERBÜ Ehliyet Kursu öğrencileri ve velileri ise konu ile ilgili Yenimahalle İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne ulaştırılması amacıyla şikayet dilekçeleri verdiler. Dilekçelerde, adayların hepsi, söz konusu V.Ö.'nün komisyonunda sınava girerken, tüm dilekçelerde “özel sorular sordu” şikayetinde bulunuldu. Şikayet dilekçelerinde ayrıca “nerelisin?”, “nerde okuyorsun?”, “baban ne iş yapıyor”, “sizin BMW'leriniz, Mercedes'leriniz vardır” gibi sorularda öne çıktı.
ANKA'ya konuyla ilgili açıklamada bulunan Yenimahalle İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yılmaz ise kendisine direk olarak konuyla ilgili bir şikayet gelmediğini, ancak müdürlüğe yapılan şikayetle ilgili olarak hemen gerekenin yapılacağını söyledi.